hciq Odesláno 19. prosince 2006 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2006 a ještě pro cigiho a všechny vás ostatní trochu těch ornamentů. Je to jen nápad a je potřeba jej vyladit, neb vznikl náhodou na pozadí v matrixu mých compů. Když už má Prim Kupka kolekci, co vy na to udělat ala Mondrian ornament.
noname Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2006 to hciq Také si myslím, že Prim nepotřebuje nalézt společnou řeč. Pokud opravdu chceš ty hodinky za rozumnou cenu dostat na svět, poohlédni se jinde. Jsem si jistý, že se dostaneš na jiné ceny a nebude to v Číně.
batty Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2006 Treba Prim taky myslel 28000+3000Kc za 20ks, jenom misto "a" napsal "o":))
cigi Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2006 (upraveno) . Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
cigi Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2006 (upraveno) . Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
grga_pitic Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2006 cigi: na některá slova jsem dost háklivý a zrovna na tomto foru bych je nečekal, a je mi celkem jedno zda jsou míněna v legraci nebo ne......
Milis Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2006 cigi napsal: Tak se nám i tohle vlákno zadělá diskusema o ceně primek - zajímá vás vůbec ještě něco jinýho? To jste se na vánoce tak vyšťavili, že to musíte dát veřejně najevo? Bez urážky, ale musím vás opravdu rázně vypudit: Ž E B R O T O ! ! ! Je to srozumitelný??? Budu tak odteďka častovat každýho, kdo na tomhle vláknu bude brečet nad cenama primek. :D:D Kdo má ovšem nápad, jak projekt ekonomizovat, jako třeba hciq ty pasíře , je vítán, ale říkám naplno, že je to exkluzívní milounkej originální kousíček a já ho z vrozené věrnosti značce chci dělat s primem! Taky je kromě mechana jedinej, kdo tu něco doteďka něco důvěryhodnýho v oblasti výroby hodinek předvedl. . Tak já už nevím, co je podle tebe, Cigi, tady tohle diskuzní fórum za fórum. O cenách se tady diskutovat nesmí (zatím jsi ale zakázal pouze diskuze o cenách Primu), mohou sem jen v podstatě hodináři nebo lidi, co v oblasti hodinek něco dokázali, kvalita některých produktů je nezpochybnitelná a lidi, co s tím nesouhlasí, jsou žebrota. Zkus se na to podívat tak, že tady jsou i lidi, který hodinky milujou a obdivujou a přitom nemusí umět spravit slepenej vlásek nebo vysoustružit hřídelku. Že jsou tady lidi, který jezdí v BMW a proto nejezdí v Hyundai, že jsou tady lidi, který poslouchaj Káju a neposlouchaj Rammstein, že existují vegetariáni, kteří nežerou a nebudou žrát řízky a naopak. A ani že když se tyhle lidi slezou u jednoho zájmu, tak nemusí být zajedno. Neměl by to bejt důvod k urážkám a neměl by to bejt důvod dělat z diskuzního fóra něco, čím být asi nemá ? v tvém případě m.j. obchodní a propagační základnou Primu. Jediné, s čím s tebou souhlasím, je to, že by se to s respektem k hciqově práci nemuselo řešit na tomhle vlákně.
VS Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2006 cigi napsal: milisi, o cenách se tu diskutuje porád, a všude a klidně si tam ty svoje nářky omílejte, ale tohle je vlákno o dizajnu hodinek, a o způsobu, jak se dostat k jejich dalšímu vylepšení a následné realizaci. Ne o vydřiduchu primovi, jak nás blbečky odírá a jak jsme tím směšní. Nikoho neurážím, to ať si každý vztahuje na sebe, je-li mu to milé, já chci jen udělat přítrž věčné neproduktivní diskuzi , alspoň na tomhle vláknu. popshope - musíš to prosím pochopit, někdy je třeba přikročit k ráznému opatření. Lékař mi to ostatně doporučuje! Přeju příjemné svátky. Tohle není vlákno o designu hodinek, ale o konkrétní výrobě konkrétních hodinek, které hciq navrhnul. Koukni kousek zpátky na průhledné dno ke SportII. Všichni objednávali dokud nebyla řečena cena. Pak z 30 zájemců zbyl jeden nebo dva a tím to skončilo. Pokud ti na penězích nezáleží, stačí zavolat Primovi a udělá Ti jakékoliv hodinky, které si vymyslíš, v sérii 1/1. Tak kde je problém?
VS Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2006 cigi napsal: VS - Máš pravdu, ale.... tak nám napiš do očí: Nechci je, protože jsou drahý (opravdu jsou) na to, co nabízejí a musíte se víc snažit, cucáci, abyste ze mě tu třicítku - čtyřicítku vysáli - to beru všema deseti. Já přece vím, že se nikdo jen tak nepřihlásí, protože se mě a hciq líbí velké celonerezové hodinky - tobě je to taky jasný, tak nám pomož, třeba za jakých okolností bychom to z tebe vycucli - žebráním a brečením, že jako prim moc vydělá, se to nezmění - ten harpagon bude chtít vydělávat furt . prime, hciq - tu cenu standartního pouzdra trocha radosti jsem nemyslel extra, ale v rámci celých hodinek, aby vyšel najevo ten rozdíl té exkluzivity většího ingotu - proboha, zle jsem to formuloval, nechci dělat garážovej kus, díky za upozornění, hciq. Jistě můžu napsat, že je nechci, protože jsou drahé. Ale to není problém těchto hodinek. Prostě 30000 za hodinky nedám, ať jsou jakékoliv. Zatím mám jiné priority. Tohle budování hodinek sleduji se zájmem, protože se tu hodně dozvím. A pokud nechceš solitér, ale limitovanou sérii, musí být náklady přijatelné pro dostatečný počet lidí, aby se to vůbec dalo vyrobit. Popshopovu poznámku jsem pochopil, že nabízí výrobu jakýchkoliv pouzder 30 ks za 28000 a ne dodávku ze starých zásob NOS pouzder. Takže alternativa k výrobě. Hciq taky naznačoval, že by výroba nebyla problém, akorát soustružník je půl roku mimo provoz. Než se to tu dohodne, je půl roku pryč, ani nemrknem
noname Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2006 Pokud vím, tak se cena zdála hrozně vysoká Hciq. Mě tedy rozhodně ne, já jsem zde dlouho a cena mě nepřekvapila. Také kvůli ceně se vašich projektů nezúčastňuji, i když jim velmi fandím. Hciq si ale brzy také bude muset projít určitým vystřízlivěním. A pokud to s výrobou hodinek myslí vážně, bude se muset patrně poohlédnout jinde.
batty Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2006 cigi napsal: milisi, o cenách se tu diskutuje porád, a všude a klidně si tam ty svoje nářky omílejte, ale tohle je vlákno o dizajnu hodinek, a o způsobu, jak se dostat k jejich dalšímu vylepšení a následné realizaci. Ne o vydřiduchu primovi, jak nás blbečky odírá a jak jsme tím směšní. ...vtipne, trefne:))
31682 Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2006 oligarcha cigi: hehe, mám dojem, že jsi si nadělal spoustu "kámošů". To ta tvoje pusa nevymáchaná, jednou tě přivede do pořádného průseru :-D Sice tě přesně chápu jak jsi to myslel, ale napsané to vypadá fakt drsně. Ale hlavně se chci zastat Popshopa. Nebyl to on kdo zvedl cenu o 500%, naopak, jen si vzpomeň když se objevil na scéně, za jaké ceny prodával. Byly to ceny výrazně nižší, než za které se staré Prim tehdy prodávaly. Cenu ze dne na den dokázal strhnout nejméně o 30%. A kde jsou ceny dnes? Vzrostly, ale ani tak to nevidím na 500%, možná 250%, ale víc ne.
X-Bob Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2006 kolegové, škoda, že se tato diskuse, kterou pozorně se zájmem sleduji jen jako pozorovatel (a držím palce cigimu&hciq) sklouzává od merita věci k opětovnému tlachání nad cenou. škoda, mě tady příspěvky zejména výše uvedených pánů zajímají, dovídám se něco nového (a zadarmo ) a jinak pozoruju, že pláč nad "cenou" z Eltonu je stejně k ničemu. Buď beru a cenu akceptuji, nebo je-li možno volbou "výbavy" snížím či zvýším, nebo nechám být. Komentáře proč to nechci, aniž bych byl tázán, jsou neproduktivní. Stejně tak kdo za co může, že staré Prim stojí xx Kč. No tak je stačí nekoupit, nebo pátrat po půdách a burzách sám, ne? Tak co furt řešit? Všem zapáleným pro věc přeji funkční šedé buňky mozkové, hciqovi nové inspirace a cigi přeju sílu vytrvat a odolat (všem a všemu). Vlastně to přeju všem ostatním! A Primovi, aby zachovával Chronomagu přízeň, ať si kdo myslí co chce myslí. Howgh
Ciferník Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2006 Smím-li podotknout... ceny Primek zvedli o 500 (nebo je jedno kolik) procent všichni, kdo jsou ochotni je za ty ceny kupovat - nikoliv popshop, Bubák nebo jakýkoliv jiný prodejce.
Prokop Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2006 Jsem v docela mizerné situaci. Když tu budu ignorovat veškeré diskuze o cenách a dotazy na to, co by co stálo, dostanu po papule za to, že nejsem ochoten komunikovat. Když odpovím, podle nejlepšího vědomí a svědomí, dostanu po papule za tu cifru. Praxe je ale taková, jak ilustruje průběh diskuze v tomto vlákně. Je tu pár lidí, kteří něco chtějí a jsou tomu ochotni něco obětovat (čas i peníze) a naproti tomu je tu mnoho lidí, kteří by to něco chtěli pokud možno zadarmo a místo toho, aby nalezli sílu se na to podívat konstruktivně jako na společný projekt, to celé ostatním zotráví. Podívejte se na to! Kdyby diskuze směřovala k hlubšímu konsenzu více lidí a k redukci vstupních nákladů, cena bude pochopitelně klesat. Místo toho jsme nahony vzdáleni kalkulovanému počtu 20ks. Kvůli ceně? Ne! Je to neochota konstruktivně tvořit společný projekt a podílet se na sražení jednorázových nákladů, které tam prostě jsou! Upozorňuji, že tento způsob diskuze a společných projektů je velmi nestandardní a rozhodně je mimo hlavní proud obchodní politiky. Vychází z úplně jiných kalkulačních schémat. Ať už se to komu líbí nebo ne, podstatně výhodnějších než u běžné kolekce, kde musí být zakalkulovány i jiné položky. Mrzí mě, že se to tu dostává do úplně jiné polohy než zpočátku, kdy jsme tu byli všichni spíš přátelé, kterým jde o stejnou věc, a totiž o "ČESKÉ HODINKY". Dnes už je tu atmosféra značně antagonistická a já jsem neustále stavěn do role toho, co má nosit psí hlavu, a to mě pochopitelně přestává bavit. Jistě, nejsme dokonalí! Mnohé mé výroky zasloužili kritiku, protože byly vyřčeny v zápalu našich diskuzí a nekopírovali úplně realitu. Jak plamenná byla kritika, tak i plamenná byla i má obhajoba. Kdo mě zná, i tak věděl, jak to myslím, ale respektuji to, že mě mnoho lidí nezná tak dobře, protože už se tu s mnohými neznám osobně. Stejně jako některé špatně formulované výroky, které možná působily nafoukaně, si svou kritiku zasloužily i některé věci související s našimi hodinkami, kvalitou výroby a administrativy. Jsme ale také jenom lidi. Snažíme se o to být co nejlepší a rozvíjet odkaz toho, co jsme vzali na svá bedra. Jsme vděční za každého zákazníka, ale i příznivce, protože to nám dává smysl toho co děláme.
BUBÁK Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2006 PRIM napsal: Mrzí mě, že se to tu dostává do úplně jiné polohy než zpočátku, kdy jsme tu byli všichni spíš přátelé, kterým jde o stejnou věc, a totiž o "ČESKÉ HODINKY". Dnes už je tu atmosféra značně antagonistická a já jsem neustále stavěn do role toho, co má nosit psí hlavu, a to mě pochopitelně přestává bavit. Prime omlouvám se, že jsem tento Váš výrok opět vytrhnul z kontextu, ale nedalo mě to. Spíše bych řekl, že se pouze projevily otevřeně názory, do této doby latentní. Ano, vypadá to jako lavina, ale věřím, že to ustojíte. Prostě není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem. Je určitě lepší, když se o věcech mluví přímo, nahlas a na hlavní scéně, než když se šušká a pomlouvá v zákulisí. Nechci a nemůžu Vám v ničem radit, ani bych si to nedovolil, i když jsem o rok starší . Elton Prim je Vaše firma, Váš majetek a Vy jste šéf a hlavním cílem podnikání je vytvářet zisk. Tak to je a s tím se všichni musí smířit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se