Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak se mi konečně podařilo vyčistit, ořemenovat a nafotit asi nejbizarnější kukačky co mám. Moc se mi toho k nim nepodařilo zjistit, než to, že jsou to 70.tky a původ je Francie. Průměr je poctivých 47mm, což je na tu dobu opravdu mazec. Výšku mají asi jako polovina Eiffelovy věže, prostě je to pořádný kus železa (vlastně pochromované mosazi). I když vypadaly velice zbídačeně, po rozebrání, vyčištění, rozleštění a promazání celkem prokoukly, zajímavé bylo značné možství písku pod lunetou, copak asi mají holky za sebou, že by služba u cizinecké legie? :-) A teď to nejzajímavější, vypadají jako chrona, ale "tlačítka" slouží jen k ovládání lunet. Ty jsou celkem 4! Úplně vnitřní je klasická otočná ke stopování času. Abych pravdu řekl, mám tenhle jednoduchý systém pořád radši, protože umožňuje měření celé hodiny (na rozdíl od většinou 30 minut na klasických chronech), prostě mrknu kolik je u velké ručky a vím. Další luneta dokáže určit časový rozdíl mezi dvěma destinacemi, praktické a jednoduché. A ta vnější luneta je úplně nejlepší, umožňuje velice rychle určit potřebné množství paliva, nebo naopak spočítat hodinovou spotřebu, rychle a přesně. Kalibr má 17 kamenů, je značený Esperanto a dá se o něm říct, že je cokoliv jiného než krásný. Ale šlape přesně a spolehlivě. Dýnko je šroubovací a těsněné O kroužkem, ale typoval vych to stejně na krásných WR=0. Lumi je jen na ručkách a vnitřní lunetě, no na noční pochody to zrovna není, ale pár hodin to ještě jakžtakž svítí. Celkový dojem z hodinek, osobně jsem nic podobného ještě neviděl, prostě jsem je MUSEK MÍT! :-) Je to asi jako, jak to popsat...jako když se výrobce Matchboxů rozhodne udělat limitku hodinek pro své věrné zákazníky v Rumunsku a použije svoje stávající technologické vybavení, barev až oči přecházejí, ale jsou prostě zajímavé a každé hodiny (kromě faků) mají právo na existenci a dámy a pánové, kdo z Vás tu má něco podobného? :-D

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

To je mazec, jak to pouzdro nemá nožky, tak je to super hrnec na ruku :) Fakt se mi to líbí :)

Pouzdro je nerez, nebo jen pochromované? Asi chrom, že jo?

Jasně, chrom, ale nikde nějak zvlášť odřenej. Dýnko nerez, lunety hliník+elox. I materiálově je to teda docela guláš. Cifr má takovej ten "měňavej" efekt jako třeba Orient Mako. Kdyby byl stříbrnej, nebo černej, dalo by se říct, že jsou i docela hezký, snažil sem se to alespoň sladit s řemenem :-)
Návštěvník Snow
Odesláno

Ale Stano, dovolil bych si odporovat. Podobnost značně vzdálená.

Odesláno

Ale Stano, dovolil bych si odporovat. Podobnost značně vzdálená.

To áno, mal som to presnejšie napísať, ja som skôr mieril na ciferníček obalený lunetami, macatosť. Pri prvom pohľade som si vravel, že B47 majú kamaráta :) Inak mňa by bavili. Mám rád, keď sa na hodinkách dá niečo robiť viď logáro. Dobre sa s tým minimálne zabije čas v čakárni u lekára.
Odesláno

Opisoval, neopisoval...nemyslel som to tak doslovne, viď príspevok vyššie :). Mimochodom, už keď tu spomínam B47, tak práve tie sa mi zdajú ešte užitočnejšie. Chýbali by mi časové pásma v 24h škále. Ale inak máš zaujímavý kus.

Návštěvník Snow
Odesláno

B47 jsou mé oblíbené, na ně si potrpím. V každém případě to jsou hodinky neotřelé, které si najdou mnoho odpůrců kvůli nepřehlednosti nebo krátkým ručkám. Ano, nepopírám, že na těchto namitkách není kus pravdy, ale mě to nezviklá. B47 jsou parádní hodinky a na oranžovém kaučuku jsou více než apartní.

Větička o opisování je úsměvná, oba modely jsou si designově značně vzdálené, ale to jsem již jednou psal.

Odesláno

B47 jsou mé oblíbené, na ně si potrpím. V každém případě to jsou hodinky neotřelé, které si najdou mnoho odpůrců kvůli nepřehlednosti nebo krátkým ručkám. Ano, nepopírám, že na těchto namitkách není kus pravdy, ale mě to nezviklá. B47 jsou parádní hodinky a na oranžovém kaučuku jsou více než apartní.

Větička o opisování je úsměvná, oba modely jsou si designově značně vzdálené, ale to jsem již jednou psal.

S tím opisováním to byla samozřejmě legrace, to je jako říct, že AC/DC opisujou od Katapultu... :-D Fortis je úplně jiná liga a i časově jsou ty hodiny myslím ost daleko od sebe. Ono je taky těžké vymyslet něco zásadně nového na designu hodinek, aby to bylo fční a taky to i trochu vypadalo. Holt jsou si pak některý modely různých firem prostě podobný, ale ty jemný detaily právě rozlišujou krásný hodiny a raritu, jakou jsou tyhle Esperanta. Smutný ovšem je, když někdo opisuje záměrně, což ovšem není tenhle případ.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...