Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 21. 1. 2012 v 12:58, 'eleven' napsal:

Pokud máš "Aktuálně na sobě: SEIKO 5 Sport Automatic SNZG15K1" , tak máš 7S36.. ale v principu by se asi měl chovat v tomto směru podobně jako 7S26, jež mám v SKX007.. Tak přeju, ať ti to vydrží.

BTW, jak jsem pochopil z rozhovoru s hodinářem, tak zpožďování a zrychlování se až tak neovlivní pohybem koleček (zatuhlý olej atd.) ,ale spíš tím, jak moc se natáhne vlásek. Že v létě to bude možná ještě horší, pokud se natáhne vlivem okolního tepla.

Jj,máš pravdu s tím kalibrem - špatně jsem ho napsal a to jsem se přitom díval na ten strojek :-D Ale taky si myslím že i tak by v těch kalibrech neměl být moc rozdíl

• Odpovědi 73
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 21. 1. 2012 v 8:24, 'lub' napsal:

....při plném natažení jdou trochu pomaleji.. jenom nemám rád, když se zpomalují, tak mi teď hodinář dvoje seřídil, aby šly do plusu....

Docela se divím,mně všechny automaty jdou při plném natažení přesně obráceně.

Já naopak preferuji mírné zpožďování,nějak mi více sedí nekrkolomné odkládací polohy dýnko/sklo.

V 21. 1. 2012 v 11:41, 'eleven' napsal:

...takže bych spíš typoval, že jezevčíkovi dělaly +40, pokud píše, že si ze 40 s sedly na pár vteřin.

Je to tak.
Odesláno

Zdravím všechny.

Píši tady poprvé,nejsem žádný odborník,ale rád si to tady počtu a dám i svou zkušenost s automaty.Přesnost chodu je podle mě taky ovlivněna tím,jak se rukou pohybuje.Když je pohybu s hodinkami málo,nebo leží,tak se mé hodinky zrychlí a při vetším pohybu naopak - zpomalí .Ale jinak sem s automatem velmi spokojen,

Odesláno
  V 22. 1. 2012 v 18:54, 'koromant1' napsal:

Zdravím všechny.

Píši tady poprvé,nejsem žádný odborník,ale rád si to tady počtu a dám i svou zkušenost s automaty.Přesnost chodu je podle mě taky ovlivněna tím,jak se rukou pohybuje.Když je pohybu s hodinkami málo,nebo leží,tak se mé hodinky zrychlí a při vetším pohybu naopak - zpomalí .Ale jinak sem s automatem velmi spokojen,

No tak to je v podstatě logické - aneb podle toho jak je vlásek natažen se buď zrychlují a nebo zpomalují - když hodinky nosíte takzvaně imrvére tak je vlásek pořád naplno natažen a tudíž by se měli zrychlovat. A jinak co máš ty za hodinky, kalibr a NE-přesnost za den?

Odesláno
  V 23. 1. 2012 v 10:05, 'ggrand' napsal:

Zelus: U mě se s menším natažením hodinky o něco zrychlí.

Tak to je zvláštní - asi té logice mechaniky přestávám rozumět :-(

Odesláno (upraveno)
  V 23. 1. 2012 v 13:42, 'Zelus' napsal:

Tak to je zvláštní - asi té logice mechaniky přestávám rozumět :-(

V takovém případě (méně nataženo) dostává setrvačka menší umpuls a má menší "výkyv", tedy jeden krok udělá rychleji. Ale zaznělo to tu již mnohokrát - toto rozhodně není pravidlem.

Upraveno uživatelem 323GT
Odesláno

Předem se omlouvám jestli někomu přijde moje otázka hloupá ale přeci jenom ji položím...Jaký je rozdil když hodinky s automatickym strojkem nosím pořád a nebo mám speciální kyvadla které to dělaji za mě když je třeba nenosím a nebo když ty automaty třeba měsic jsou "mrtvé" Dotaz zni jestli je ničím a nebo ne? Má to vliv na servis připadně co se děje když jsou hodinky "mimo provoz" Ještě jednou se omlouvám jestli jsem někoho tou otázkou naštval...ale rád bych to věděl.P.S koukal jsem na foru ale nikde jsem to zatím nenašel.Díky pánové.

Odesláno
  V 23. 1. 2012 v 14:54, 'laskajefajn' napsal:

Předem se omlouvám jestli někomu přijde moje otázka hloupá ale přeci jenom ji položím...Jaký je rozdil když hodinky s automatickym strojkem nosím pořád a nebo mám speciální kyvadla které to dělaji za mě když je třeba nenosím a nebo když ty automaty třeba měsic jsou "mrtvé" Dotaz zni jestli je ničím a nebo ne? Má to vliv na servis připadně co se děje když jsou hodinky "mimo provoz" Ještě jednou se omlouvám jestli jsem někoho tou otázkou naštval...ale rád bych to věděl.P.S koukal jsem na foru ale nikde jsem to zatím nenašel.Díky pánové.

Na toto se tu objevují také poměrně různé názory. Pokud hodinkový strojek budu považovat za mechanický stroj jako každý jiný, tak mu nemůže vadit delší doba v klidu. Ta doba v klidu však neprodlouží servisní interval. Hodinky si o servis řeknou za stejnou dobu ať jsou v klidu či v běhu. Především díky ztrátě mazací schopnosti oleje a jeho vysychání.

Odesláno

To znamená že po jak dlouhé době musim nechat hodinky ošetřit od hodináře-konkrétně třeba ten automat.strojek od Seika? Je velký rozdil třeba mezi strojkem od Seika a třeba od Certiny?

Odesláno
  V 23. 1. 2012 v 16:49, 'laskajefajn' napsal:

<br />To znamená že po jak dlouhé době musim nechat hodinky ošetřit od hodináře-konkrétně třeba ten automat.strojek od Seika? Je velký rozdil třeba mezi strojkem od Seika a třeba od Certiny?<br />

<br /><br /><br />

Zdravím

Už si tady pročítám asi dva roky, tak jsem se konečně zaregistroval a pokusím se přispět svou trochou do mlýna:

Seika 5 mám sai 15 let, používám je jako pracovní(i na štípání dřeva). Někdy je nosím nepřetržitě den,noc, pak je zase na pár týdnů odložím.

Za tu dobu jsem je měl u hodináře na vyčištění jen jednou. Přesnost je vzhledem ke kalibru a používání velice dobrá. Při plném používání je posunu zpět za týden asi o minutu. Když je odložím,tak je musím po dvou dnech tak jako tak seřídit.

Pokud chceš přesnější, doporučuji kinetic auto relay (přesnost skvělá do 1 sec), mám je tak 10 let a zatím bez jediného problému.

Ale automaty jsou automaty. Je to kus poctivý hodinářský práce a ne žádná elektronika.

Odesláno
  V 23. 1. 2012 v 18:41, 'rainier wolfcastle' napsal:

hm tak ted sem uplne zmatenej, za poslednich 48 hodin mi udelaly -4s...uz jsem zmaten :D

tak to buď v klidu - mě teď přes noc udělali +7s... z ničeho nic mi jdou jaksi dopředu a to prvních 15dní byli skoro na vteřinu přesný :-(

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...