organic Odesláno 9. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2012 (upraveno) Ahoj, dočetl jsem se, že ciferníky Submarinerů můžou časem získat zajímavou patinu. Např. vlivem ostrého slunce tzv. "Tropical" dial nebo může povrch popraskat a vznikne "Spider" dial Nevíte někdo z čeho je ten povrch číselníku? To je nějaký lak? Existují nějaké další typy vintage ciferníků? Pozoroval jsem pod určitým úhlem své Suby a povrch má rovnoběžné mikroprasklinky (po 17 letech). Třeba zárodek Spidera? Upraveno 9. ledna 2012 uživatelem organic
organic Odesláno 10. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2012 No a pak tu máme hybrid - tropical spider - z téhle patiny si tedy sedám na p...l.
Josef01 Odesláno 10. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2012 Podle mě to je jednoznačně umělá patina, není to špatné ale nemá to nic společného se stářím, či Sluncem....
organic Odesláno 11. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. ledna 2012 Podle mě to je jednoznačně umělá patina, není to špatné ale nemá to nic společného se stářím, či Sluncem.... Myslis, ze je to nahoneny umele ? To me vubec nenapadlo. I ta luneta je pekne vysisovana. To nic, borec za ne chce na ebay 25 kUSD. A nevis tedy neco o tom povrchu ciferniku? Je to nejaky lak?
steel Odesláno 11. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2012 (upraveno) jo tropical dial, je to opravdu vliv slunce (někde uvádějí i vlhka - ovšem u submariner ? nechápu) - můj oblíbený blog http://100percent-rolex.blogspot.com/search/label/Tropical dle mého názoru je tropical dial možné majít jen u starších modelů, spider dial (novější modely) jsou v podstatě "špatné" (nechci psát u rolexu zmetky:-) ciferníky, ne každý popraská tak hezky, jsou tam například dvě dlouhé praskliny a to asi nikdo nechce :-) Upraveno 11. ledna 2012 uživatelem steel
Josef01 Odesláno 11. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2012 (upraveno) Ten comex je určitě umělá záležitost, ten cifr pod tím se mi moc nelíbí, vypadá to jako cifr, který se dělal v 60-tých létech (ref. 5508), ale následné popisy typu Superlative Chronometr se dělal na jiných hodinkách (ref. 5512) i barva písma nějak nesedí, ale třeba je to nějaká specialita o které se moc neví. Navíc na ref. 5508 bylo 100m a ne 200m. Upraveno 11. ledna 2012 uživatelem Josef01
Street Glide Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Odesláno 18. února 2012 ....italové prý už umí ty nápisy COMEX vysmažit na jakýkoliv Rolex číselník jako víno....:-))
Josef01 Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Odesláno 18. února 2012 Hlavně ten nápis pak "stojí" 30 tis. USD
Cyber Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Odesláno 18. února 2012 ....italové prý už umí ty nápisy COMEX vysmažit na jakýkoliv Rolex číselník jako víno....:-)) No o tom uz jsem pred casem psal.A umi s tim cifernikem i jiny veci . Proto je dnes velmi obtizne rozpoznat padelek, a to nejen na Comexech ale i na redech. Samozrejme poznat to jde, ale chce to uz mit o tom neco prostudovano, a hlavne mit par originalu v ruce. Italove umi i patinu tritia, a dokonce delaji i velmi zdarile panda dial na D
Street Glide Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Odesláno 19. února 2012 ...jo jo,pravda,...bavili jsme se spolu otom dokonce už loni na srazu vPraze :-)...D. No o tom uz jsem pred casem psal.A umi s tim cifernikem i jiny veci . Proto je dnes velmi obtizne rozpoznat padelek, a to nejen na Comexech ale i na redech. Samozrejme poznat to jde, ale chce to uz mit o tom neco prostudovano, a hlavne mit par originalu v ruce. Italove umi i patinu tritia, a dokonce delaji i velmi zdarile panda dial na D
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se