Onisau Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 Víš, longu, on se Princ Millis vždycky vyjadřuje hodně expresivně. A co se týká mě a mého presentovaného názoru na poměry v dětských domovech, tak jsem napsal, že se mají MATERIÁLNĚ dobře. A to mají. Určuje to totiž zákon 109/2002 a další zákonné a podzákonné normy. A díky tomu mají děti v takovém zařízení např.: 1x týdně akce mimo ústav (kino, divadlo, muzeum, výstava) + celodenní akce v sobotu. Jedno odpoledne sportovní, jedno pracovní terapie. V zimě lyže, v létě tábor. Kapesné dítě do 6 let bere 45 korun, 120 do 10 let věku dítete, 210 kč do 15 let, 300 dítě starší 15 let. (nevím zda nezmiňuji spíše částky minimální, to opravdu nevím). Přes sponzorské dary dostávají značnou porci věcí nad rámec toho co jim ústav zaručuje. A není toho fakt málo. Problém je, že většina těch věcí je automatická, nikoliv za odměnu.A kdo z vás své děti takhle často může vodit do kin, divadel a podobně? Nevím, ale mám pocit, že je to ve spoustě domácností za odměnu a nikoliv tak často. Suma sumárum je velká spousta dětí z normálních rodin která na takový standard dosahuje obtížně, nebo vůbec. A pokud říkám, že by bylo lepší věnovat se v charitě seniorům, nemísto dětem, přestože to není tak jímavé a dojemné? Tak se běžte podívat do nějaké DPS a podobně. Pak uvidíte jak vypadá stáří.... a možná že se pak dojmete. Čili: Klidně dávej dětem dárešky, nikdo to nepovažuje za něco špatného, nebo nevhodného. Já se ve své charitě dívám po svém okolí a nějak se snažím vždy podpořit někoho kdo to v mém okolí potřebuje. A když bych něco dával nějaké instituci, tak bych to asi dával seniorům. Na ně nemyslé ve svém charitativním zápalu skoro nikdo.
jankoxxx Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 Víš, longu, on se Princ Millis vždycky vyjadřuje hodně expresivně. A co se týká mě a mého presentovaného názoru na poměry v dětských domovech, tak jsem napsal, že se mají MATERIÁLNĚ dobře. A to mají. Určuje to totiž zákon 109/2002 a další zákonné a podzákonné normy. A díky tomu mají děti v takovém zařízení např.: 1x týdně akce mimo ústav (kino, divadlo, muzeum, výstava) + celodenní akce v sobotu. Jedno odpoledne sportovní, jedno pracovní terapie. V zimě lyže, v létě tábor. Kapesné dítě do 6 let bere 45 korun, 120 do 10 let věku dítete, 210 kč do 15 let, 300 dítě starší 15 let. (nevím zda nezmiňuji spíše částky minimální, to opravdu nevím). Přes sponzorské dary dostávají značnou porci věcí nad rámec toho co jim ústav zaručuje. A není toho fakt málo. Problém je, že většina těch věcí je automatická, nikoliv za odměnu. A kdo z vás své děti takhle často může vodit do kin, divadel a podobně? Nevím, ale mám pocit, že je to ve spoustě domácností za odměnu a nikoliv tak často. Suma sumárum je velká spousta dětí z normálních rodin která na takový standard dosahuje obtížně, nebo vůbec. A pokud říkám, že by bylo lepší věnovat se v charitě seniorům, nemísto dětem, přestože to není tak jímavé a dojemné? Tak se běžte podívat do nějaké DPS a podobně. Pak uvidíte jak vypadá stáří.... a možná že se pak dojmete. Čili: Klidně dávej dětem dárešky, nikdo to nepovažuje za něco špatného, nebo nevhodného. Já se ve své charitě dívám po svém okolí a nějak se snažím vždy podpořit někoho kdo to v mém okolí potřebuje. A když bych něco dával nějaké instituci, tak bych to asi dával seniorům. Na ně nemyslé ve svém charitativním zápalu skoro nikdo. onisau, za mna mas velke plus. detom samozrejme treba dopriat, ale detske domovy toho dostavaju naozaj neurekom. skuste sa napriklad poobzerat po shelteroch pre mamicky ktore vychovavaju svoje deti same (z roznych dovodov)... ak vam zalezi na detoch v detskom domove tak pred splodenim vlastneho potomka porozmyslajte nad tym, ci by ste sa nemohli radsej postarat o taketo dieta... jedine co detom v DD chyba je laska rodica, materialne su na tom dobre.
Návštěvník Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 Svět je v prde*li doteď se ve společnosti měřilo zlo, míra provinění proti normě, teď tady začínáme měřit dobro, míru povýšení normy.
shag Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 ak vam zalezi na detoch v detskom domove tak pred splodenim vlastneho potomka porozmyslajte nad tym, ci by ste sa nemohli radsej postarat o taketo dieta... tak tomuto nerozumiem... vies mi to vysvetlit?
Patrik Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 Na jednu skupinu lidí se ale nemyslí - jsou to ti, co v takových zařízeních pracují. Doslova před pár dny jsem se bavil s jednou slečnou co dělá pro neziskové organizace (žádala mě o radu jak pracovat s klienty ohledně financí, bohužel jsme vždy skončili u toho, "jak je vytáhnout z nezaplatitelných dluhů")a vysvětlovala mi, jak tam na jedné straně peníze neuvěřitelně přebývají (sponzoři raději dají dárky - ideálně se svým logem - tam, kde je to vidět) a na jiné strašně chybí (dávala mi příklad, jak dostali grant na odbornou literaturu, kterou nakoupili z Amazonu a byl hrozný problém s 500 Kč za celní řízení).Takže pokud by si někdo z dětského domova (případně jiných obdobných organizací) opravdu zasloužil dárek, tak jsou to ti, co se tam o ty děti starají, často za plat, za který v Praze dělají Ukrajinky v Tescu. Na druhou stranu jsou to osobní finance toho, kdo je dává a pokud jemu udělá radost dát je dítěti, je to čistě jeho soukromá věc.
jankoxxx Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 tak tomuto nerozumiem... vies mi to vysvetlit? ja sa tu moc nechcem hadat a davat moralne ponaucenia, ale z vlastnej skusenosti viem ze jedina vec, ktora detom v DD chyba su rodicia.. a preto by mali ludia skor rozmyslat nad adopciou ako darmi. vecsina populacie chce mat deti, no malokto zvazuje adopciu. nehovorim ze kazdy musi rozmyslat ako ja, ale ja by som sam nemohol mat deti, ked viem ze v DD su kopy uboziakov co cakaju na to ci sa ich niekto ujme alebo nie.. je neskutocne smutne pozerat sa na tieto deti v okamihoch kedy by toho rodica potrebovali a ten tam proste neni..
Gilius Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 4 Onisau - ehm...já nevím, jak bych Ti to řekl, aby ses neurazil...snad se mi to podaří...kdyžtak to neber moc osobně. Já si vážím každého, kdo je ochoten udělat něco pro druhé. Nezištně. A je mi u zadnice, jestli je to pro seniory, nebo pro děti....nebo prostě jen tak, z touhy/potřeby, komukoliv.... Možná bych , bejt Tebou, přestal do takových věcí rejpat a nechal bych to na osobním uvážení každého z nás, kdo , komu, co a jak Popřemýšlej nad tím, než zase něco podobného napíšeš Lidí, co potřebují nějakou pomoc, je na světě jako sraček. A nikdo z nás není Superman, aby pomohl všem....každá kapka se počítá. A nejde jen o lidi.....i o bezprizorní zvířata je potřeba se postarat, různé depozity a útulky. Věřím tomu, že se nám taková(jakákoliv) pomoc vrátí stonásobně.....a třeba se nám to i jednou ( ač jsem nevěřící ) přičte k dobru, až se budeme zpovídat...co já vím. Chytrej jsi dost, takže věřím, že jsi pochopil, co se Ti snažím říct ?!
FrantisekH Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 já když na to teď koukam, tak některá děcka z DD se mají dneska líp než jsem se měl ve svém dětství já
jankoxxx Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 já když na to teď koukam, tak některá děcka z DD se mají dneska líp než jsem se měl ve svém dětství já materialne celkom urcite
Gilius Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 Ono ale ani tak nejde o to "materiálně"....janko to napsal celkem dobře. Sám mám prcka v PP ( to tu není žádné tajemství ), prošli jsme s manželkou celou tou lustrací a martýriem......Ty děti potřebují cítit, že se o ně někdo zajímá, že nejsou odstrčené. A je šumák, jestli je to jen na jeden večer, kdy tam přijdou "strejdové s dárkama", kteří se jim věnují, nebo jestli se najde někdo, kdo si je vezme domů ( to je, samozřejmě, ta lepší varianta ). Ty děti ani nechtějí dárky, chtějí tu pozornost...pohladit.....vyslechnout.....cítit zájem o sebe. Asi se nedokážu vyjádřit tak, aby to bylo srozumitelné pro všechny....ona zkušenost je stejně nepřenosná.
Milis Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 4 Onisau - ehm...já nevím, jak bych Ti to řekl, aby ses neurazil...snad se mi to podaří...kdyžtak to neber moc osobně. Já si vážím každého, kdo je ochoten udělat něco pro druhé. Nezištně. A je mi u zadnice, jestli je to pro seniory, nebo pro děti....nebo prostě jen tak, z touhy/potřeby, komukoliv.... Možná bych , bejt Tebou, přestal do takových věcí rejpat a nechal bych to na osobním uvážení každého z nás, kdo , komu, co a jak Popřemýšlej nad tím, než zase něco podobného napíšeš Lidí, co potřebují nějakou pomoc, je na světě jako sraček. A nikdo z nás není Superman, aby pomohl všem....každá kapka se počítá. A nejde jen o lidi.....i o bezprizorní zvířata je potřeba se postarat, různé depozity a útulky. Věřím tomu, že se nám taková(jakákoliv) pomoc vrátí stonásobně.....a třeba se nám to i jednou ( ač jsem nevěřící ) přičte k dobru, až se budeme zpovídat...co já vím. Chytrej jsi dost, takže věřím, že jsi pochopil, co se Ti snažím říct ?! Gile a to, co Onion napsal - čets to vůbec?
Gilius Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 To, co napsal tady, četl. Reaguju v tom kontextu, že Onion se k seniorům a pomoci jim vyjadřoval již i předtím. Já ho chápu, nicméně mám pocit, že je to Onionovi tak trochu proti srsti, že se na někoho hledí víc a na někoho míň. A neopomíná si, tak trošku, rýpnout, když se někdo zaměří na pomoc dětem.Bylo by fajn, kdyby to nechal na uvážení každého z nás. Samozřejmě platí to, co jsem napsal...vážím si každého, kdo někomu, nezištně, pomáhá......a právě proto bych byl nerad, kdyby se Onion urazil, bo tak něco.
Donuts Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 Nikdy nezapomenu na svuj tri roky stay zazitek, kdy se manzelka, ktera je hodne drobna, rozhodla cast sveho bohateho satniku venovat pred vanoci jednomu mistnimu detskemu domovu. Vsechno to byly veci, ktere mela jednou dvakrat na sobe nebo dokonce uplne nove, znate zensky. Vedeni DD nam po prohlidce veci vetsinu vratila, nechali si pouze sportovni veci s vyraznou signaci, se slovy, ze holky by neznackove veci nenosily. Manzelka je upozornila, ze ty ostatni veci jsou treba z konfekce Hugo Boss z kterych odstrihla cedulky, na coz odvetili, ze to na tom musi byt videt jinak to nebudou ty holky chtit.
Traveller Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 já když na to teď koukam, tak některá děcka z DD se mají dneska líp než jsem se měl ve svém dětství já NO, možá i lépe, než já. Rozhodně bych s nimi ale neměnil. PS: A absolutně nechápu smysl tohoto vlákna a důvod, proč vzniklo.
long Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 No holoubci jistě jsme nechtěl vyvolávat nějaké střety jen jse to zamkl proto aby mi někdo neříkal co je špatné a co je dobré.Každý to cítíme jinak. "Jeden" povídá , že by se mělo radějí pomáhat starým lidem, podotýkám, že se bavíme o lidech, kteří se starali o své děti a ty jim zapomněli jaksi oplatit v jakékoliv formě Já povídám, že lepší než kecy je něco udělat a tak to dělám každy rok v předvánočním čase. Nejsou to jen řeči, ale za 3 dny je vše vyřešeno a dnes v tuto dobu jsou již dárky odvezeny a předány. Jen se podívejte do vlákna " pomoc starému pánovi v nouzi" kde je konec řešení jeho problému. KOLIKRÁT JSTE VY VŠICHNI V TOM DĚCÁKU NA NÁVŠTĚVE BYLI ? KOLIKRÁT JSTE VLASTNĚ BYLI V KLASICKÉM DOMOVĚ SENIORŮ ? Já v obojích více než pravidelně a proto se Vás mohu zeptat. Docela mě mrzí příspěvky typu" mají se lépe než jsem se měl já" a přepočítávaní na peníze : TO JE BLBĚ. Fajn večer a děkuji za názory\
Milis Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 KOLIKRÁT JSTE VY VŠICHNI V TOM DĚCÁKU NA NÁVŠTĚVE BYLI ? KOLIKRÁT JSTE VLASTNĚ BYLI V KLASICKÉM DOMOVĚ SENIORŮ ? Já v obojích více než pravidelně a proto se Vás mohu zeptat. ... Fajn večer a děkuji za názory\ Tak můj názor je, že takovádle na odiv vyřvávaná dobrotivost získanou karmu zase snižuje. :D V trochu posměšně zmíněném "případě starého pána" je všechno úsilí směřováno k VYŘEŠENÍ té situace - počítání návštěv nevyřeší nic.
vraby Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 myslím si že onisauovi můžebe být úplně u prde.e kdo a jak komu pomáhá.zbytečně opět vyhrocené vlákno.dobře to napsal Gil "Já si vážím každého, kdo je ochoten udělat něco pro druhé. Nezištně. A je mi u zadnice, jestli je to pro seniory, nebo pro děti....nebo prostě jen tak, z touhy/potřeby, komukoliv..." long zvedl p...l a něco alespoň udělal,ruku na srdce...kolik nás je tady takových jako long?
Andrew Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 Jen se podívejte do vlákna " pomoc starému pánovi v nouzi" kde je konec řešení jeho problému. Fajn večer a děkuji za názory\ Nic mi do Tvých problémů není, ale tohle mě vážně nasralo... Dnes jsem u pána byl již asi po 4. (myšleno během posledních 14 dnů), pokaždé jsem mu přinesl něco napřilepšenou, respektive dnes něco pro pejska. Dopis od majitele nemovitosti stále nedošel, nemůžu za bordel na poštách ani za zdravotní problémy jednatele společnosti, ani za jejich byrokratický postoj. Všech 42 lidí z tohoto fóra je okamžitě připraveno poskytnout svoji finanční pomoc na oddlužení starého pána a do této doby jsme mu pomohli s elektřinou, péčí o pejska i o něj samotného. Spolupracujeme s SOS centrem i se Sociálním odborem. Nevím, co Ti dává právo činnost a pomoc všech těchto lidí si brát do "úst". Jelikož nejsi na seznamu lidí nabízejících pomoc, nemůžeš vědět o všech krocích, které se neřeší ve veřejném vlákně. My pomáháme a svoji pomoc dotáhneme do konce!!!!! Edit: Ještě bych rád dodal, pro ty co neznají dotčené vlákno, že my řešíme již podanou žalobu, dluh přes 50.000,- Kč a také to, aby se situace již nemohla opakovat. To za "3 dny" zvládnout skutečně nejde. Dárky, znovuzapojení elektřiny, hmotnou pomoc vč. opravy okna, i další věci (například že pán dostal pravidelný 800,- Kč příspěvek k důchodu) už máme vyřešený!
Dantechno Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2011 Longu , jdes trosku pres mrtvoly ne ... uz jsme pochopili , ze jsi velkej Samaritan ale shazovat Ondrovo praci ..
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.