Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

nejakou dobu uz forum procitam a prijde mi, ze se pomerne casto opakuji dotazy na cenu hodinek, casto z pozustalosti (ale objevuji se samozrejme i fejky). Mnohdy se jedna o cloveka, ktery se regostroval jen kvuli dotazu. Reakce mistnich je pak pomerne casto prikra, typu jdi si na ebay a podobne. Osobne mi to prijde trosku skoda. Chronomag je nejvetsi (a nejlepsi Posted Image) forum o hodinkach a jako takove se primo nabizi pro podobne dotazy. Ja celkem chapu, ze kdyz nekdo najde v pozustalosti hodinky tak nejdrive hleda na netu co s nima. A nejdriv hleda informace v cestine. Tak proc nepomoct. Mozna by tedy bylo fajn mit takovou sekci primo ve vseobecne diskuzi (ale klidne jinde), ktere by byla na ocich a novacky tam primo nasmerovalo. Kdo by se chtel pomoct snadno nakoukne, ostatni, kterym podobne dotazy vadi, by to nerusilo, proste by se tam nekoukali. Pokud jsem neco podobneho prehledl, omlouvam se, jen mi to prislo jako dobry napad. P.

Odesláno

Me to osobne prijde jako blbej napad. Uz takhle jsou tady zastupy vychcanku, kterym jde jen o oceneni hodinek z pozustalosti, vznika tady desitky zbytecnejch vlaken a pak se tu ty kousky casem objevi (pokud dotycny nasbira 50 prispevku) nebo se objevi na Aukru, apod. Nechci, aby se sem stehovali vsichni bazarnici a smelinari v Cechach a nechali si zde fundovane ocenovat hodinky. I to je navic pomerne subjektivni zalezitost, mnohdy nelze cenu stanovit, jde o nabidku/poptavku. Za me teda ne.

Odesláno

Souhlasím s Frantik, jsme tu od toho, aby jsme se bavili o hodinkách a ne dělali znalecké posudky. Kdo chce zjistit cenu, ať si dá hodinky na Aukro, nebo si najde někoho, kdo mu je ocení. Ve většině případů sem dávají navíc děsný fotky, ze kterých máš kolikrát problém poznat, jestli je to flek na stole, nebo hodinky. Dokážeš si představit, jak by přibylo honičů příspěvků, aby je následně mohli na fóru střelit a k tomu Aukro plné inzerátů s poznámkou "pravost a hodnota ověřena Chronomagem" Co potom uděláš až ti někdo sem dá fotky pravých rolád a na Aukro hodí fíky???

Odesláno

Máte pravdu, "Ocenění" je blbost, to by bylo opravdu snadno zneužitelné. Ale mohlo by se to jmenovat "Pomoc s identifikací". Jde mi právě proto aby podobné dotazy byly na jedno místě a neobtěžovaly. Do záhlaví se navíc dá umístit stručný text, jak mají vypadat fotografie, a upozornění, že cenu si podle identifikace už každý může dohledat sám.

Odesláno

Mně to přijde jako hovadina - jak psal Frantik. Když nevím, tak se optám - třeba kamarádovi na fejkovost brajtlí, který mu odněkud přivez táta. A cenu má všechno plovoucí, takže si někdo třeba ještě svým odhadem naběhne. Za mně ne. :sad01_anim:

Odesláno

Jediné co mě napadá a co není kontraprodukivní je založit sekci "Parodie na hodinky a výhodné:-( nabídky". Ta bude mít dvojí účel.

1 - vlákna s dotazem vyčuránků nebo zprominutím blbců a trolů na fejky, ocenění, nálezy apod. tam modi místo rozvíjejcího flame přesunou na jedno místo, už to je výstraha zakladateli a signál ostatním rozvášnějcím diskutujcím

2- možná se tam podívají inteligentnější nováčci a po shlédnutí ani dotaz nepoloží, raději si kliknou na "hodinky"

Odesláno

Jediné co mě napadá a co není kontraprodukivní je založit sekci "Parodie na hodinky a výhodné:-( nabídky". Ta bude mít dvojí účel.

1 - vlákna s dotazem vyčuránků nebo zprominutím blbců a trolů na fejky, ocenění, nálezy apod. tam modi místo rozvíjejcího flame přesunou na jedno místo, už to je výstraha zakladateli a signál ostatním rozvášnějcím diskutujcím

2- možná se tam podívají inteligentnější nováčci a po shlédnutí ani dotaz nepoloží, raději si kliknou na "hodinky"

vynikající nápad Posted Image
Odesláno

Já bych to nedělal. Kdo chce jen cenu ma jiné moznosti než tady.

Odesláno

Jsem proti.

V některých případech jsem byl ochotný dát informaci/odhad získanou sledováním aukcí, ale nedělá to dobrotu, čím je hodnocení "drsnější", tím je to horší, ne každý je ochotný akceptovat, že naletěl nebo prodělal.

Navíc je tady problém s lokálními rozdíly.

Pro zavedené značky existují aukční katalogy s dosaženými cenami, nechť si je dotyčný zaplatí, nebo ten čas investuje a aukce si sleduje sám.

Odesláno

Jakmile tu vznikne sekce "Ocenění hodinek", bude to tu zavánět prodejním servrem, nehledě k tomu, že hodnota hodinek a jejich cena je mnohdy velice odlišná,

• po 4 týdnech...
Odesláno

Me to osobne prijde jako blbej napad. Uz takhle jsou tady zastupy vychcanku, kterym jde jen o oceneni hodinek z pozustalosti, vznika tady desitky zbytecnejch vlaken a pak se tu ty kousky casem objevi (pokud dotycny nasbira 50 prispevku) nebo se objevi na Aukru, apod. Nechci, aby se sem stehovali vsichni bazarnici a smelinari v Cechach a nechali si zde fundovane ocenovat hodinky. I to je navic pomerne subjektivni zalezitost, mnohdy nelze cenu stanovit, jde o nabidku/poptavku. Za me teda ne.

Přesně !!!
Odesláno (upraveno)

Kerobe, Ty si skutečná figura. Přesně takoví nováčci táhnou chronomag ke dnu. Musíš se skutečně vyjadřovat ke všemu ? Ono Ti to nestačí jednou, Ty musíš vyjádřit svůj souhlas s frantíkem absolutně totožnou glosou navíc hned dvakrát. Prober se, proboha.

Upraveno uživatelem Nemesis

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...