Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den všem,

po delší době bez hodinek jsem dospěl k rozhodnutí že bych si pořídil nějaké hodinky.

Zatím se pomalu snažím zorientovat v nabídkách jednotlivých značek a najít si modely které by mě nějak zaujaly.

Ještě něco k požadavkům / představám:

Chtěl bych najít hodinky na každodenní nošení které obnáší kancelářskou práci, v létě občas rekreační projížďka kole, bruslích.

- s cenou bych se rád dostal pod hranici 10 000 ale při zvlášť zajímavém modelu a důvodech proč zrovna ten model vybrat max. cena 15 000.

- dříve jsem měl nějaké quartz modely Casia. Ale tentokrát se zajímám především o automaty. Už tolik neřeším přesnost jako dřív a taky se mi líbí mechanický strojek jak všechno pracuje atd.

- z předešlého vyplývá i průhledné dýnko

- tah (případně proč se zaměřit na kožené řemínky - praktické výhody / nevýhody jednotlivých řešění)

- jednoduchý design bez sub. ciferníků. Pouze čas včetně vteřinovky a datum.

- vodotěsnost by mi stačila na nošení při dešti / mytí rukou.

Dle vzhledu mě zaujaly modely:

Seiko SARB035 - http://www.seiyajapa...ch-SARB035.html

Tissot Le Locle - http://www.luxusni-z...-locle-152.html

Jakou značku / model by jste doporučili a proč?

Odesláno

Vítám Tě na fóru.Určitě neuděláš chybu s těmi Seiky,i když jsou to spíše společenské a ne hodinky na sport.To bych raději víc něco se sportovním designem třeba Seiko SNZG13k1.Určitě bych si je vzal na tahu /kovu/,na řemen se dají přezout vždy a záleží jen na tobě na čem ti budou sedět víc.

post-9327-080161400 1326829616.jpg

Odesláno

Čau, do 10k toho moc k výběru není. 6R15 od seika je dobrý inhouse kalibr a taky hodinky vypadají velmi čistě a harmonicky. Tissotky mají 2824 etu, což je spolehlivý stroj a vytuněnou 2824 používá dodnes spousta daleko dražších značek. Na můj vkus působí svým dizajnem tento tissot až moc zženštile, tak bych se podíval taky po něčem jiném s obdobným, nebo stejným strojem - třeba Hamilton , Epos, Davosa ( Vigo dual time jsou nádherné ) Záleží na tobě, co se ti líbí, a co se ti vzhledem k obvodu zápěstí bude dobře nosit a taky dobře vypadat. Je z čeho vybírat, ikdyž už nad hranicí těch 10k.

Odesláno

Diky vsem za tipy a komentare.

Co jsem se dival na Epos, Hamilton tak bych v nekterych modelech vybral ale cenou to byva kolem 20 tis. coz uz je moc.

V Praze ve Vodickove v outletu maji ted nejakou akci nebo tam jsou ty Hamiltony za cca beznou cenu? Nejsem z Prahy takze bych to mel cestu ciste podivat se na vyber a pripadne neco zakoupit.

Ja vedel ze jsem na neco zapomel pri zakladani tohohle tematu. Zapesti mam nejakych 17,5 cm. Jakym velikostem hodinek se vyhnout vzhledem k velikosti zapesti?

Pokud bych porovnaval strojky 6R15 od Seika a ETA 2824. Ktery je lepsi s ohledem na budouci servis, presnost, ....?

Odesláno (upraveno)

Strojek 6R15 je vylepsena verze 7S26 (obecne serie 6R jsou vylepsene 7S). Novy strojek ma rucny natah, hack funkci a taky ma vylepsenou rezervu. Vylepseni strojku spociva v tensim materialu ktery obopina pruzinu, tedy pri bezne velikosti strojku je hlavni pruzina o neco delsi ( =delsi rezerva chodu). Taky ma ten strojek automaticky natahovaci most, misto zapadky na kladce, jako tomu bylo u starsiho modelu.

ETA 2824 je klasika, vice informaci na internetu.

Ja osobne bych sel pro ETU, ale je to otazka preferenci.

Upraveno uživatelem mmcmxcix
Odesláno

Co jsem se dival na Epos, Hamilton tak bych v nekterych modelech vybral ale cenou to byva kolem 20 tis. coz uz je moc.

V Praze ve Vodickove v outletu maji ted nejakou akci nebo tam jsou ty Hamiltony za cca beznou cenu? Nejsem z Prahy takze bych to mel cestu ciste podivat se na vyber a pripadne neco zakoupit.

Na Vodickovej su hodinky zo zrusenej predajne Details (info od obsluhy), bral som odtial jedny Hamiltony pred par tyzdnami a uz je to tam vcelku prebrane, takze cim skor budes mat cestu, tym lepsie ... Vyber (ak neratam pseudohodky Guess a spol.) tam maju z Hamilton, Tissot, Certina a Mido, najvacsi vyber z mechaniky mal Hamilton, nejake X-coptery, Navy GMT, nieco z Jazzmasterov, Riva atd. atd., presny vyber uz netusim, ked som tam nabehol s fotakom, slecna sa stavala na zadne, ze fotit nie je dovolene ...
Odesláno

Na Vodickovej su hodinky zo zrusenej predajne Details (info od obsluhy), bral som odtial jedny Hamiltony pred par tyzdnami a uz je to tam vcelku prebrane, takze cim skor budes mat cestu, tym lepsie ... Vyber (ak neratam pseudohodky Guess a spol.) tam maju z Hamilton, Tissot, Certina a Mido, najvacsi vyber z mechaniky mal Hamilton, nejake X-coptery, Navy GMT, nieco z Jazzmasterov, Riva atd. atd., presny vyber uz netusim, ked som tam nabehol s fotakom, slecna sa stavala na zadne, ze fotit nie je dovolene ...

Predpokladam, že keď si tam bol pred pár týždňami a zdalo sa Ti to dosť prebrane, tak teraz to bude celkom vybrakovane.

Odesláno (upraveno)

Predpokladam, že keď si tam bol pred pár týždňami a zdalo sa Ti to dosť prebrane, tak teraz to bude celkom vybrakovane.

to pochybujem ... ten vypredaj uz bezi cca rok :) Sodik postol aktualny stav, co som tam bol, tak z tych policiek chybaju len tie, co som zobral ja, Jazzmaster reserva na hnedom krokousovi ... Upraveno uživatelem TomasP
Odesláno

Já bych se v této cenové kategorii, při výběru prvního automatu podíval na Seiko Alpinist - decentní, ale krásné hodinky s lepší rezervou nátahu.

T.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...