ivan_989 Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2012 Manzelka si kupila a asi pol roka nosila hodinky s pomerne zvlastnym remienkom, vid obrazok, su to tie vpravo http://www.professio...t-collection/1/ a ten remienok sa zacal chovat divne, praskat a zacala sa z neho olupovat farba. Podotykam, ze v tych hodinkach nechodila do vody, ani nic podobne. Na moje velke prekvapenie mi predavacka v Sherone oznamila, ze na remienok sa nevztahuje zaruka, ze ked s tym niesom spokojny, musim si kupit novy remienok, ze sa opotreboval a ten material sa skratka tak chova. Povedat ze "na remienok sa nevztahuje zaruka" sa mi zda pomerne silne tvrdenie, nejde mi to do hlavy. Je to naozaj tak ?
kuncák7 Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2012 V 28. 1. 2012 v 19:58, 'ivan_989' napsal: Manzelka si kupila a asi pol roka nosila hodinky s pomerne zvlastnym remienkom, vid obrazok, su to tie vpravo http://www.professio...t-collection/1/ a ten remienok sa zacal chovat divne, praskat a zacala sa z neho olupovat farba. Podotykam, ze v tych hodinkach nechodila do vody, ani nic podobne. Na moje velke prekvapenie mi predavacka v Sherone oznamila, ze na remienok sa nevztahuje zaruka, ze ked s tym niesom spokojny, musim si kupit novy remienok, ze sa opotreboval a ten material sa skratka tak chova. Povedat ze "na remienok sa nevztahuje zaruka" sa mi zda pomerne silne tvrdenie, nejde mi to do hlavy. Je to naozaj tak ? Ahoj, nevím jaké mají zkušenosti ostatní členové na foru, ale ve všech záručních listech u hodinek, které jsem kupoval, je toto vysloveně napsáno- záruka se nevztahuje na tah ( přibližně takto ). Takže bych tomu věřil a koupil si pořádný pásek. Martin
ivan_989 Odesláno 28. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2012 V 28. 1. 2012 v 21:12, 'kuncák7' napsal: Ahoj, nevím jaké mají zkušenosti ostatní členové na foru, ale ve všech záručních listech u hodinek, které jsem kupoval, je toto vysloveně napsáno- záruka se nevztahuje na tah ( přibližně takto ). Takže bych tomu věřil a koupil si pořádný pásek. Martin Naramok je original k hodinkam. A existuje predsa nieco ako obchodny zakonnik, zakonom stanovena zaruka atd. Nejde mi do hlavy ze sa da oficialne predavat nieco len tak, bez zaruky. Ved potom mi v hocijakom obchode mozu predat barsjaky smejd a ked pridem par tyzdnov ze sa to pototo lebo je to nekvalitna sr...a, tak ma vysmeju, lebo v zarucnom liste napisali, ze zaruka sa nevztahuje na nejaky komponent ? To ze nieco je napisane v zarucnom liste, este neznamena, ze to je v sulade so zakonom. Ale predpokladam, ze nie som prvy, kto to riesi, asi sa s tym budem musiet zmierit.
Patrik Odesláno 29. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2012 Takhle - záruka se samozřejmě na řemínek vztahuje. Ovšem problém je rozlišit, co je výrobní vada a co je běžné opotřebení. Zvláště u kožených řemínků je velmi individuální jak komu dlouho vydrží. Když si vzpomenu jaké "hnusy" nám někdy chodily (ani ne na reklamaci, ale třeba na hodinkách na výměnu baterie),...Obecně platí, že prvních šest měsíců je pozice zákazníka silnější - výrobce/dovozce/prodejce musí prokázat, že stav věci NENÍ způsoben materiálovou vadou. Zbytek záruční lhůty musí naopak zákazník prokazovat, že stav JE způsoben materiálovou vadou.Z toho bych vyvozoval, že alespoň 6 měsíců by měla být záruka bez problémů uznána. Problém je také v tom, že někdo má skutečně agresivní pot (dokonce tak agresivní, že je schopen "vyžrat" díry i v ocelovém pouzdru hodinek - i když za delší dobu), takže ani při nejlepší vůli mu ten řemínek půl roku nevydrží.Pokud jsi přesvědčen, že opravdu je vada v materiálu, nech si vyhotovit reklamační protokol se zamítnutím a pak to dej na posouzení znalci s tím že po nich budeš vymáhat i náklady na toho znalce. Někdy stačí jen dopis od právníka
ivan_989 Odesláno 29. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2012 dakujem, vyskusam. Ide mi o principy, nemam rad situacie, kedy zo zakaznika robia blba.
Klasik Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Odesláno 9. února 2012 V 28. 1. 2012 v 21:12, 'kuncák7' napsal: Ahoj, nevím jaké mají zkušenosti ostatní členové na foru, ale ve všech záručních listech u hodinek, které jsem kupoval, je toto vysloveně napsáno- záruka se nevztahuje na tah ( přibližně takto ). Takže bych tomu věřil a koupil si pořádný pásek. Martin Prodejce si do záručáku může psát co chce. Pokud je taková věta v rozporu se závaznou vyhláškou nebo zákonem, tak je automaticky neplatná. To je i tento případ, jelikož obchodní zákoník zcela jasně stanovuje zákonnou záruční lhůtu v délce dvou let s vyjímkou předmětů, které to ze své povahy vylučují (baterie, potraviny atd),Já tedy dost pochbuji, že zrona řemínek by byl rovněž v kategorii těch výjimek, navíc i pak musí být přiznána záruka třeba v nějaké zkrácené lhůtě. To by taky mohli příště napsat, že záruka se nevztahuje na strojek nebo pouzdro, nebo jiné části hodinek a to je samozřejmě blbost. jsou pouze dva důvody, proč může prodejce takovuto reklamaci zamítnout. 1: Porkáže že se jedná o běžné opotřebení, nebo 2. Prokáže že s hodinkami se zacházelo nějakým nestadnardním zvlášť hrubým způsobem, který je v rozporu s pokyny v návodu k užívání. v Opačném případě má smůlu a je povinen reklamaci uznat. Alespoň tak to tedy vidím já.
peter tham Odesláno 29. února 2012 Nahlásit Odesláno 29. února 2012 Na kožene remienky by mala byt zaruka 6 mes. Najlepšie sa dotazovat u SOI, čo hovorí sučastny zakon a s tym sa vratit do Sheronu, musia uznať stanovisko SOI. P.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se