Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Co si myslíte o tom, že Čínani nabízejí do hodinek tourbillony? Trias nabízí hodinky s touto komplikací pod 2000 eur.

http://www.zaha-herbert.de/Uhren-Tourbillon.html

Četl jsem (už nevím kde), že jejich tourbillony jsou celkem OK. Jestli to takhle pujde dal, tak za 10 let se budou hodinky Swiss nosit skutecne jen jako potvrzeni statusu a udrzi se jen spickove (drahe) znacky...

• Odpovědi 66
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Samotneho by mne zajimalo, jestli china made strojky jsou opravdu tak spatne jak se obecne soudi a jestli ma jejich tourbilon nejaky efekt? Osobne celkem nechapu, jak muzou produkovat tak levne strojky i pri jejich levne pracovni sile mi to prijde zvlastni?

Odesláno

to odklizeč: Já to viděl na vlastní oči, to není levná pracovní síla, nebál bych se napsat, že přímo vykořisťování.

Nejednalo se o výrobu hodinek, ale elektroniky. Pracovníků je všude nadbytek, většina pracuje za ubytování + stravu a nějaké to kapesné, které stejně posílají rodinám.

Také by mě zajímala ta kvalita strojků...

to Chronomag: Co takhle nějaká recenze? Třeba by nezávislý hodinář pomohl a vyjádřil by se ke strojku.

Odesláno

Ja se bojim, ze ta kvalita se neda posoudit jen tak okem nebo jestli se hodinky predbihaji/ztraceji. To prave odnoceni kvality muze nastat tak po 20 letech. Kdyz hodinky s timhle strojkem vydrzi 20 let bezneho noseni a spozduji nebo naopak zrychluji o nejakou konstatni hodnotu, jsou asi stejne dobre jako ty swiss made? Ovsem pokud o roce dvou zacnou jit vyrazne mimo nebo se treb zastavovat, pak asi maji problem. Ale to taky z jednech hodinek nepoznas.

Odesláno

Samozřejmě, ale myslím, že už podle zpracování, použité materiály atd. se dá dost usoudit. Třeba by Ti hodinář řekl, že ozub.kola nejsou kalibrována, vůle jsou značné, apod. Poté je jasné, že o kvalitě nemůže být ani řeč.

Odesláno
Samotneho by mne zajimalo, jestli china made strojky jsou opravdu tak spatne jak se obecne soudi a jestli ma jejich tourbilon nejaky efekt? Osobne celkem nechapu, jak muzou produkovat tak levne strojky i pri jejich levne pracovni sile mi to prijde zvlastni?

Číňani pracují za plat okolo 10 - 20 centů / hodina, bez příplatků za přesčasy a bez jakýchkoliv norem na ochranu zdraví atd. Doporučuji přečíst knihu BEZ LOGA od Naomi Kleinové. Tam se dozvíte, že třeba takové adidasky vyrobí komplet za několik málo desítek korun. Proč by tedy ti schopnější nemohli vyrábět strojky do hodinek v přepočtu za maximálně stovky korun? :)

Odesláno

Ja si prave rikam, ze jestli cely ten humbuk okolo udajne nekvality, neni jen akce swiss hodinarske obce. Je jasne, ze masova produkce obcas produkuje i zmetky, ale podle mne i ETA nedela jen kvalitni zbozi? Mozna ma jine standardy a jine tolerance, ale zmetky vyrobi i tam. Priznavam, ze jsem ovlivneny a nic s china made strojkem nechci, ale kdo vi, jak to je?

Odesláno

Je fakt, že cena práce je tam o ničem jiném, ale záleží na tom, jestli se dodržuje kvalita, výstupní kontrola atd.

Pochybuji, že např. rentgenují součástky, jestli mezi nimi není výrobní zmetek. Osobně se ale domnívám, že kvalita

stále poroste a jen jen otázkou času, kdy bude naprosto dostačující a porovnatelná se swiss standardy, které naopak budou muset časem nabízet něco víc. Vemte si, jak před cca 10-15 lety vypadaly čínské výrobky a s čím se dá setkat dnes.

Odesláno

Treba proto, ze to je fake? Ja bych to na ruku nedal, protoze vedomi ze to je fake by mi to zadne poteseni neprineslo. Uz se to tu vicekrat probiralo a je to od veci k tematu "cinske strojky a jejich kvalita".

Odesláno

Jak jsem psal nebo píše odklízeč, hodinky si člověk kupuje pro radost a báječný pocit. Já bych ho neměl, ale někoho i takovéto hodinky mohou uspokojit.

Nejhorší je, jak už někde zaznělo, pokud se Vás přátelé zeptají na cenu. Má smysl hrát si na frajírka, že na to mám nebo přiznat, že jsou to kopie, potažmo šmejdy?

Nevím proč bych kupoval faky, když je všude plno krásných hodinek, hlavně kvalitnějších a někdy i za lepší ceny než jsou faky!

Odesláno

Diskuzi o falzech bych také vynechal. Zde jsem našel nějaké zkušenosti a další foto o hodinkách se jmenovanou komplikací. Údajně velmi slušná kvalita.

http://forums.timezone.com/index.php?t=tre...o=1316231&rid=0

Podle mne není hlavní problém ani tak kvalita, ale to, že mnoho hodinek čínského původu se tváří "jakoby s tourbillonem", takže pokud si koupíte náhodou pravé, stejně vám to nikdo neuvěří, protože "takto složité komplikace dělají přece pouze Haute Horl firmy".

Odesláno

Ty čínské hodiny s T. jsou sice "levne", ale porad stoji 1790 euro a dle toho obchodnika stoji normálně 2890 euro. To už nejsou žádné peanuts. Čím kvalitnější ty strojky budou, tím budou dražší. To už není něco, co může sestavit každý sedlák. Až dosáhnou čínské strojky kvality švýcarských ( jestli vůbec ), tak se jim přiblíží i cenou. Pořád budou o poznání levnější, ale už budou na takové úrovni, že si je budou kupovat znalci hodinek nebo bohatí jen tak pro efekt. V obou případech dají přednost tradičním firmám. Takže bych je nevnímal jako konec švýcarských firem :) Své místo si najdou, ale nějakou díru do světa asi neudělají.

Odesláno
Ty čínské hodiny s T. jsou sice "levne", ale porad stoji 1790 euro a dle toho obchodnika stoji normálně 2890 euro. To už nejsou žádné peanuts. Čím kvalitnější ty strojky budou, tím budou dražší. To už není něco, co může sestavit každý sedlák. Až dosáhnou čínské strojky kvality švýcarských ( jestli vůbec ), tak se jim přiblíží i cenou. Pořád budou o poznání levnější, ale už budou na takové úrovni, že si je budou kupovat znalci hodinek nebo bohatí jen tak pro efekt. V obou případech dají přednost tradičním firmám. Takže bych je nevnímal jako konec švýcarských firem :) Své místo si najdou, ale nějakou díru do světa asi neudělají.

Mně se tahle argumentace moc nezdá. Pokud přijmeme fakt, že Čínani dovedou vyrobit takovou specialitku, jako hodinky s tourbillonem za cca 2000 euro, je to minimálně 5-10 krát levněji než odpovídající Swiss modely. Komparací dojdeme k závěru, že i obyčejné China mechanické strojky (bez této komplikace), například v hodinkách Trias a spol., mohou být stejně 5-10 krat levnejsi než Swiss strojky podobne kvality. Vše ostatní je jen otázka marketingu a celkem neracionalniho odporu ke vsemu cinskemu. Na plazmove televizi ci notebooku se take nedivate, jestli to je Made in China nebo Made in Germany, a at se na me nikdo nezlobi, ale to jsou preci jen ponekud slozitejsi veci na vyrobu (mysleno i o presnosti atd.) nez mechanicke hodinky. Je zde někdo, kdo má nějaký čínský strojek?

Omlouvám se za ty čárky a hacky, mam v tom hokej...

Odesláno

No já bych skoro neřekl, že je notebook složitější, hlavní jádro věci je tvořeno procesorem, chipsetem a dalšími díly a ty jsou vlastně překupovány a jen se to pleská dokupy. Procesor taky někdo vyrobí, ale to je zase linka jenom na procesory a tam lidská ruka nesahá.

Odesláno

To Bobisek: Já nemám odpor k čínskému zboží. Jen si myslím, že Swiss strojky jsou takovým pojmem, že čínská konkurence jejich pozici nijak drasticky neohrozí. Dražší hodinky už nejsou o příliš racionálním myšlení, to už je čistě srdcová záležitost :)

Odesláno
to Chronomag: Co takhle nějaká recenze? Třeba by nezávislý hodinář pomohl a vyjádřil by se ke strojku.

Měl jsem tu několik činských strojků. Je to leštěný prd. U jedněch hodinek mi za dva měsíce umřel ukazatel Power Reserve (resp ukazuje, co chce), u druhých se strojek drží, ale rotor automatu nemá záklopku, takže se točí jak zběsilý, což by neměl. Ale modřené šroubky a vlnky na rotoru, to tedy mají :)

Můj result: je to levné a právem.

Odesláno

Vyrábět elektroniku není problém, především proto, že ji čínský výrobce vyrábí pro USA nebo Evropu, kvalita musí být stejná jako u výrobku, který je vyroben mimo Čínu, komponenty se samozřejmě také dováží. Kdežto elektronika pro čínský trh vypadá o poznání hůře. Vlastní zkušenost, ale jinak jsou tamnější výrobci (samozřejmě dotováni zahr. vlastníkem) mimořádně vybaveni. Na něco jsem koukal jak puk :)

Ukažte mi někdo opravdu čínskou značku vyrábějící hodinky, která je dobrá.Pokud ale vyrábí pouzdra pro Swiss, myslím, že to nikdo z nás nepozná a kdyby ano, byla by to pro věhlasnou značku, - Swiss Made- hodně velká ostuda.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...