brett Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2012 (upraveno) třicet Ti je jen jednou, tak si to užij ...... i s pořádnýma hodinkama :-) Upraveno 31. ledna 2012 uživatelem brett
Ivo_S Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2012 Já si koupil své první pořádné hodinky před 13 léty a stály zhruba jednou tolik (troufnu si říct, že v té době to bylo celkem dost peněz), byla to láska na první pohled, dodnes se na ně koukám jak jsou geniálně jednoduché a krásné a jsem rád, že je mám a vždycky je mít budu. Přeji ti, abys to měl podobně s Oriskama.
Marfael Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2012 Jelikož říkal,že peněz na víc moc není,díky rekonstrukci,taky bych se poohlídl po něčem jiném.Kdyby byl výběr jak před 50ti rokama,tak řeknu,jasný,sednou ti a jiné takového druhu asi nepotkáš.Ale jelikož je mraky hodinek,tak si myslím,že podobné určitě najdeš a za rozpočet,který sis dal a jak tu kdosi psal,za pár měsíců budeš rád,žes tolik peněz neutratil.Navíc pokud ses ještě moc po hodinkách nedíval,jak jsem z toho cos psal pochopil,tak věnuj jeden den hrabání se na internetu a pokud tě opravdu nic tak nezaujme,tak si je kup,ale jinak si myslím,že budeš litovat,žes utratil tolik peněz,až se ti třeba posere auto,nebudeš mít na opravdu a v mínus 20 budeš chodit pěšky,ale hlavně,že budeš mít hodinky,na které se díky zimě ani nepodíváš Tohle je názor člověka,nikolo chronoblázna,který ale také plnně chápu
lakatos Odesláno 1. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 1. února 2012 Jsem dnes na kaši. Přítelkyni jsem zaukoloval aby se do obchodu zastavila a hodinky zarezervovala. Případně ukecala třeba i nějakou dalsi slevu. Byl jsem pro ne rozhodnutý. Okolo druhé telefon že hodinky pry nestojí v základní cene 30990 z toho sleva 30 procent teda cca 20k kc ale 39000. Takže finální cena je 27300. Nevím jestli se paní prodavačka spletla predtim nebo teď kecá. Takže z hodinek Sešlo. Prosím můžete mi dat tipy na nejaké jiné hodinky do 10 k Kč. A to automaty, safir sklicko, gumovy řemen, průhledné dynko a z časti i cifernik. Děkuji
spineshank Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Odesláno 1. února 2012 co něco z kolekce Williams F1 team http://www.hodinky-koscom.cz/cz/oris-73575604145rs
semhamforas Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Odesláno 1. února 2012 Škoda, nakoniec si zvádzal vnútorný boj zbytočne
Josef01 Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Odesláno 1. února 2012 http://www.zlato-stribro-hodinky.cz/det/zeppelin-7680-1-100-years-zeppelin/
Petr Svenda Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Odesláno 1. února 2012 (upraveno) Kdyz neco napadnejsiho, co treba Apollony? Pravda, zadny pruhled na strojek, zato vymenne lunety... http://chronoshop.cz/katalog-detail.php?p=927 S tema bys rozhodne nezapadl do sedeho prumeru Upraveno 1. února 2012 uživatelem Petr Svenda
lakatos Odesláno 7. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2012 Dále nechci zakládat další vlákno a proto to pisi tady. Příští týden bych měl byt v Rusku a z toho vzniká otázka. Je tamní nabídka hodinek automatu cenové lepší jak u nás? Jakou značku hodinek by jste si tam koupili v rámci úspory peněz? Děkuji
hammi Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 Pročetl jsem tvé vlákno a v tu chvíli jsem zrovna brouzdal na eshopu s orienty. Je to sice trochu větší skok dolů, co se značky týká, ale strach bych z nich neměl. Našel jsem jich pár, které by tě mohly zaujmout. Safír, průhled ciferníkem i dýnkem (http://www.orientuhren.de/automatik-power-reserve-sporty-cft01003b0-p-389.html?osCsid=6suk1bd45jho6347nh1o24brq0) Jen takový nástřel, uvidíš sám, prolez ten eshop. Přeju ti mnoho štěstí při výběru.
hammi Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 Ještě jedny takový šílenější..http://www.orientuhren.de/automatik-power-reserve-sporty-cft00007y0-p-280.html?osCsid=6suk1bd45jho6347nh1o24brq0
lakatos Odesláno 11. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. února 2012 (upraveno) Tak jsem dnes uz neodolal a v planeu si hodinky zakoupil. Jen když jsem paní poprosil at mi hodinky nastaví že to jsou me první automaty tak jsem se zhrozil. S korunkou zapasila a dokonce mi tukazovala jak postupovat. Točila sní do doby kdy nepreskocil datum pote zastavila a nastvila hodiny na jednu v noci (ikdyz bylo jedna odpoledne) pak kroutila a nastavovala datum. Sakra a jak si ted čtu návod tak je to tam zakázané od 22do třech rana a tady na fóru to taky píšete. Jsem ted rozhozen. jak se projevi to zničeni v tomto case? Zatím mi hodinky jedou sekundovka, minutovka i hodinovka jde jak ma. . . Čas jsem ted nastvil na 15:05.Jedna je o hodinky Oris darryl Upraveno 11. února 2012 uživatelem lakatos
lakatos Odesláno 11. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. února 2012 Dále mají mít tyto hodinky Quick-Lock-System? Nikde jsem to nenašel a paní prodavačka zezacatku korunkou nemohla hnout ale po chvilce se ji to podařilo. Ale já když korunku zkousim locknout tak to nejde.
Rs. Odesláno 12. února 2012 Nahlásit Odesláno 12. února 2012 (upraveno) Quick-lock nevím.Strojek má hacking (zastaví sekundovku vytažením korunky), rychlé překlopení datumu (od těch cca 22 se to "přednatahuje" a potom to udělá lup), quick-set datumu.Jako každá mechanika a automat zvláště potřebuje pravidelný servis a v této cenové relaci to jde na pult nezběhnuté, tož to tak měsíc dva užívej a potom teprve řeš přesnost.Reálná na ruce se dá udělat kolem 2-4 sec/den. Jedná se sice o velkosériový, ale za dané peníze velmi kvalitní a robustní strojek.Servis - viděl jsem několik přidřených ložisek rotoru, musí se mazat, sice to asi hodináři dělají neradi, páč se nesmí přemazat, ale musí. Doporučený servisní interval 3-5 let.EDIT - a "samozdřejmě" možnost ručního natahování. Upraveno 12. února 2012 uživatelem Rs.
lakatos Odesláno 12. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 12. února 2012 A je normální ze tohoto typu automatu při mírném zatreseni hodinek vevnitř něco klepe? Jsem strojar a myslel jsem si ze takováto jemná mechanika by měla byt přesně uložena a nemela by mit zádné vule.
Rs. Odesláno 12. února 2012 Nahlásit Odesláno 12. února 2012 (upraveno) Odpověď bez vlastního pocitového vjemu bude nejednoznačná.Laicky takto spíše budeš cítit vůle na pouzdru než na strojku. Jinak strojek této velikosti a provedení je samozdřejmě zcela bez vůlí ve smyslu běžné strojařiny, toleruje se v kusech tisícin.Trochu je cítit váha rotoru, ale ten nesmí nikde narážet.EDIT - konkrétní hodinky zevnitř neznám, ale pokuď je vevnitř kovový "case ring", tak na něm vůle bývá, proto se to na něj přitahuje šroubky. Pokuď je plastový, tak ten to drží přesahem, občas se při transportu stane, že při větších G se strojek pohne v pouzdru a straší rotor o něco.Občas se používá konstrukce uchycení o ciferník, potom ale musí být nějak přístupný sundáním sklíčka. Neplecha se pozná na zvenčí na špatné vzdálenosti ručiček. Víc neporadím, snad jenom že nová nenakleplá ETA by neměla být "ani slyšet", ukaž to hodináři. Upraveno 12. února 2012 uživatelem Rs.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se