Přejít na obsah

primky ze 14karátového zlata

Doporučené příspěvky

28596825.jpg

28596825.jpg

28596825.jpg   Zlaté pánské náramkové hodinky PRIM, rok výroby cca 1963, celozlaté pouzdro a víčko ? 14 karátové zlato 585/1000. Černý číselník o průměru 28 mm, malá vteřinová ručička, černý značkový pásek ? Zuccolo Rocket and Co?. Po celkové repasi, záruka 1 rok. Cena 25000,- Kč.

Inzerát je zatím aktivní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 162
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

V 18. 12. 2013 v 8:34, Onipep napsal:

Jo jo, moc pěkný!!

Koukám na ně už asi měsíc!!Letost mám ale už dost  :crybaby:

Nedával jsem to sem,abych nedostal po čuni za reklamu.

Hodinky nejsou moje ani nikoho z mých známých a tudíž mi z toho  žádná výhoda neplyne. Šlo mi jen o to, že pokud je někdo shání, tak zde je možnost jejich zakoupení.

Odkaz ke komentáři

V 18. 12. 2013 v 9:12, accutron napsal:

Hodinky nejsou moje ani nikoho z mých známých a tudíž mi z toho  žádná výhoda neplyne. Šlo mi jen o to, že pokud je někdo shání, tak zde je možnost jejich zakoupení.

Vzhledem k tomu že se evidentně nejedná o probíhající aukci, tak se odvážím zeptat : Jak moc jsou korunka a ručky původní? Kolik gramů zlata na ních cca je?

Odkaz ke komentáři

V pohodě :) Jenom nemám úplně jasno v nepsanejch pravidlech.

A přidám se k dotazu??

Jak moc jsou původní??

Nemaj tam bejt ručky s takovou tou světlou výplní??

Jsou dost pěkný, alespoň na fotkách!

Odkaz ke komentáři

V 18. 12. 2013 v 16:43, straspol napsal:

Takže zaokrouhleno nahoru je na nich zlata za cca 12100 káčé...?

No  Safina vykupuje 14kt zlato cca za 450kč a prodává v plechu okolo 650kč za gram.

Takže cana ve zlatě max 6500kč.

Äle není to přece o zlatě!! Ale jedná se ve své podstatě o limitovanou edici.Množstevně asi jako EltonSport nebo ???

Odkaz ke komentáři

V 19. 12. 2013 v 21:27, Onipep napsal:

V pohodě :) Jenom nemám úplně jasno v nepsanejch pravidlech.

A přidám se k dotazu??

Jak moc jsou původní??

Nemaj tam bejt ručky s takovou tou světlou výplní??

Jsou dost pěkný, alespoň na fotkách!

Tady to je jinak - hodinky jsou na prodej za danou cenu, nejedná se o aukci s pohyblivou cenou, takže tady nehrozí ovlivnění ceny.

Odkaz ke komentáři

Tak co ty ručičky a korunka? Patří tam, nebo ne?

Onipep :  Nejedná se samozřejmě jen o zlato, ale právě  díky němu mají ty hodinky stát pořádný balík- tak je fajn uvědomit si, jaký podíl na té ceně má právě to zlaté pouzdro, jaký asi podíl má stroj kal. 50, co tak v té ceně dá člověk za ten ciferník, a kolik za korunku a ručky.... no a pak už se každý může rozhodnout sám.  Třeba to opravdu někomu nepřijde drahý...

Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři

V 20. 12. 2013 v 5:12, straspol napsal:

Tak co ty ručičky a korunka? Patří tam, nebo ne?

Onipep :  Nejedná se samozřejmě jen o zlato, ale právě  díky němu mají ty hodinky stát pořádný balík- tak je fajn uvědomit si, jaký podíl na té ceně má právě to zlaté pouzdro, jaký asi podíl má stroj kal. 50, co tak v té ceně dá člověk za ten ciferník, a kolik za korunku a ručky.... no a pak už se každý může rozhodnout sám.  Třeba to opravdu někomu nepřijde drahý...

Ručky tam nepochybně nepatří, na tento číselník s lumi body patří ručky s velkou lumi výplní viz fotka stejných hodinek ve vláknu o zlatých http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/44110-primky-ze-14kar%C3%A1tov%C3%A9ho-zlata/

S korunkou je to jinak - hodinky ze 14k zlata nemají 14k korunku a nevznikaly téměř určitě v Eltonu (žádná dokumentace nenalezena),  ale pravděpodobně v nějaké "zlatnické" nebo "klenotnické" dílně. Z tohoto důvodu je skoro u všech 14 karátových primkách jiná korunka, bylo to zřejmě podle náhledu člověka, který je kompletoval. Je to ale jen můj názor nepodložený žádnou dokumentací....

Odkaz ke komentáři

V 20. 12. 2013 v 7:38, stanik73 napsal:

Ručky tam nepochybně nepatří, na tento číselník s lumi body patří ručky s velkou lumi výplní viz fotka stejných hodinek ve vláknu o zlatých http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/44110-primky-ze-14kar%C3%A1tov%C3%A9ho-zlata/

S korunkou je to jinak - hodinky ze 14k zlata nemají 14k korunku a nevznikaly téměř určitě v Eltonu (žádná dokumentace nenalezena),  ale pravděpodobně v nějaké "zlatnické" nebo "klenotnické" dílně. Z tohoto důvodu je skoro u všech 14 karátových primkách jiná korunka, bylo to zřejmě podle náhledu člověka, který je kompletoval. Je to ale jen můj názor nepodložený žádnou dokumentací....

Dovoluji si upřesnit.

V Eltonském archivu je uložena výrobní dokumentace na všechny typy zlatých hodinek Prim tzn. kompletní kusovník, výkresy číselníků, ruček, korunek a pod. Tyto díly byly vyrobeny v Novém Městě nad Metují a jsem si jist, že i montáž hodinek probíhala v NMnM. Jediné co není doloženo je výrobní výkres pouzdra hodinek, ale návrhy pouzder rozhodně vznikaly v NMnM, neboť se dochovaly ve vzorkovnici hlavního konstruktéra makety zlatých primek zhotovené ve vývojové dílně.

Upraveno uživatelem accutron
Odkaz ke komentáři

Teď zrovna čtu v knize, že od r. 1977 po sloučení s družstvem Saturn (možná i předtím) dělala v malých sériích zlatá pouzdra pro Primky SOLUNA, ze 14tikarátového zlatého plechu, následně stříhaného, tvarovaného a spojeného zlatou pájkou..

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

V 20. 12. 2013 v 8:22, accutron napsal:

V Eltonském archivu je uložena výrobní dokumentace na všechny typy zlatých hodinek Prim tzn. kompletní kusovník, výkresy číselníků, ruček, korunek a pod.

Měl bych dotaz?!

Jaké druhy pouzder se vlastně vyráběly??

Jsou ty zlaté traktory uvedené ve vlákně http://forum.chronom...rátového-zlata/ dle dokumentace a nebo nějakej solitér??

Odkaz ke komentáři

V 20. 12. 2013 v 20:21, Onipep napsal:

Měl bych dotaz?!

Jaké druhy pouzder se vlastně vyráběly??

Jsou ty zlaté traktory uvedené ve vlákně http://forum.chronom...rátového-zlata/ dle dokumentace a nebo nějakej solitér??

Myslel jsem že je to kusová výroba...? nebo se jich udělalo víc??

Odkaz ke komentáři

V 20. 12. 2013 v 5:12, straspol napsal:

Třeba to opravdu někomu nepřijde drahý...

Rozhodně jsem nechtěl polemizovat o ceně, tu ostatně určuje trh! Za mě jsou to nádherné hodinky a v porovnání s cenou současnejch zlatejch hodinek od Eltonu je cena v podstatě "silně podstřelená".

Zajimavá by asi byla kalkulace na novou výrobu v NMnM??

Odkaz ke komentáři

V 20. 12. 2013 v 20:32, Onipep napsal:

Rozhodně jsem nechtěl polemizovat o ceně, tu ostatně určuje trh! Za mě jsou to nádherné hodinky a v porovnání s cenou současnejch zlatejch hodinek od Eltonu je cena v podstatě "silně podstřelená".

Zajimavá by asi byla kalkulace na novou výrobu v NMnM??

No, možná by stálo za to se vůbec obecně podívat na ceny vintážních i nových zlatých hodinek. Na značce zas tak moc nezáleží..

Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...