Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 69
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

ale no tak Aldo, už to nehul...:), to by pak PAM řešil dnes a denně reklamace majitelů tisíců Radiomirů

to myslis ze s tymi keramickymi radiomirmi na ruke niekto osem hodin denne masti majzlikom alebo skace rybicky medzi skaly.. tym sa dostava zamatovej pozornosti, to sa nebojme. tie su ako v bavlnke vsetky do jednej :)

Tiez sa asi nebudeme hadat o tom, ci je keramika ten idealny material pre puzdro hodiniek. Je to moda a ma svoju cenu. O par rokov si tu budu bronzisti pomeriavat komu to hnusnejsie zozelenelo.

Odesláno

kdyz cinknes stejnou silou do keramiky, ktera je tlusta 1mm (dostatecnou na to, abys ji rozbil) a stejnou silou do keramiky, ktera je tlusta 3mm, tak ta silnejsi se rozbit nemusi.

V tomhle to neni tak jednoznacne. Keramika se stepi krehkym lomem a mezni napeti potrebne k poruseni zavisi na koncentraci napeti - kriticke velikosti defektu. No a v tlousce 3 mm mas vetsi pravdepodobnost, ze se vyskytuje takovyto defekt nez v tlousce 1 mm. Ale to je jenom teorie. Samozrejme keramika od IWC muze byt vyrobena tak kvalitne - kriticka velikost vysoka, ale defekty v materialu velmi male - ze to co jsi napsal potom plati. Nicmene i tak, keramika ve vetsine pripadu nevykazuje plastickou deformaci, takze jakmile se jednou trhlina v ni zacne sirit, uz ji nic nezastavi. Proto kovovy pouzdro vydrzi a keramika praskne.

Prosim zkus nekde pohledat ty informace o rozdilnosti keramik ruznych znacek. Velmi by mne to zajimalo. Mel jsem za to, ze jim ty pouzdra lisuje nejaky dodavatel, cili pouzivaji vsichni ve vysledku to same. Neumim si moc predstavit, ze by si to kazda hodinarska znacka delala sama. Diky ;-)

Odesláno

ja osobne bych predpokladal, ze vyrobni defekt u takovyho materialu pouzdra neni prilis pravdepodobnej. kdyz uz bych se s tim coby vyrobce drbal, tak proste kazdej kus projedu rentgenem, a vidim jasne co a jak, nebo?

Odesláno

ja osobne bych predpokladal, ze vyrobni defekt u takovyho materialu pouzdra neni prilis pravdepodobnej. kdyz uz bych se s tim coby vyrobce drbal, tak proste kazdej kus projedu rentgenem, a vidim jasne co a jak, nebo?

Ne Honzi, ja nemyslim vyrobni vady, ale technologicke. Keramika uz ze sve podstaty vyroby (lisovani prasku) obsahuje pory, kterym se nikdy nevyhnes. Na ty rentgen nestaci ;-)
Odesláno

Mel jsem za to, ze jim ty pouzdra lisuje nejaky dodavatel, cili pouzivaji vsichni ve vysledku to same. Neumim si moc predstavit, ze by si to kazda hodinarska znacka delala sama. Diky ;-)

Nevím jak ostatní značky, ale IWC si dělají keramická pouzdra sami.

Odesláno

Nasel jsem tady jeden dokument o keramickych pouzdrech. Psal ho Michael Friedberg, ktery je znamy sberatel IWC a dela jim moderatora jejich AJ fora. Snad neporusuji zadna pravidla/zakony, kdyz sem clanek dam, pokud by to byl problem, tak prosim moderatory o vymazani.

Zirconia.pdf

Odesláno

Hehe, to mi pripomina, jak jsem jednou reklamoval jakesi sportovni boty, a pani mi na to rekla "no jo, ale to jsou boty na (tenis, hazenou, sipky - cokoliv, uz si nepamatuju), vy jste s nima normalne chodil, ne?'

Sakra, TopGuny nejsou oblekovky, neco by vydrzet mely! A kdyz trisknu s hodinkama treba o futra nebo i kdyz mi spadnou hodne blbe na dlazbu, mramor, cokoliv, tak bych byl ochotnej akceptovat vypadlou setrvacku, urvanej rotor, ale ne roztristeny pouzdro.

V tomhle naprosto souhlasim s Aldou, tristivej material podle me na hodinkach nema co delat, rozhodne ne jako to, z ceho je vyrobeny pouzdro. Na lunete - ok, material dynka - OK, ale cely pouzdro ne. Leda by to byly nejaky oblekovky nebo fashion hodinky, ktery si frikulini budou brat na kavicku do Jetsetu.

Odesláno (upraveno)

Top Guny vydrzi opravdu hodne. Co nevydrzi, je hovadske zachazeni od amateru. Ten obrazek od Gase ukazuje hlavne to, ze tam nekdo pacil vystezejkovavacem stezejky, kdyz si tam prehazoval reminky. Tzn. vyvinul na pouzdro nahore mezi rohy silu, kterou pouzdro nevydrzelo (a ani na ni neni konstruovane). Kdyz jsou na ruce, tak jim v podstate nic neublizi. Kdyby jo, tak budes mit nejdrive ruku na padrt a pak se neco mozna stane tomu pouzdru.

Precetl sis ten prilozeny clanek?

Upraveno uživatelem speedmaster
Odesláno (upraveno)

speedmaster: To paceni je ciste tvoje nicim nepodlozena spekulace. Nechapu, kde beres argumenty pro svoje silne tvrzeni, ze: "..obrazek od Gase ukazuje hlavne to, ze tam nekdo pacil vystezejkovavacem .." Myslim ze nic takoveho neukazuje a majitel to nikde nezminuje. Pise jen, ze je rucnikem shodil na kameninovou podlahu v koupelne. Lom sel nejslabsim mistem pres diru na cudlik a proste se ustiplo to, co z poudra vycnivalo a so pravdepodobne narazilo do podlahy prvni. Mohla to samozrejme byt vyrobni vada, ale je neoddiskutovatelnym faktem, ze kdyby na tu kachli dopadly Damaska, nebo Ingy, tak bych se clovek bal spise o tu kachli.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno (upraveno)

Ocividne je to typicky hodinkami nepolibeny jouda, neznalek, proste malik z lontu, ktery drzel dobre hodinky v ruce poprve v zivote a absolutne nevedel, jak se k hodinkam chovat a jak se meni pasek, takze to pacil majzlikem:

I purchased my first IWC back in 2009 - a Portuguese Automatic 5001 with black dial .....being such a nice watch and my first, I love it to this day, but as time wore on, I found that the virus started to take over and the bug bit deeper and deeper, with me "needing" another IWC ....I found a Top Gun Doppel Chrono 3799 which fit the bill....who needs more of an excuse than that to justify another watch ....I found a good condition Mark 11......I walked out of the AD with a shiny new Aquatimer 2000 3568 on bracelet...

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno (upraveno)

A přiznali to nebo jste na ten defekt přišli až doma?

Je to asi 2 roky stará historie.

Nepřiznali, ale přišel jsem na to ještě v obchodě.

Hodinky nám dali a já mám cit pro detail (mladá to nazývá tak, že si všimnu každé pičoviny). :D

Takže chvilku tvrdili, že oni to neudělali, že už to tak bylo, ale pak uznali, že tenhle přístup nemá moc cenu.

Jednalo se o koncovej článek, nešel nahradit jiným, kvůli sponě měl jinou konstrukci, takže jsem si objednal u Dušáka novej a Koscom ho zacáloval.

Edit: tady je foto, jsou to Rado Xerix. Pokud by ho někdo chtěl na hraní a testy, můžu mu ho věnovat :)

post-1118-031913800 1325859875.jpg

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno

speedmaster: To paceni je ciste tvoje nicim nepodlozena spekulace. Nechapu, kde beres argumenty pro svoje silne tvrzeni, ze: "..obrazek od Gase ukazuje hlavne to, ze tam nekdo pacil vystezejkovavacem .." Myslim ze nic takoveho neukazuje a majitel to nikde nezminuje. Pise jen, ze je rucnikem shodil na kameninovou podlahu v koupelne. Lom sel nejslabsim mistem pres diru na cudlik a proste se ustiplo to, co z poudra vycnivalo a so pravdepodobne narazilo do podlahy prvni. Mohla to samozrejme byt vyrobni vada, ale je neoddiskutovatelnym faktem, ze kdyby na tu kachli dopadly Damaska, nebo Ingy, tak bych se clovek bal spise o tu kachli.

Je to moje spekulace, uz jsem to psal vcera. Ale kdyz vidim, ze tam je jiny pasek nez original, tak je nasnade, ze mohl hodinky poskodit i takto. Ja se nesnazim silne argumentovat jakym zpusobem se pouzdro presne poskodilo, to vi ten clovek sam nejlepe. Ja se snazim jen prispet do diskuze tim, ze keramika je zajimavy material a neni treba se ho bat kvuli jeho krehkosti. Trochu tady na foru citim z keramiky obavu.

Nevim, co s tim maji co delat Damaska. Kdyz hodis na tu kachli cihlu, tak se o ni muzes bat taky. Pokud preferujes ocel, ja jsem s tim v pohode. Pokud nekdo rekne, ze ocel je vyrobu pouzdra hodinek lepsi nez keramika, tak je to jen jeho subjektivni nazor, ne vseobecna pravda.

Odesláno

Ocividne je to typicky hodinkami nepolibeny jouda, neznalek, proste malik z lontu, ktery drzel dobre hodinky v ruce poprve v zivote a absolutne nevedel, jak se k hodinkam chovat a jak se meni pasek, takze to pacil majzlikem:

I purchased my first IWC back in 2009 - a Portuguese Automatic 5001 with black dial .....being such a nice watch and my first, I love it to this day, but as time wore on, I found that the virus started to take over and the bug bit deeper and deeper, with me "needing" another IWC ....I found a Top Gun Doppel Chrono 3799 which fit the bill....who needs more of an excuse than that to justify another watch ....I found a good condition Mark 11......I walked out of the AD with a shiny new Aquatimer 2000 3568 on bracelet...

Pocet hodinek nevypovida nic o sikovnosti majitele. Jakym majzlikem? Staci paka v podobe vystezejkovavace.

Odesláno

No, pises, ze "na tom obrazku je hlavne videt, ze pacil". Coz je silne vyjadreni a navic to neni pravda.

Mimochodem na jinem miste se majitel zminuje, ze kdyz sel do AD pro opravene Mark XV, tak pri te prilezitost prehodil Top Gun na kuzi. Kdo vi, jestli mu to nakonec nemenili primo v tom obchode.

A druhy odstavec moc nechapu. Damaska do toho pletu proto, ze se tady bavime o keramika vs. ocel, Damaska nejsou z keramiky a pri padu na kameninovou podlahu se jim pouzdro nezlomi. Z cehoz vyplyva, ze vzhledem k tomu, ze pad hodinek na zem neni zcela vyloucen, ba co vic, je pomerne castym jevem, je lepsi mit hodinky z oceli; ergo, ocel je vhodnejsi material. Neni to subjektivni nazor nejakych pomylenych ocelomilcu, jak se to snazis prezentovat. Keramiku mozna hure poskrabes, a je prave "in", ale ve vsech ostatnich ohledech je to material, ktery je na hodinkova pouzdra, jakozto mechanicky namahany obal, jednoznacne horsi, nez ocel.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...