Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

dobry den panstvo

chcem vas poziadat o radu...

potrebujem zalozit bezny ucet v ceskej banke,urcite mate dost skusenosti,ktora banka ponuka najvyhodnejsie podmienky

mohol by som podmienky jednotlivych bank prelustrovat cez internet,ale je to zdlhave a vase prakticke skusenosti budu urcite cennejsie

vopred dakujem :notworthy:

lubos

Odesláno

Tak pokud plánuješ převody i na Slovensko, tak jednoznačně FIO. Vedení zdarma, všechny převody zdarma a to jak v rámci ČR, tak na Slovensko.

Jinak minulý rok jsem psal článek na téma "bezplatné účty", tak se můžeš inspirovat. Z nových bank tam chybí Equa (zdarma vedení při obratu 15 000 Kč, zdarma převody v rámci ČR, výběr ze všech bankomatů (i v zahraničí) za 9 Kč). Ke zlepšení došlo u mBank, která zrušila omezení na 10 transakcí zdarma.

Odesláno

FIO chystá vlastní karty, takže přibližně v polovině roku dojde ke změně. Pravděpodobně přijdeme o možnost vybírat za 6 Kč z bankomatů ČSOB (i na Slovensku). Na druhou stranu platnost karty je 3 roky, takže když si jí založíš nyní, tak máš tři roky čas, než pořádně rozšíří svoji síť bankomatů, aktuálně jich mají asi šedesát a jsou rozmístěny poměrně nerovnoměrně. Aktuálně je 10 výběrů z vlastního bankomatu zdarma.

Pokud by ses rozhodl pro ZUNO (mají dobrý spořák a mají všechny příchozí zahraniční transakce zdarma), pošli mi přes soukromou zprávu tvůj e-mail. Když tě doporučím, dostanu 3 stovky :D, v momentě kdy ty poprvé zaplatíš kartou, dostaneš taky tři stovky :D

Jinak já mám 9 bank (Fio, mBank, Axa, Airbank, Poštovní spořitelnu, Wüstenrot, Zuno, ING, Equa) a za celý rok nezaplatím na poplatcích ani korunu, vůbec za nic.

Pokud bys převáděl nějaké větší částky na nebo ze Slovenska, doporučuji devizové společnosti - o o těch jsem psal. http://trhy.mesec.cz/clanky/prisnejsi-podminky-procistily-trh-devizovych-spolecnosti-nektere-neprezily/ Nově má Easychange službu bez nutnosti registrace - www.europlatba.cz

Odesláno

Tak to zapomeň na všechny internetové - vlastně všechny kromě FIO. Ta má pobočky v obou. V Hodoníně má i bankomat.

Břeclav 224 346 941 breclav@fio.cz

J. Palacha 121/8, 690 02

Otevírací doba: Po - Pá 8:30 - 12:00, 13:00 - 17:00

Pokladní hodiny: Po - Pá 9:00 - 12:00, 13:00 - 16:30 (Pá do 16:00)

Hodonín 224 346 913 - 914 hodonin@fio.cz

Národní třída 79, 695 01

Otevírací doba: Po - Pá 8:30 - 17:00

Pokladní hodiny: Po - Pá 9:00 - 12:00, 13:00 - 16:30 (Pá do 16:00)

Na druhou stranu pobočku obvykle ani nepotřebuješ. Vše se dá vyřídit poštou a třeba u mBank nebo Equa nemusíš ani rozlišovat z jakého bankomatu vybíráš.

Odesláno (upraveno)

No jak na co. Já používám dvě. Na platby v EUR je to Easychange (hlavně proto, že má všechny platby v EUR zadarmo a to bez ohledu na částku - mě zajímají hlavně malé částky; zdarma by měly být i platby v USD, ale to jsem nezkoušel), na platby v PLN je to Akcenta (opět to samé - platby v PLN (a HUF, ale to jsem zatím nepotřeboval) mají zdarma bez ohledu na výši).

Akcenta je držitelem licence Platební instituce, měla by tedy být bezpečnější, každopádně vzhledem k "výši" mých plateb mě zajímají spíše ty poplatky. Záleží na tom jaké částky, kam a v jakých měnách budeš chtít posílat, třeba Exchange má zdarma převody v ekvivalentu nad 100 000 Kč. I když o všem se dá jednat - jak o poplatcích, tak o kurzech. Osobně bych doporučil udělat si smluv víc a před převodem si zjistit kdo zrovna má nejlepší. Dělali jsme to tak i v Nestu. Používali jsme Rüesch, WallichFx (již neexistuje), Citco (dnes Citfin) a Divíška.

Celkem zajímavá je Citfin, která jako jediná díky propojení se záložnou nabízí klientům individuální účet s vlastním číslem - ideální při příjmu cizích plateb, kdy se nekladou takové nároky na pečlivost odesilatele při vyplňování zprávy pro příjemce.

Jen pro ilustraci, jak se devizovkám "vyplatím" :)

sachsenperle41 - Wolfgang Ziemert Nákup 31,59 798,91 EUR CZK 0,00 31.1.2012 09:56 náhled konfirmace

bijoger - Sören Prange Nákup 9,50 239,14 EUR CZK 0,00 30.1.2012 10:40 náhled konfirmace

xxxxxxxxxxxxx Nákup 176,00 4 457,90 EUR CZK 0,00 26.1.2012 10:52 náhled konfirmace

butschi1931 - Jörg Gruhl Nákup 19,00 485,51 EUR CZK 0,00 24.1.2012 10:27 náhled konfirmace

boxbock - Steffi Langer Nákup 26,45 684,68 EUR CZK 0,00 9.1.2012 16:26 náhled konfirmace

jondos - Peter Dostal Nákup 45,50 1 177,31 EUR CZK 0,00 9.1.2012 16:26 náhled konfirmace

boxbock - Steffi Langer Nákup 34,50 884,79 EUR CZK 0,00 2.1.2012 09:29 náhled konfirmace

Kdyby ses náhodou rozhodl (i) pro Akcentu, tak když mě pošleš tvůj e-mail, jméno a tel. číslo, tak tě doporučím a když uděláš určitý obrat, dostanu pětikilo :). Samozřejmě si můžeš zřídit i bez toho doporučení, pro tebe v tom žádná výhoda není.

Upraveno uživatelem Patrik
Odesláno (upraveno)

potrebujem zalozit bezny ucet v ceskej banke,urcite mate dost skusenosti,ktora banka ponuka najvyhodnejsie podmienky

Používám již 3 roky Mbank k plné spokojenosti.

Velká výhoda je nastavování všech limitů pro platební kartu přes internet.

Jen úrok na spořícím účet už dnes není žádná bomba ( dříve patřil mezi ty lepší).

Za celou dobu jsem nezaplatil za vedení účtu ani korunu. :rolleyes:

Upraveno uživatelem JiPoLit
Odesláno

Patriku, jakou devizovou spol. bys nyní doporučil místo REOLu?

Ja muzu doporucit travelex. Platba v australsych dolarech za 90 Kc mne prijde OK. Normalni prevody za 50. Kurzy dobry.

Odesláno

Travelex a Rüesch jedno jsou - Rüesch byl Travelexem pohlcen. Pořád ještě platí, že neberou soukromé osoby, jen firmy? Jako největší výhodu u nich vidím největší rozpětí měn, jsou schopni zařídit i bulharská leva a jinou exotiku.

Odesláno

Ano, v tom jsou nejlepší. Ovšem dost to sráží poměrně brutální kurzy. Na EURu mají 2,5 %, při platbě v jiné měně plus další 2 %.
Odesláno

Jen úrok na spořícím účet už dnes není žádná bomba ( dříve patřil mezi ty lepší).

Za celou dobu jsem nezaplatil za vedení účtu ani korunu. :rolleyes:

tak ten sporiaci ucet by az tak netrapil

prezriem si odporucania a rozhodnem sa

panstvo dik za rady!

• po měsíci...
Odesláno

No jak na co. Já používám dvě. Na platby v EUR je to Easychange (hlavně proto, že má všechny platby v EUR zadarmo a to bez ohledu na částku - mě zajímají hlavně malé částky; zdarma by měly být i platby v USD, ale to jsem nezkoušel), na platby v PLN je to Akcenta (opět to samé - platby v PLN (a HUF, ale to jsem zatím nepotřeboval) mají zdarma bez ohledu na výši).

europlatba je výborná - hlavně jednoduchost použití je bezkonkurenční. jen mě zaráží, že nepotřebují mít podepsanou rámcovou smlouvu. a škoda že neobchodují s CHF?

Odesláno

Jak nejlíp (nejlevneji) stáhnout dolary z US na český $ účet? Existuje vůbec banka, která by si za příchozí zahranicni platbu neuctovala procenta?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...