Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím vespolek,

dostaly se mi do ruky tyhle primky, asi před dvaceti lety jsem je jako školák nosil. Tehdy byly ještě v dobrém stavu. Může mi někdo říct co jsou vlastně zač? Dá se na ně sehnat sklíčko? Dneska ráno jsem je natáhl a zatím jdou přesně (aspoň na minuty). Takže bych rád získal nějaké informace co mám vlastně doma. Díky.

Odesláno

Uvnitř je strojek Prim 68 (zřejmě verze 4, takovej žebráckej, nezdobenej).

Sklíčko ti tam dá hodinář za 50 - 60 korun.

Ale chybí jim vteřinovka (tu ti asi taky nasadí) a chtělo by to udělat něco s ručkama, aby ti takhle nekurvily ciferník.

A za ty fotky bych tě zabil, to jsou děsný plachty :)

Odesláno

Tak sekundovky jsem si taky všiml :)

K fotkám, čekal jsem že se zmenší samy, jsem tak zvykly z jiného fóra, ale aspoň jsou vidět detaily :rolleyes:

Odesláno

K fotkám, čekal jsem že se zmenší samy, jsem tak zvykly z jiného fóra, ale aspoň jsou vidět detaily

Mně právě přijde,že moc vidět nejsou.Ale hodinky se mi líbí a jestli k nim máš vazbu,tak je dej do pořádku.

Odesláno

Takže jsem dneska přinesl hodinky od hodináře a jsem trochu v rozpacích, podobnou sekundovku jsem na primkách nikde neviděl, navíc vypadá jako vytažená ze dna šuplíku... Ciferník je celý rezavý, naštěstí to okem vidět nejde. Čekal jsem, že aspoň indexy a ručky trochu očistí. Za dvě stovky asi nemůžu čekat zázraky.

Přikládám fotky, první je původní stav, další dvě po návštěvě hodináře.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Tak vteřinovka je ze sportů jedniček /igenů/ a určitě na tyto hodinky nepatří.Čištění ciferníku a indexů je věc ošemetná a u primek ti může slézt barva.Proto toho hodináře chápu,že se ciferníku ani nechytl,mohl by nadělat ještě více škody.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...