Stibi Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Odesláno 11. února 2012 Zdravím čtenáře, rád bych se zeptal, jestli zde někdo nemáte zkušenosti s hodinkami značky Messerschmitt. konkrétně http://www.nejpanskehodinky.cz/products/messerschmitt-108-42s/ . V hodinářství jsem začátečník a tak nevím na co přesně koukat. Lze z popisu vyčíst, jak kvalitní by mohly být? Design mě absolutně dostal. Za každý postřeh, radu předem děkuju.
zekon7302 Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Odesláno 11. února 2012 Zdravím čtenáře, rád bych se zeptal, jestli zde někdo nemáte zkušenosti s hodinkami značky Messerschmitt. konkrétně http://www.nejpanske...chmitt-108-42s/ . V hodinářství jsem začátečník a tak nevím na co přesně koukat. Lze z popisu vyčíst, jak kvalitní by mohly být? Design mě absolutně dostal. Za každý postřeh, radu předem děkuju. jestli tě dostal,, design",přihoď 200kč a máš tohle,(chronoshop),průměr 42mm,miyota-automat, Messerschmitt má odkaz na WW II,ale zapomněli že se tam nehodí quartz Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Stibi Odesláno 11. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. února 2012 Ty jsou taky moc hezký. Tedy říkáš, že se nehodí baterie do těchto hodinek? Přesto mě ty messerschmitt přitahují víc. Nejsem zastánce válek, přesto se mi odkaz na luftwaffe líbí. Letadlo mířící přímo je něčim vyzývavý a evokuje k zajímavejm myšlenkám. Rád bych taky, aby byly spolehlivý a něco vydržely. Ale to asi zjistim jen tak, že si je koupim. Tak doufám, že Made in Germany je nějakou zárukou.
Jiribartl Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Odesláno 11. února 2012 Ronda není špatná a datumovka, i když vtěstnaná do trojky, se může hodit. Za ty prachy toho moc nového nenajdeš
financ Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Odesláno 11. února 2012 Ty jsou taky moc hezký. Tedy říkáš, že se nehodí baterie do těchto hodinek? Přesto mě ty messerschmitt přitahují víc. Nejsem zastánce válek, přesto se mi odkaz na luftwaffe líbí. Letadlo mířící přímo je něčim vyzývavý a evokuje k zajímavejm myšlenkám. Rád bych taky, aby byly spolehlivý a něco vydržely. Ale to asi zjistim jen tak, že si je koupim. Tak doufám, že Made in Germany je nějakou zárukou. Laco má silnější odkaz na Luftwaffe než si myslíš, tahle firma vyráběla pilotky jako jedna z prvních (myslím že byla první, ale nechce se mi to hledat :-)). Značka Messerschmitt na hodinkách je jen dobrý marketing. Zkus si o tom něco nastudovat, zkusit si pár modelů naživo. Quartz na pilotky nebrat
zekon7302 Odesláno 12. února 2012 Nahlásit Odesláno 12. února 2012 Laco má silnější odkaz na Luftwaffe než si myslíš, tahle firma vyráběla pilotky jako jedna z prvních (myslím že byla první, ale nechce se mi to hledat :-)). Značka Messerschmitt na hodinkách je jen dobrý marketing. Zkus si o tom něco nastudovat, zkusit si pár modelů naživo. Quartz na pilotky nebrat přesně to sem měl na jazyku,myslím že jich bylo víc ale jako první pilotky přišli od IWC,pak pro piloty luftwaffe ve 40.letech tzv.B-Uhren taky Wempe,Lange a Sohne,Stowa a Laco,z toho seznamu ti musí být jasné že kombinace pilotek s quartzem vzhledem k historii je tak trochu mimo
Stibi Odesláno 12. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 12. února 2012 Zajímavé informace. Je to hodně barbarsky mít tedy v pilotkach quartz? Ty messerschmitt jsou jakási odnoš firmy Aristo( http://www.aviator-watches.de/aviatorenglish/aristo-watches.html ). Co by mělo bejt za typ strojku v pilotkách a jaké jsou výhody? Taky by mě zajímalo, jakej mohla mít firma messerschmitt důvod dávat do hodinek quartz a né "klasiku", kterou by měly obsahovat?
Stibi Odesláno 12. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 12. února 2012 No, nechci ani nijak drahý hodinky. Už těch 5k mi přijde dost. Dalo by se říct, že žiju trochu rychlejšim tempem a hodinky proto budou poměrně často v ohrožení. Představa, že zničim něco dražšího se mi vůbec nelíbí. Asi skousknu Svab? je to šváb? tak se řiká Si strojku?
EDYMI Odesláno 12. února 2012 Nahlásit Odesláno 12. února 2012 Zajímavé informace. Je to hodně barbarsky mít tedy v pilotkach quartz? Ty messerschmitt jsou jakási odnoš firmy Aristo( http://www.aviator-watches.de/aviatorenglish/aristo-watches.html ). Co by mělo bejt za typ strojku v pilotkách a jaké jsou výhody? Taky by mě zajímalo, jakej mohla mít firma messerschmitt důvod dávat do hodinek quartz a né "klasiku", kterou by měly obsahovat? Pôvodná firma Messerschnitt nikdy hodinky nevyrábala, podobne ako Junkers alebo Zeppelin. Boli to letecké konštrukčné kancelárie. Pri použití týchto značiek ide skôr o marketing kedy sa novodobý výrobcovia potrebujú odvolať a identifikovať s minulosťou a vytvoriť tak príťažlivejší produkt. No a quartz bol použitý možno preto, že je lacnejší. BTW tieto hodinky sú v Nemecku lacnejšie
Stibi Odesláno 12. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 12. února 2012 Jojo, už jsem na to koukal. Taky už mam hodinky u sebe. Dostal jsem je darem právě z Německa. Zpracovaní ke krásný. Jednoduchý design, působí velice bytelně. Ve tmě až neuvěřitelně luminiskují. Jediná výtka by směřovala asi na korunku(je to udělátko, kterým se nařizuje čas popř. datum ?). Nemá zespod žádné vykrojení a chce to chvilku, nežli se korunka vytáhne. Četl jsem o pilotkách a čekal bych větší použitelnost korunky. (Prý se dělaly korunky záměrně robustní a v konickém tvaru, aby se lehce přeřizovaly...navigátoři a bombometčíci často měnili čas). Eště dotaz. Je normální, že když chci měnim čas, tak reakce pohybu korunky na ručičky není okamžitá? Myslím tím, že ručičky reagují s malým spoždením.
Stibi Odesláno 13. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 13. února 2012 Tak já sem spokojenej. Hodinky jsou z kvalitnich materiálů (ocel 316L jako snad veškerý primky). Mám rád přesnost. a výkyv 20 s/den,jako u většiny mechanik) mi přijde nepřijatelná. Údržba téměř nulová, krásně seděj na ruce. Nevim, jestli to je marketing, ale je to kus krásně zpracovanejch hodinek z kvalitního materiálu. Ne všichni maj hodinky pouze na okrasu a aby úkázali, že na to mají...
EpsteinBarr Odesláno 13. února 2012 Nahlásit Odesláno 13. února 2012 Ak som o niecom pevne rozhodnuty, nevidim jediny dovod o tom diskutovat. Mam pocit Stibi, ze ty si bol uz davno rozhodnuty a teraz akoby si sa potreboval este presvedcit, ze si urobil spravne. Väcsine ludi tu preslo rukami peknych par kusov hodiniek a vedia, co je to kvalitne spracovanie atd...Proste si si kupil pilotky, ktore naviazanost na WW II nemaju ziadnu, maju quartz a hotovo. Naco to riesis dalej a naviac pripajas skutocne blbe komenty. Nech ti sluzia, mas presne take hodinky ake si chcel, tak sa z nich tes.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se