babaq Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2006 Úplně mimo téma, ale nevíte jak nejlépe zatopit řemeslníkovi, který odvedl práci v super nízké kvalitě, trvalo mu to rok a nakonec mi zbaběle hodil do schránky (když jsem se nedíval) fakturu s dvoudenní splatností? :-( IMHO zabít málo, ale jestli někdo máte zkušenosti... Bohužel smlouvu jsme uzavřeli jenom ústní. Já jsem vcelku mírný člověk, ale ... Popravdě, člověk by měl asi chvíli počkat, než se dostane k internetu :-) Trošku jsem to přehnal, holt emoce. A navíc se to teď před vánoci ani nehodí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2006 Nezaplatit fakturu? Pro začátek Není smlouva - nejsou platební podmínky, nejsou penále z prodlení atd. A trvat na odstranění závad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2006 Fakt, že smlouva byla uzavřena pouze ústně, je irelevantní. Klasický postup - požadovat uvedení do stavu odpovídajícímu zadání (absence písemného zadání zde vyloženě nepomůže, ale je-li to evidentně odfláklé, zásadní problém s tím není). Nepomůže-li toto, tak přiměřená sleva, odstoupení od smlouvy atd. atd. Fakturu vhozenou jen tak do schránky ignorovat. Výsledek práce nepřebírat, nic neplatit. Já jsem vcelku mírný člověk, ale nejraději bych ho zabil, vzkřísil a znovu zabil, a tak bych to dělal tolikrát, až by se mi ulevilo. Ale to je bohužel nelegální. No jo, tak ho holt budeš muset zabít jenom jednou ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
steel Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2006 neplatit a reklamovat - byt hodne tvrdy, a pro priste si to dat na papir, je fakt, ze obcanak a tusim i obchodni zakonik pripousti u urcitych druhu smluv pouze ustni ujednani, a pro smlouvu o dilo to plati urcite, ale sam vidis jak to potom dopada :-). ja mam obdobnych zkusenosti taky vic nez dost a je fakt , ze "remeslnici" jsou zvlastni sorta lidi se zvlastnim chovanim a proto je potrebne jim oplacet stejnou minci - kdyz se nedohodnes muzes to udelat jstejne jako to dela jeden kamarad - ano ja vam zaplatim, doba splatnosti bude stejne dlouha jako zhotoveni dila :-) vzdycky je to celkem vyvede z miry Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farářskej Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2006 Po republice se pohybuje spousta rusky hovořících občanů, kteří by rádi přiložili pomocnou ruku k dílu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
31682 Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2006 Po republice se pohybuje spousta rusky hovořících občanů, kteří by rádi přiložili pomocnou ruku k dílu... :-) To si je má asi najmout jako právníky nebo ho kvůli jedné faktuře nechat zmrzačit či zabít? :-) babaq: buď slušný a usměvavý. Stále dokola mu tvrď, že takhle jsi to nechtěl a zaplatíš až po uvedení do správného stavu. Zatím mu nabídni pouze zálohu. Její výše je věcí dohody. Počítej s tím, že už ho nikdy neuvidíš, spokojeni budete oba. Výše zmíněné jinokrajce bych použil pouze na to, aby uklidili. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
babaq Odesláno 19. prosince 2006 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2006 Díky všem za účastné reakce. Během dne jsem trošku vychladl, takže budu postupovat striktně podle rad odborníka, které se ve značné míře shodují s těmi vašimi - snad až na ty cizí státní příslušníky. Moje chyba byla, že jsem smlouvu neuzavřel v písemné formě - v dobré víře, dělal mi i jiné práce a udělal je dobře. A při jakýchkoliv příštích pracích budu muset skutečně TRVAT na písemné smlouvě. Pochopitelně už ne s tímto "řemeslníkem", s tím jsem skončil. Velmi se mi líbil ten nápad se splatností stejnou jako doba zhotovení díla, to zkusím příště prosadit :-) Ach jo, proč jen si to lidi tak ztěžují? :-( :-( :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2006 Čeho se to týkalo? Jsou stavební práce, na které se dokonce nevztahuje záruční lhůta. V každém případě bych komunikoval, a to písemně. Uvedl bych, že dané dílo má vady, jaké vady, jaké řešení navrhuješ (odstranění vad) a také, že úhradu provedeš, jakmile budou vady odstraněny. Nespecifikoval bych, že budeš hradit fakturu, uveď, že za dílo uhradíš dodavateli, jen co bude vada odstraněna. Zašli to doporučeně, abys měl jistotu, že to nebude zašantročeno. Výmluva, že psaní nebylo poštou doručeno je hodně a y jednou můžeš dokazovat, že jsi postupoval smírně. Jestli si nezaplatil a chceš ho dostat za každou cenu, tak tu fakturu prostě ignoruj. To, že tam vůbec nějaké práce udělal, tak na to by potřeboval svědky. Další jak vytrestat špatnou práci jsem viděl dnes na jednom náklaďáku: Tuto nástavbu nekvalitně opravila firma XY z Kocourkova, a že to bylo sakra velkým písmem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
babaq Odesláno 19. prosince 2006 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2006 A k té době splatnosti - nejsem právník, takže kolem ní nic nevím. Ona musí být stanovena ve smlouvě? Pokud není, platí nějaká "default" hodnota? Není divné dát splatnost 2 dny, když ze zákona mají banky na převod peněz mezi účty různých bank až tři dny? (Tedy rozhodně je to svinstvo, splatnost 2 dny jsem v životě neviděl, leda když platba proběhla dříve než byla vystavena konečná faktura.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2006 A k té době splatnosti - nejsem právník, takže kolem ní nic nevím. Ona musí být stanovena ve smlouvě? Pokud není, platí nějaká "default" hodnota? Není divné dát splatnost 2 dny, když ze zákona mají banky na převod peněz mezi účty různých bank až tři dny? (Tedy rozhodně je to svinstvo, splatnost 2 dny jsem v životě neviděl, leda když platba proběhla dříve než byla vystavena konečná faktura.) Splatnost může být i předem nebo ihned. To záleží na dohodě smluvních stran, nebo na podmínkách, které předem dávají jak odběratelé i dodavatelé vědět. V Tescu nebo Kauflandu koupíš rohlík jedině cash, něco se dá dostat i s různou dobou splatnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bunny Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2006 Úplně mimo téma, ale nevíte jak nejlépe zatopit řemeslníkovi, který odvedl práci v super nízké kvalitě, trvalo mu to rok a nakonec mi zbaběle hodil do schránky (když jsem se nedíval) fakturu s dvoudenní splatností? :-( IMHO zabít málo, ale jestli někdo máte zkušenosti... Bohužel smlouvu jsme uzavřeli jenom ústní. Já jsem vcelku mírný člověk, ale nejraději bych ho zabil, vzkřísil a znovu zabil, a tak bych to dělal tolikrát, až by se mi ulevilo. Ale to je bohužel nelegální. Bezne sa taketo pripady opat riesia ustnou dohodou, za ucasti "vyjednavaca" :-) popshop, vy nahodou nie ste zo slovenska? ucast vyjednavaca je nutna, kazdopadne aspon mame na mnohe veci rovnaky pohlad kedze idu vianoce, ja by som kludne zveril tuto "zakazku" aj nejakemu hendikepovanemu vyjednavacovi, takemu bez krku a bez vlasov :D :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
babaq Odesláno 19. prosince 2006 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2006 Splatnost může být i předem nebo ihned. To záleží na dohodě smluvních stran, nebo na podmínkách, které předem dávají jak odběratelé i dodavatelé vědět. V Tescu nebo Kauflandu koupíš rohlík jedině cash, něco se dá dostat i s různou dobou splatnosti. Jasně, já jsem mluvil samozřejmě o tomto konkrétním případu, tj. faktura partyzán vystavená bez domluvy se splatností 2 dny. Byl tak "férový", že mi ji nedal sám, ačkoliv jsem byl doma - místo toho ji hodil do schránky a utekl jako malej kluk. Působí v okolí Havířova - pokud máte někdo chuť stavět nebo tak něco, rád vás před ním jmenovitě varuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 19. prosince 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2006 Splatnost může být i předem nebo ihned. To záleží na dohodě smluvních stran, nebo na podmínkách, které předem dávají jak odběratelé i dodavatelé vědět. V Tescu nebo Kauflandu koupíš rohlík jedině cash, něco se dá dostat i s různou dobou splatnosti. Jasně, já jsem mluvil samozřejmě o tomto konkrétním případu, tj. faktura partyzán vystavená bez domluvy se splatností 2 dny. Byl tak "férový", že mi ji nedal sám, ačkoliv jsem byl doma - místo toho ji hodil do schránky a utekl jako malej kluk. Působí v okolí Havířova - pokud máte někdo chuť stavět nebo tak něco, rád vás před ním jmenovitě varuji. To platí i pro tvůj případ, když sis termín splatnosti nedohodl ani ho neakceptoval. Jedná se o to, že by musel prokázat, že ti sdělil dopředu termín splatnosti 2 dny. P.S.: Obchodní partner s kuklou a bouchačkou dává termín splatnosti zásadně IHNED!!! :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se