Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj, dočetl jsem se, že ciferníky Submarinerů můžou časem získat zajímavou patinu.

Např. vlivem ostrého slunce tzv. "Tropical" dial

nebo může povrch popraskat a vznikne "Spider" dial

Nevíte někdo z čeho je ten povrch číselníku? To je nějaký lak? Existují nějaké další typy vintage ciferníků?

Pozoroval jsem pod určitým úhlem své Suby a povrch má rovnoběžné mikroprasklinky (po 17 letech). Třeba zárodek Spidera? :)

Upraveno uživatelem organic
Odesláno

Podle mě to je jednoznačně umělá patina, není to špatné ale nemá to nic společného se stářím, či Sluncem....

Odesláno

Podle mě to je jednoznačně umělá patina, není to špatné ale nemá to nic společného se stářím, či Sluncem....

Myslis, ze je to nahoneny umele

? To me vubec nenapadlo. I ta luneta je pekne vysisovana. To nic, borec za ne chce na ebay 25 kUSD. A nevis tedy neco o tom povrchu ciferniku? Je to nejaky lak?

Odesláno (upraveno)

jo tropical dial, je to opravdu vliv slunce (někde uvádějí i vlhka - ovšem u submariner ? nechápu) - můj oblíbený blog http://100percent-rolex.blogspot.com/search/label/Tropical

dle mého názoru je tropical dial možné majít jen u starších modelů, spider dial (novější modely) jsou v podstatě "špatné" (nechci psát u rolexu zmetky:-) ciferníky, ne každý popraská tak hezky, jsou tam například dvě dlouhé praskliny a to asi nikdo nechce :-)

Upraveno uživatelem steel
Odesláno (upraveno)

Ten comex je určitě umělá záležitost, ten cifr pod tím se mi moc nelíbí, vypadá to jako cifr, který se dělal v 60-tých létech (ref. 5508), ale následné popisy typu Superlative Chronometr se dělal na jiných hodinkách (ref. 5512) i barva písma nějak nesedí, ale třeba je to nějaká specialita o které se moc neví. Navíc na ref. 5508 bylo 100m a ne 200m.

Upraveno uživatelem Josef01
  • po měsíci...
Odesláno

....italové prý už umí ty nápisy COMEX vysmažit na jakýkoliv Rolex číselník jako víno....:-))

No o tom uz jsem pred casem psal.A umi s tim cifernikem i jiny veci :(.

Proto je dnes velmi obtizne rozpoznat padelek, a to nejen na Comexech ale i na redech.

Samozrejme poznat to jde, ale chce to uz mit o tom neco prostudovano, a hlavne mit par

originalu v ruce. Italove umi i patinu tritia, a dokonce delaji i velmi zdarile panda dial na D :(

Odesláno

...jo jo,pravda,...bavili jsme se spolu otom dokonce už loni na srazu vPraze :-)...D.

No o tom uz jsem pred casem psal.A umi s tim cifernikem i jiny veci :(.

Proto je dnes velmi obtizne rozpoznat padelek, a to nejen na Comexech ale i na redech.

Samozrejme poznat to jde, ale chce to uz mit o tom neco prostudovano, a hlavne mit par

originalu v ruce. Italove umi i patinu tritia, a dokonce delaji i velmi zdarile panda dial na D :(

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...