Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím přátelé,

vzhledem k tomu, že můj otec si začíná s mými Seiko SARB rozumět více než je zdrávo, zvažuji ve střednědobé perspektivě koupi nových společenských hodinek s horním limitem 30k, maximálně 35k. Přivítal bych Vaše tipy zejména na méně známé značky, nejlépe "made in Germany" či "swiss made". Co se týká parametrů: tříručkový model s datumovkou, 38,5-40mm, safír, WR 100m (50m pouze v nejhorším případě), preferuji automaty, ale než etu 2824, tak raději quartz. Stylově hodinky vhodné k "business casual", ale i k "black tie". Domnívám se, že za tyto peníze bych se měl od výše zmíněného Seika posunout o třídu výše, čili Certina, Tissot apod. mě nechávají celkem chladným. Předem bych vyřadil také Nomos, Stowa a Junghans, které jsou z mého pohledu až příliš konzervativní. Prozatím mám v širším hledáčku Epos 3409-4 a Glashütte Union Noramis 40mm. Děkuji za Vaše tipy

Odesláno

Baume et Mercier jsou pěkné hodinky, ale WR mají pouze 30m, což je vzhledem k mým někdy "dobrodružným" víkendům dost nepraktické:). Co se týká Nomos, tak se mi líbí pouze modelová řada Zurich, a ta je mimo finanční limit a navíc nesplňuje požadavek WR. Řady Tangente a Club sice splňují podmínku WR, ale designově to není můj šálek čaje.

Odesláno

Děkuji za tipy.

1) Mida registruji již déle, lze je někde na Moravě vyzkoušet?

2) Rainer Brand jsem neznal a mrknu na více modelů...parametrově sedí.

3) FC jsou se 43mm pro mě nenositelné. Jinak děkuji za Ebel.

Odesláno (upraveno)

Nesplňujou teda vše, ale jsou to jedny z nejhezčích, cenově dostupných, společenských hodinek.

(Tak jsem si přečetl poslední větu a vidím, že vypadávají ze hry, škoda).

post-2202-063480500 1330955011.jpg

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odesláno

1) Michale tak daleko ještě nejsem, ale děkuji za nabídku.

2) Eterny jsou moc pěkné, ale velikostně je to už hodně. Minulý týden jsem zkoušel Hamiltony jazzmastery a 42mm už je na mě moc. Ty omegy jsou zkoušel asi měsíc zpátky v Ově a jakože mě celkem posadily na p...l (quartz nequartz). Ovšem pochybuji, že je seženu pod 40k nové.

Odesláno

Ty omegy jsou zkoušel asi měsíc zpátky v Ově a jakože mě celkem posadily na p...l (quartz nequartz). Ovšem pochybuji, že je seženu pod 40k nové.

Nové pod 40K, jedine v statoch. Bezne sa predavaju po 20-25 tis z druhej ruky, som myslel ze by si mohol prekusnut ze niesu nove, ale asi nie ;).

Odesláno

Děkuji za tipy.

1) Mida registruji již déle, lze je někde na Moravě vyzkoušet?

2) Rainer Brand jsem neznal a mrknu na více modelů...parametrově sedí.

3) FC jsou se 43mm pro mě nenositelné. Jinak děkuji za Ebel.

Mida vyzkoušíš nejblíže ve Vídni nebo v Drážďanech.

Odesláno

Řekl bych, že je prodávaj i ve Varech a snad neofiko byly někde v praze, ale to si nejsem jistej.
Odesláno

Tak to je opravdu slušný blud. Můj příspěvek výše odkazuje přímo na Hodinářství a Zlatnictví

Jihlava, Benešova 1 :smile_anim:

Odesláno

Čau, soráč za off topic, ale co Ti vlastně na E2824 vadí tak moc, že bys šel radši do quartzu? Jinak myslím, že 2824 pohání i Eposy z Tvého užšího výběru...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...