Micey Odesláno 12. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2012 Hohó, to tak možná u vás na Moravě. U nás v Dejvicích je nula televizí, vedro, smrad a holky akorát boxerky kterejch se bojim (i koukat). Jo a celkem silná náckovská buňka, jak jsem včéra zjistil:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 12. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2012 (upraveno) tak já se teď taky vrátil z běhu...už jsem pokročil na režim 6 minut běh a 1 minuta chůze (3x 4x týdně). Pak pokročím zase ometu dál. Jinak se taky snažím jíst menší porce. Snídaně nějaky cornflakes s mlíkem a malá sváča, oběd co je vařeno (opět manší dávka) a k véče se taky nepřežírám. Bohužel nemám v merku svojí váhu, páč už mám vyflákanou baterku na váze a nejsem schopnej dojít koupit novou Ale snad váha klesá, alespoň to tak pociťuju. Upraveno 12. ledna 2012 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 12. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2012 gustaf: jestli muzu do toho kecat, tak v zacatku neni duvod k behani, dulezita je delka pohybove aktivity a tepova frekvence, staci chodit 3-4 krat tydne po 45 min pri spravne tepovce a vysledek je prekvapujici ( za predpokladu dodrzovani zdrave vcetne stravy svacinek ! )velmi jednoducha rovnice je 220 minus vek, vyjde tva maximalni tepova frekfence, pro odbourani tuku je dulezite chodit-behat na 60-70% maximalni tepovky, jsou samozrejme presnejsi vypocty na zatezaku, ale tohle je dostacujici, hodne lidi beha v tempu az pada na hubu, ale pro redukci nevhodne, mel by jsi u behu nebo chuze moct plynule komunikovat, mam v posilce holku, ktera ciste chuzi ( upravou stravy a lehkym fitness treninkem ) zhubla za rok a pul 22 kg tuku a na hane cvicime takhle http://www.omegasport.cz/clanky/fitness/posilovna.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 12. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2012 mno to mám naštudovaný a běhám tak, abych stačil z dechem (tzn. mohl v pohodě při běhu komunikovat). Tohle si hlídám..zatím jen podvědomě. Mám v plánu si pořídit nějaký Suunta na měření tepové frekvence, abych to měl ohlídaný elektronicky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 12. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2012 super, drz se Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 12. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2012 jj, dík...budu se snažit to vydržet co nejdýl...zatím mě to baví a vždy se k běhu dokopu, tak je to pořád na dobré cestě Mno a to jídlo taky omezuju, i když jím úplně všechno a nějak se neomezuju a nevybírám. Jen prostě dlabu malé porce....jooo a toho pivka je taky míň Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 14. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2012 (upraveno) Já sundal od 2.1. cca 2kg. Není to nic moc, ale lepší, než je nabrat. Trochu jsem nervózní z faktu, že mi váha ukazuje % svalů a vody v těle více méně stejné, ale 1% tuku navíc.Myslím, že to není možné a přikládám to nepřesné metodice měření a organismu, který od nového roku skokově najel na výrazně odlišný režim a tudíž mám asi jiný odpor, či co :-) (Skleněná váha měří senzory, které tvoří sotva viditelný potah na skle, něco jako antireflex :-) )Před lety jsem vypozoroval, že podobné odchylky znamenaly třeba i přicházející virózu a podobně, tělo se prostě chovalo jinak vůči měřící technice váhy. Pocitově ty dvě kliča dole z 89-87 cítím dost, vizuálně sotva, ale to je jasné. I když jsem nebyl vyloženě obézní, lépe se mi vstává a podobně. Co se jídla týče, neberte mně za slovo a den ode dne to měním s tím, že se snažím zachovat hodnoty a bohužel sklouzávám k monotónnosti. Snídaně 9:00: Tvarohový koláč, kafčo s 50/50 voda/mléko (tak mi to ráno vyhovovalo i v minulosti)Sváča, nebo jí říkejme první oběd 11:30: půlka celozrné housky čili tak 40g + cotage s paprikou syrovou, nebo 4 plátky šunky a zeleninaOběd 2: Běžná porce ryby, nebo šunka, nebo salát ze Šmakouna + celozrná houskaSváča: Cotage a protože je zakořeněná chuť na pamlsek, volím ten borůvkovej od českého výrobce (stojí za ochutnání i když ta kombinace může nejprve odradit)K tomu třeba wasa, nebo ty žluté kukuřičné. Případně tzv. Humus salat z cizrny a wasa, salát je narozdíl od cotage tučnější.Véča: Kus Kus/jiné těstoviny - oboje cca 70% sacharidů s tím že porce za studena asi tak 50g, případně adekvátně rýže + půlka kuřecího prsa nebo olomouc. tvarůžky Víkendy jsou horší, dávám si běžnou porci masa a totální minimum přílohy a jím to v rozmezí 3 hodin 2xJako takový doplněk v průběhu dne jablko, polníček/rukola/ledový salát/menší hrstka mandlí ořechů hrozinek na den a po cvičení tyčka nebo banán.Pauzy mezi jídlem tak do 3 hodin. Flaška neperlivky denně, v den cvičení dvě. Co se týče pohybu, zatím je čas na 2x týdně, pracuju na tom abych mohl 3XSvalové partie jsem rozdělil do dvou fází a to mi zabere tak 30 minut času, poté kolo/pás taky tak 30 minut.Beru to tak, že tělo při silovém cvičení a tepové frekvenci 110~125 naběhne do aerobního pásma na což se dá navázat běháním a další půlhodinkou.Právě polevuje bolest zad, prsou, trapézů a lýtek po čtvrtku, bohužel další cvičení (stehna, biceps, triceps) až úterý. Max TF jsem počítal snad podle pěti vzorečků a vesměs mi to vyšlo jako při použití nejznámějšího 220-věk na nějakých 182-183,5tepů.Když uvážím, že z pohledu možné 20% odchylky od výpočtu se tyhle výsledky liší o dva tepy, je to vlastně jedno jak to člověk počítá a zaokrouhleně si beru jako u lazara bez kondice svůj strop na 180 tepech. V minulosti, když jsem cvičíval, přišlo mi 60-70% z maxima pro hubnutí strašně málo, jelikož to v mém případě znamená 110-130 tepů a to je opravdu rychlejší chůze, snažím se to kombinovat s rychlým během na 160 tepech, trvajícím cca 3 minuty a poté průměrnou chůzí taky cca 3 minuty.Možná blbost, ale slibuju si od toho i drobný posun v bídné fyzičce oproti chůzi na 120tepech a delší energetický výdej po skončení aktivit - co to tom soudíte??? Nepíšu to jako návod, naopak uvítám Vaše názory. Upraveno 14. ledna 2012 uživatelem RomanP Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 14. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2012 ake vahy pouzivate? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanderB. Odesláno 14. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2012 my máme taky doma tudle "superváhu" a je no nějaká blbost, protože kosti mi ubývaj/přibývaj po dekách každý den jinak jsem měl střevní chřipku a dosáhl jsem svého snad 20 letého minima 86 kg teď je to zas ale zpět na 89-90, ale jsem zdrav (ťuk ťuk) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 14. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2012 Já používám Soehnle New York. Mám jí už hodně dlouho, odhaduji 5 let... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisau Odesláno 14. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2012 Max TF jsem počítal snad podle pěti vzorečků a vesměs mi to vyšlo jako při použití nejznámějšího 220-věk na nějakých 182-183,5tepů. Když uvážím, že z pohledu možné 20% odchylky od výpočtu se tyhle výsledky liší o dva tepy, je to vlastně jedno jak to člověk počítá a zaokrouhleně si beru jako u lazara bez kondice svůj strop na 180 tepech. V minulosti, když jsem cvičíval, přišlo mi 60-70% z maxima pro hubnutí strašně málo, jelikož to v mém případě znamená 110-130 tepů a to je opravdu rychlejší chůze, snažím se to kombinovat s rychlým během na 160 tepech, trvajícím cca 3 minuty a poté průměrnou chůzí taky cca 3 minuty. Možná blbost, ale slibuju si od toho i drobný posun v bídné fyzičce oproti chůzi na 120tepech a delší energetický výdej po skončení aktivit - co to tom soudíte??? Nepíšu to jako návod, naopak uvítám Vaše názory. 2x týdně je minimum, ale když to sladíš s jídlem, tak to asi bude i stačit. Co se týká cvičení, já nikdy nebyl na tyhle měření tepů a podobně. Prostě jsem se soustředil na pohyb a snažil jsem se jet tak, abych stačil tolik opakování a nebo času a na konci série nebo celku byl vyflusanej. Tohle "tepování" mi přišlo jako hovadina Ale podstatné je, že mně pohyb baví, pokud někoho baví méně, potřebuje asi nějak ohlídat sám sebe a pak je tep dob rá věc. Navíc mám za sebou 35 let pravidelnýho cvičení... Co se týká jídla: Ráno klidně sachyridů co hrdlo ráčí, čím víc k obědu a druhému obědu ubývá příloh a přibývá kvalitního masa. Večer už jenom zelenina. Takhle to funguje mně, ale někomu může fungovat něco jiného Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
laskajefajn Odesláno 14. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2012 Dámy a pánové...řeknu to uplně blbě!!! Je v podstatě jedno co jíte (obrazně řečeno) ale je potřeba jist minimálně 5 krát denně po menších dávkách a mit aspon základní životosprávu tzn.pravidelný pohyb-plavání,fitko,kolo,dostatek spánku-min.7-8 hodin a nemusite držet dietu která stejně dřiv nebo později přestane bavit a výsledek je vetšinou opačný.Jak jednoduché Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 14. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2012 2x týdně je minimum, ale když to sladíš s jídlem, tak to asi bude i stačit. Co se týká cvičení, já nikdy nebyl na tyhle měření tepů a podobně. Prostě jsem se soustředil na pohyb a snažil jsem se jet tak, abych stačil tolik opakování a nebo času a na konci série nebo celku byl vyflusanej. Tohle "tepování" mi přišlo jako hovadina Ale podstatné je, že mně pohyb baví, pokud někoho baví méně, potřebuje asi nějak ohlídat sám sebe a pak je tep dob rá věc. Navíc mám za sebou 35 let pravidelnýho cvičení... Co se týká jídla: Ráno klidně sachyridů co hrdlo ráčí, čím víc k obědu a druhému obědu ubývá příloh a přibývá kvalitního masa. Večer už jenom zelenina. Takhle to funguje mně, ale někomu může fungovat něco jiného Já to nemyslel tak, že si hlídám tep při silovém cvičení. Na to kouknu jen tak ze zvědavosti když už na tý roce ty hodinky mám. Sleduji je až při aerobní zátěži. Co se týče baví-nebaví, já to mám tak, že po prvotní euforii z výsledku a z toho, že mně to baví přijde období stagnace a to pak mám cvičení nějakou dobu jako čištění zubů. Prostě cítím, že to dělám pro svoje dobro a jsem schopen si zachovat kázeň a chodit dál a dál. S jídlem jsem to v minulosti dělal vlastně tak, jak píšeš, akorát u poslední večeře jsem nevydržel jen se zeleninou, ale dal jsem i bílkoviny, hlavně bílkoviny. Teď to dělám podobně, ale přišlo mi zajímavý zkusit ověřit to, že bílkoviny zasytí víc,než sacharidy. Nebráním se jim, protože i ke zpracování bílkovin je jich třeba, ale trochu je potlačím. Uvidíme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 14. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2012 Dámy a pánové...řeknu to uplně blbě!!! Je v podstatě jedno co jíte (obrazně řečeno) ale je potřeba jist minimálně 5 krát denně po menších dávkách a mit aspon základní životosprávu tzn.pravidelný pohyb-plavání,fitko,kolo,dostatek spánku-min.7-8 hodin a nemusite držet dietu která stejně dřiv nebo později přestane bavit a výsledek je vetšinou opačný.Jak jednoduché No, jenomže on jinak zhubne chlapák co má 140kg, jeden takový člověk v okolí zhubnul 12 kg jen tím, že omezil pivo. To se mi s mojí váhou a nízkou konzumací piva nepovede. Proto si nemyslím, že bych měl jíst normálně tučné hotovkové jídlo rozdělené na dvě a dosáhl něčeho překvapivého. Já si, jak už jsem někde na začátku vlákna psal, myslím, že by člověk o takové věci neměl uvažovat jako o dočasné dietě, ale jako dlouhodobě udržitelném zívotním stylu a tak to já beru. Určitě nechci půlit pomyslný řízek se salátem v restauraci a jíst ho na 2x. Jistě, že je to zdravější, než narvat žaludek jen 2x denně, ale z pohledu nutričních hodnot je to pořád to damé peklo :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisau Odesláno 14. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2012 Já to nemyslel tak, že si hlídám tep při silovém cvičení. Na to kouknu jen tak ze zvědavosti když už na tý roce ty hodinky mám. Sleduji je až při aerobní zátěži.Já to tak pochopil Já prostě nesleduju tep. Jdu a rovou si řeknu třeba: Chci běžet minimálně 25 minut a chci uběhnout minimálně 5 km.. a tomu přizpůsobím hned od počátku tempo. Když jsem u těchto předem daných limitů tak si většinou něco sebemrskačsky přidám, podle toho jak se v danou chvíli cítím. Na frekvenci tepu s.eru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit3k Odesláno 14. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2012 Chystáte se někdo na maraton nebo půlmaraton? Taková příprava na půlmaratonek je skvělá dieta, když človek jede podle nějakýho plánu a ten cíl je dobrá motivace:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisau Odesláno 14. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2012 Já si prostě jentak sportuju. Mě to baví, vlastně bez toho neumím být. Navíc mám výhodu, že mi nechutnají uzeniny , prase a další sajrajt co se v téhle zemi s oblibou konzumuje, takže nemám ani problémy s tloušťkou Cvičím celý život. Od pěti let. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit3k Odesláno 14. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2012 Já si prostě jentak sportuju. Mě to baví, vlastně bez toho neumím být. Navíc mám výhodu, že mi nechutnají uzeniny , prase a další sajrajt co se v téhle zemi s oblibou konzumuje, takže nemám ani problémy s tloušťkou Cvičím celý život. Od pěti let. Maximální souhlas.Jakmile se ti sport stane součástí každýho dne, tak pak už natolik chybí, že bez něj nedokážeš být. Jinak to mám podobně, sportuju od malička, teď sice čím jsem starší tím víc to diverzifikuju, ale prostě podle nálady dělám zrovna to co mě baví, i když ne všechno je na super úrovni pak Plus vysloveně pro kondici pravidelně posilovna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hanni Odesláno 15. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2012 (upraveno) Ja som mal kedysi dosť problém s nadváhou, občas som som sa vyšplhal aj na metráčik. Pred tromi rokmi sme s rodinkou kúpili záhradku v kombinácii s navštevovaním fitka v zimnom období si už 3 roky držím váho + - 85 kilo. Upraveno 15. ledna 2012 uživatelem hanni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisau Odesláno 15. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2012 Právě jsem povečeřel: Okoun na roštu a syrová zelenina To nepřibereš ani náhodou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se