Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 93
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  PRIM napsal:
Mimochodem, takové hodinky nyní vyrábíme z bílého zlata.:)

Myslím, že už jste je ukazoval i ze žlutého zlata. Nerez neplánujte? Nemyslím solitér, ale trošku obohatit základní kolekci.

Odesláno

1)No to neříkejte ani ve srandě. Ale jak hovoří vaše strategie náš zákazník náš pán. No nechci způsobit nějaký trapas není ten někdo od Kočků. Kdyžtak to smázněte (ale nedalo mi to)

2) Je možné na tyto experimenty v rámci chronomag zapůjčit nějaké výkresy

díky

Odesláno
  hciq napsal:
Hlavě mimostředová vteřinovka mě zajímá. Nebylo by taky něco na toto téma.

Co konkrétně by mělo být na té mimostředné sekundové ručce tak zajímavého? U Cal 50/52 to není žádná komplikace, spíš naopak. Je tam normálně nasazena na prodloužené hřídelce jednoho z koleček soukolí. Tuším je to hned to první kolečko za krokovým.

Odesláno

hciq - na co výkresy??? My jedeme po paměti :D - "i parthenon se dá popsat" :D ciferníky mordujem ve fotošopu.

Ano, je to ten kus železa, vemu chromovaný nosky s fialovým ciferníkem Nad alej, jestli přijdeš! Ty jsou úúúúplně k zbláznění! Ale ty nový zlatý jsou (na fotu) mnóóóhem hezčí, hlaďounký a surácky opracovaný - pravá bomba. Jen se bojim, abych nikde nenašel stejný omegy :D Musím doplnit malou potíž: Je třeba vymyslet, jak na to namontovat necylindrický safírový sklíčko. S plasťákem by to nebylo ono a cylindrický safír je masturbo - platíš těžký peníze za drahej materiál, kterej se opět velmi draze odstraní. :) Máte nějaké řešení, prime?

Co se týče liney 40mm s mimostředkou (50 kalibr) - už se tu přihlašují zájemci! Ale pravý boom vypukne až po Vánocích.

Odesláno

Jéžiš, ještě že jsem teď utratil všechny peníze, vy jste kluci tak nakažlivý, že jinak bych je asi utratil za tyhle vaše nápady.... :)

Odesláno
  JJ napsal:
  hciq napsal:
Hlavě mimostředová vteřinovka mě zajímá. Nebylo by taky něco na toto téma.

Co konkrétně by mělo být na té mimostředné sekundové ručce tak zajímavého? U Cal 50/52 to není žádná komplikace, spíš naopak. Je tam normálně nasazena na prodloužené hřídelce jednoho z koleček soukolí. Tuším je to hned to první kolečko za krokovým.

napříklat vůbec nevím rozteč od středu k vteřinovce a to je snad hodně důležité. nemám to kde změřit

Odesláno
  cigi napsal:
hciq - na co výkresy??? My jedeme po paměti :D - "i parthenon se dá popsat" :D ciferníky mordujem ve fotošopu.

Ano, je to ten kus železa, vemu chromovaný nosky s fialovým ciferníkem Nad alej, jestli přijdeš! Ty jsou úúúúplně k zbláznění! Ale ty nový zlatý jsou (na fotu) mnóóóhem hezčí, hlaďounký a surácky opracovaný - pravá bomba. Jen se bojim, abych nikde nenašel stejný omegy :D Musím doplnit malou potíž: Je třeba vymyslet, jak na to namontovat necylindrický safírový sklíčko. S plasťákem by to nebylo ono a cylindrický safír je masturbo -  platíš těžký peníze za drahej materiál, kterej se opět velmi draze odstraní. :) Máte nějaké řešení, prime?

Co se týče liney 40mm s mimostředkou (50 kalibr) - už se tu přihlašují zájemci! Ale pravý boom vypukne až po Vánocích.

Já dokud nemám jasno tak neudělám čáru. Pak to ale chci mít pořádně tj. ve 3D. Pokud by byl orig. nebo výkres tak je to za dvě hodiny hotový. Furt je lepší řezat v compu než zničit 4 pouzdra na pokusech. :)

Odesláno
  hciq napsal:
takže prosím napište mi někdo tu rozteč u 50/52 píšu to dobře?

Jestli jsem to dobře změřil? Tak rozteč mezi středem mimostředné vteřinovky a ruček u kal. 50 je 6 mm. ;)

Odesláno

Vzdálenost středu mimostředky od středu hodinek jsem právě u 50/52 naměřil 6,5 mm, přesněji to neumím. Je to bohužel trochu málo na pořádný 40mm hodinky, poleze z toho ten waschmaschine efekt a bude to vypadat levně - každej fajnšmekr pozná, že je to lakýrka, ale zase nebude třeba uřezávat šestku. Kdyby bylo po mým, tak raději vemu velkej kalibr, ale to už řešíme dlouho.

Jediný alspoň trochu uspokojivý řešení, který tu zaznělo, bylo udělat normální svatováclavské a nedělat subciferník, jen tam nechat otáček nějakou výraznou fajnovou ručku, aby bylo vidět, že hodinky jdou. Podle míry kýče pro kterou se rozhodnem pak můžeme vybírat - vrtule, krtečkova lopatička...... Budeme-li to chtít pojmout minimalisticky, je možné vyznačit jen počátek subciferníku (jako movádo), nebo převzít indexy s tečkama z minut, ale to už je waschmaschine.

To je hlavní důvod, proč se do toho moc nehrnu, to už bych radši dal mimostředku na ty full steel z osmdesátých let.

Teď mě něco napadlo - mohli bychom to obejít tak, že vyznačíme jen dolní půlku subciferníku, aby se nedostal ke středu - to by mohlo pomoci - poljot dělá na jediným svým hezkým chronografu takový sčítače.

http://www.poljot24.de/de/assets/big/5053.jpg

Odesláno
  cigi napsal:
Vzdálenost středu mimostředky od středu hodinek jsem právě u 50/52 naměřil 6,5 mm, přesněji to neumím. Je to bohužel trochu málo na pořádný 40mm hodinky, poleze z toho ten waschmaschine efekt a bude to vypadat levně - každej fajnšmekr pozná, že je to lakýrka, ale zase nebude třeba uřezávat šestku. Kdyby bylo po mým, tak raději vemu velkej kalibr, ale to už řešíme dlouho.

Proč nevyzkoušet dodělat jeden převod navíc a zvětšit rozteč.

Odesláno
  Luk napsal:
  cigi napsal:

Proč nevyzkoušet dodělat jeden převod navíc a zvětšit rozteč.

No, to by byla teprve frajeřina: Jedno ozub. kolečko navíc a vteřinovka by běžela obráceně (proti směru hod. ruček). ;) :lol:

Odesláno
  VS napsal:
  PRIM napsal:
Mimochodem, takové hodinky nyní vyrábíme z bílého zlata.:)

Myslím, že už jste je ukazoval i ze žlutého zlata. Nerez neplánujte? Nemyslím solitér, ale trošku obohatit základní kolekci.

Záleží na zájmu. Vyrobit to umíme a v zásadě tomu nic nebrání. Snad jen cena, a ta je závislá na počtu případných zájemců.:)

Odesláno
  hciq napsal:
1)No to neříkejte ani ve srandě. Ale jak hovoří vaše strategie náš zákazník náš pán. No nechci způsobit nějaký trapas není ten  někdo od Kočků. Kdyžtak to smázněte (ale nedalo mi to)

2) Je možné na tyto experimenty v rámci chronomag zapůjčit nějaké výkresy

díky

Proč máte pocit, že musí být každý padlý na hlavu, když se mu takové hodinky líbí? Nijak fialovou nemusím, ale v takové oranžové bych si je pro sebe klidně nechal udělat. Je to jen otázka vkusu. Jejich zákazník na nich asi nejvíc oceňuje tu dobovou originalitu. Fialových hodinek jsme skutečně v naší historii moc neudělali.

K druhé otázce mohu je říci, že technické výkrasy patří k materiálům interním. Myslím, že je to pochopitelné, když ale ucítím zájem, rozhodně pomůžu k doladění nápadů případnými nákresy v měřítku. To se týká i rozložení os ručiček na číselníku.

To cigi: řešení na sklíčko nemám. Buďto plast nebo safír. Nic mezi tím v případě cylindrického tvaru neexistuje. Dokonce ani to plastové sklo by nebylo za cenu skla, protože bude potřeba upravit výkresy a programy na strojích kvůli jinému zámku skla, ale to není nic podstatného, protože se stejně budou muset programy přepracovat na obrábění ocele (kvůli jiným řezným podmínkám).

Jinak těch lidí, kteří by chtěli, abychom namodelovali jejich představy ve 3D je skutečně mnoho a také mnoho z nich by si to nakonec rozmyslelo. To bychom nedělali nic jiného.

Pokud ale hciq myslel, ze by si to chtěl sám namodelovat a poslat nám to v 3D datech, ten by asi skutečně něco ušetřil.:)

Nápad s posunutím osy mimostředné ručky by tu obávám se nikdo nebyl ochoten zaplatit.

Odesláno

pane "Prim" zase jste mě nepochopi, já proti těm hodinkám nic nemám, ba naopak je to velice osobytý design s výrazným puncem doby vzniku. Remake tohoto pouzdra by mohla být opravdu bomba pro místní přispěvatele. Já se podivoval jen nad tím materiálem pro tento tvar. Víte kdo nosí velké zlaté prsteny, obrovské zlaté náušnice a někdy i zuby. Na toto jsem reagoval. Já být na vašem místě tak bych se to snažil do poslední chvíle rozmluvit. Chcete jít bok po boku s hodinářskou aristokracií no tak jděte.

Jak řekl jeden lord ve sněmovně "sire ten mušelín z vás přestane čpět až po třetí generaci ( reakce na kupování šlechtických titulů buržoazii v období vědeckotechnické revoluce)

2/ nechci přeci dělat průmyslovou špionáž, Není proboha potřeba provádět reverzní inženýrství pokud se dva lidé umějí domluvit. Vždyť já si to pouzdro mohu kdekoliv sehnat a naskenovat (ty Sv. 40 asi zatím ne). Je však lepší provést klasickou modeláž z výkresu. A u strojků mě stejně jen zajímala rozteč případně D , tl. a výška osiček.

Odesláno

ach omluva nečtu dost pozorně, jak vidím, že něco zase děláte ve zlatě tak vidím rudě a nedočítám. Bílé zlato ano pro tento tvar. Takže tu část o těch zlatejch zubech beru zpět. :rolleyes:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...