Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 86
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

re cigi: popvé ses netrefil to sklíčko musí být dole jinak ty hodinky nemají význam. Jelikož bude zapuštěné nemusí být safir. Dělat to ...ala damašenská ocel, hm znáš nějakýho kováře kdo ti ten ingot před obráběním zpracuje do do výsledný podoby. Já jen jednoho nožíře. Ten ty kudly ale dělá za 50 000,- (potom řežou i armováky).Nebo byla taková stará metoda při výrobě zbraní. Drát se natočil na tyč a tvářel. Vznikl tak efekt podobný damašenské oceli. Jak toho však chceš dosáhnout u pouzdra je mi záhadou.

Jseš typickej příklad toho, jak dnešní výtvarníci , architekti a designéři přemýšlí. Ornament je zakázán (no fuj) nechme mluvit materiál (damašenská ocel). Z principu je budu neustále všechny nasírat. Jinak ještěrky byl jenom testík co ty hodinky snesou a jak je vidět tak hodně. Musí tam ve variantě být ornament a dost.

Odesláno

To hciq: Gratuluji! Tomu říkám přístup k diskuzi.:) Ale vážně, jsem rád, že se tu objevil kritik s vlastním názorem a schopností jej vizualizovat. A't už to dopadne jak chce, mám úctu k tomu, že jste si našel v tomto předvánočním čase chvilku na modelování.

Pokud to dokážete dát i do výkresů a přesvědčit zde přítomné k realizaci, budu schopen takovéto hodinky vyrobit. Cigi má ale pravdu v jednom. Toto je jen hrubá podoba datového modelu, do které je třeba zanést i konstrukční detaily, jako je zámek pro sklo, číselník, otvor pro hřídel korunky, dýnko, závity atd. Nicméně, pokud bude zájem, a to tak že opravdový zájem, toto by nebyl problém vyrobit!

Odesláno

Dobrá tedy, kdo by měl tedy zájem o to co jsem tady načmrlikal (nebo celkově o cigiho nápad). Tak jej nějak vyjádřete. Pokud zájem bude, připravte si na středeční večer pane "Prim" pevné nervy. Budu mít mnoho všetečných otázek.

Odesláno

jaký začarovaný kruh?

a)Pouzdro nerez (316L) 40/44/10 snad je to dobře, b)var. cigi damascénská ocel. Povrch. úprava patrná z ob.(stroj.brus+lesk)

ciferník d=29 ob.ocel parc. kalená, soustředná kružba,následně hloubkový lept nebo gravírování (dle obr.) tisk loga a spec.

sklíčko a) d=30 sférické plast B) hardlex ploché

dýnko (316L) na závitu d=29 plné

korunka něco od vás navrhněte d=cca 4 (5 AT)

hercna něco od vás navrhněte včetně těs. kroužku. Prostor pro strojek max d=29, v 5 vše v mm

cena na 5,10 a 20 ks.

To je spolu s obr. snad slušný základ pro stanovení rámcové ceny.

Vím, že je potřeba vyřešit detaily (např. zámek sklíčka atd.) ale to nás nyní snad netrápí :)

děkuji

obecný výkres pouzdra je na:

www.architekti.net/tranz/milan le-1.pdf

Odesláno

já věděl, že ten výkres nemám dělat, prostě to jak to bude technicky je v tuto chvíli úplně šumák. Výkres slouží vyhradně jenom pro nástřel výrobní ceny!!!!! a ať se vněm nikdo jinak nereje (to nebylo na tebe cigi) od toho jsou obrázky. Na tech. dokumentaci začnu dělat až bude známá cena. Zatím nevím jestli to není vlastně zbytečná práce.

kartáč může pryč, ale matoval bych to, vono toho psíkoulového lesku bude na takovej ingot moc. Zavřel bych to plochým sklem (?? nevím tl.) kalibr 66 co to je.???... nemám ani páru o rozměrech.

zvonkohra to jenom nakopne taková ta brnkajda z papírnictví, jen to zpřevodovat do plochy mohlo by to hrát až 4 tóny a v rytmu...umí to vůbec někdo "tady"

Odesláno

Pro prvopočátek vynechám otázku číselníku a damascénské oceli.

Pouzdro z nerezové oceli 316L včetně všech jejích součastí.

Vodotěsná konstrukce 5ATM.

Svrchní safírové konkávní sklo (zapuštěné).

Spodní průhled na strojek z minerálního skla.

Takovéto pouzdro by přišlo na cca 28.000,-Kč + 3.000,- Kč repase dodaného originálního kalibru (pokud tam má být použit).

V ceně nejsou započítány individuální dekorace strojků ani frézované popisy.

Jinak jsou hodinky v podobné úrovni vybavenosti jako Chronomag l.e.

Výše ceny je zkalkulována na 20ks sérii bez dalšího využití designu pro potřeby oficiální kolekce.

Cenu tak tvoří z velké části rozpočítání technické přípravy.

Jinak ale musím upozornit, že to je takové vaření z vody.

Odesláno

na to ti mílý cigi příjde odpověď, samotné pouzdro se neprodává

re Prim: děkuji za vaší nabídku, konečne je tu něco s čím se dá pracovat. Tedy... nevím, kde jste vzal vypouklý safir a prosklené dýnko ( nebylo to ve specifikaci), ale děkuji za invenci. Trochu mi chybí aspoň rámcové rozpoložkování, zvlášť těch částí jenž nepotřebují tech. přípravu. Jen tak obecně jsem si zpětně rozebral vaší cenu ( a vařil jsem také z vody) vy si účtujete cca 300 000,- za přípravu? Nebo v těch 28 000,- jsou schovány věci jenž mi nejsou známy. A právě proto by bylo dobré vysvětlit a to nejenom mě, jak jste se k této částce dostal. Trochu mi to připomíná jeden projekt mobilního stánku, kde vrchol vypadal jako kryt vrtule. Aero Vodochody nacenilo tuto část na opravdu úžasném stroji zvoucím "gumolis", na pěkných při prvním zmáčknutí čudlíku cca 800.000,-, pravda ostatní kusy se pohybovaly v řadě cca 1.000,-. Následně to zvládli pasíři za zlomkovou cenu původní nabidky. A to nebyli z Číny. A proto pane Prim, je potřeba nalézt společnou řeč. "Nákladovou" cenu tohoto výrobku jsem si představoval trochu jinde. Dofám, že tato debata tímto neskončí a budeme v ní pokračovat a to nejenom ku prospěchu zvýšení renomé vaší firmy.

Odesláno
  Milis napsal:
  hciq napsal:
A  proto pane Prim, je potřeba nalézt společnou řeč.

Obávám se, že vůbec není potřeba nalézt společnou řeč.

tyto jinotaje, kdo má namáhat tak pozdě mozkový závity :rolleyes:

Odesláno
  popshop napsal:
  cigi napsal:
To jsem to pravda čekal horší, asi už jsem vycvičenej jak čokl :D, teď se uvidí, na co se cítí publikum.  A to ještě  můžeme diskutovat s primem a přizpůsobovat pouzdro požadavkům třeba budoucích soliterů nebo i renovaček - ještě se tím určitě, jako vedlejší produkt zlevnění, vychytá. Taky ten spodní průhled například bych zavrhoval - k čemu to ???

Prime, byla by možnost optat se, kolik by koštovalo nerez pouzdro v originál velikosti a designu - buďto ty milan, nebo i ty trocha radosti? - pro srovnání, protože ty myslím máte už výrobně připravený (trochu radosti určitě - pochopitelně berte tu 96ku).

hciq - prostuduj si přehled kalibrů na prim.cz - to je naše bible :)

Tak a teď jsem zvědavej - ale přijde to až po vánocích, bílých ......

Mily Cigi, NOS puzdra "Milan" mam aj ja /nie su sice nerez - ale ani nie su za 25k ...mam ich v chrome a pozlatene.../

Neviem, ci som spravne na fore o hodinkach, alebo na obchodnom rokovani o cene puzdier :-)))

Btw. za 28k ich dam vyrobit 20 - 30 ks podla Vasich poziadaviek .....ale to uz nie je o fore o hodinkach, vsak? :-)

Tak to už vypadá na konkurenční boj. ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...