Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Asi před rokem jsem psal na fórum ohledně Prim kal. 55.

Citace člena Widloun: "Je to kal. 55 (patrně typ 014). Základ je kal. 50, liší se právě centrální vteřinovkou."

Po dlouhé odmlce jsem se k nim znovu vrátil. Chtěl bych je zrenovovat. Dotaz ohledně renovace bych mohl směřovat přímo na Elton, ale zkusím to nejdříve zde. Proto se na Vás obracím s žádostí o konzultaci ohledně zrenovování.

Nejdříve popis stavu hodinek:

velice slušný stav pouzdra, korunky a dýnka. Račky taky nejsou nejhorší, zlacení je vcelku zachovalé. Ciferník je je bohužel poškozený. Ručka vydřela trasu...:sad01_anim: a nemaji sklicko!!!

Dotazy zní:

Je možné se obrátit s renovací tohoto kalibru přímo na Elton (tak jak to třeba nabízejí u SP1 a 2)?

Otázka spíše zní, jestli nemáte někdo zkušenost s Eltonem ohledně tohoto kalibru.

Ciferník je asi nenávratně poškozen. Nebo myslíte, že by dle stavu (na fotkách) mohla proběhnout záchrana? Fotky nejsou zrovna ideální, pokud by bylo nutné pořidit lepší, pokusím se.

Lze pořídit v Eltonu ciferník a ručky nové jako u SP1 nebo i "Traktorů"?

Sklíčko bych chtěl nové, to by snad v Eltonu mohli mít.

Zatím děkuji za odpovědi.

Ondra

PS: téma jsem založil, abych zde mapoval cestu renovace tohoto kalibru.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Sklíčko by měli ještě mít normální hodináři k dispozici. A cifr - jestli by nebylo lepší si ho vychytat třeba na aukru nebo nějak jinak starý - obávám se, že Elton nebude mít původní a vzhledem ke stavu hodinek je škoda tam dávat nepůvodní(a taky o kousek dražší).

Odesláno

Taky bych raději volil cestu směrem k hodinářům.sám osobně jsem měl stejný problém,a to s kal 57. Byl tam cifr o 50% horší a při pokusu se na něj zeptat hodináře se mě nejprve vysmál, s tím,že vrakoviště neprovozuje a pak se sehnul pod pult a vytáhl jeden zabalený v papírku naprosto nový a s nápisem Prim 16 rubínů.Dostal jsem ho jako bonus k výměně sklíčka .Celková cena šla na neskutečně vysokých 50Kč s prací. A nebo bych vyčkával, až se na aukru objeví nějaký kus v lepším stavu s pěkným cifrem.Cena by se mohla pohybovat okolo 150-200 Kč. Rozhodně Elton bych nechal ,pokud to ještě mají až na poslední možnost. Nebo ještě projdi bazary.V Brně se dají občas tyto typy koupit kolem 200 Kč

Odesláno

díky za připomínky.

skodna: Aukro jsem sledoval nejaky cas, bohuzel s hodinkami s timto cifernikem jsem neuspel. Byly tam hodne podobne, hlavne s mimostrednou vterinovkou. To jak hodinar vyndal cifr z podstolu je husty. To bych taky bral.

Kde v Praze bych mel zkusit v bazaru nebo u hodinare stesti na ten cifr? Aukru zkusim sledovat nadale.

Odesláno

Prahu neznám,ale v brně na štefánikově ulici je ten hodinář co mě pomohl.Je to už sice asi rok,myslím si ale,že takových chlapíků v tomto řemesle je po celé republice spousta.

Odesláno

Kde v Praze bych mel zkusit v bazaru nebo u hodinare stesti na ten cifr? Aukru zkusim sledovat nadale.

Vcera jsem sel kolem bazaru hodin v Maiselove ulici, primek tam meli cca 30ks vystavenejch, nevim jestli zrovna tyhle. Ale to je asi az posledni moznost, ceny tam..... slusne receno.... odpovidaji lokalite, a o nejakym smlouvani (odpovidajicimu lokalite) nebyla ani rec, protoze tam pan starozitnik misto sebe nechal nejakou babu prodavacku ktera akorat umela precist cenovku.

• po 4 týdnech...
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Tak tyhle Traktory jsem cháněl asi rok, chce to vytrvat a pozorně sledovat Aukro. Sem tam občas se tam objeví (za poslední rok dvoje). A oboje mě stály dardu

Jinak v Eltonu jde pořídit i věci na Traktory, například nerez pouzdro, nebo i nový ciferník (nově dělaný za dvojku)

Odesláno (upraveno)

Někde na Aukru jsem viděl nabídku, ale jen na 200 řemenů najednou ...

Nějaké řemeny by se našly,jsou to ty lepené od firmy Saturn.Fotka od Bigese.

Upraveno uživatelem bohus76
Odesláno

Nějaké řemeny by se našly,jsou to ty lepené od firmy Saturn.Fotka od Bigese.

Díky za fotku, řemeny na fotce jsou dobové? Firma Saturn vyraběla za komančů řemínky? Dělají se ještě takové řemínky dneska nebo je lepší si nechat udělat u Ondry řemen kožený v duchu dobového. Spony jsou nerez nebo nejaké plechové, kde sehnat podobnou, pokud to půjde v dejakém hodinářství bude to fajn.

Díky za odpovědi.

Odesláno

Spony jsou plechové a jinak celý řemínek je spíše nevalné kvality, vhodný snad jen do sbírky než na nošení. Po čase se na hladkém řemínku dělají záhyby a už to nevypadá pěkně.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...