Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim přátelé,

zase mě to chytlo a proto než něco koupím, bych se rád poradil.

Nevíte o něčem podobném jako je Rolex 5513, ale v cenové relaci do 15tis. Našel jsem tyto dva kousky, ale já bych raději bez datumu. Rozměr do 40mm pokud možno.

http://epos.ch/collection/gents/sportive/3241.htm

http://www.steinhartwatches.de/en/OCEAN-1-VINTAGE-red,191.html

Díky všem za rady.

tento design

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Odpovědi 79
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Koukám Stejnparchant už se vrhnul i na kopírování Omega Seamaster 300 Royal Navy.... no co dodat.

No koukám , voni jsou ňákej chytrej. Klasika. Teď se vymáčknou voni hvězda. Tak co Rolex 5517 nebo Omega? Panna nebo lev? Nebo i Rolex fejkuje, když se tenhle jeho typ vyráběl o pár let později než omega? Chuj s tym, že jsou cifry jiný. Ale jim, který spokli šalamounovo howno, je všechno hned jasný a tak si ňákýho Štejnparchanta vezmou do huby ajn cvaj. Skutečnost, že tenhle model nevyrábí ani Omega ani Rolex v současné produkci, nechávám bez komentáře. :whistle:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno

A já už myslel, že jim došla inspirace :) škoda, měli by založit novou odrůdu :D

Kdyz dojdou argumenty..... Chapu. Obcas se mi to taky prihodi
Odesláno

Jaké argumenty došly? V určité době se Omega a Rolex v stejných motivech vyžívali a celkem často. Já se tady nepasuju do nějakého znalce, na to tu jsou jiní experti.

Posted Image

Odesláno (upraveno)

Jaké argumenty došly? V určité době se Omega a Rolex v stejných motivech vyžívali a celkem často. Já se tady nepasuju do nějakého znalce, na to tu jsou jiní experti.

Nema cenu pokracovat s tebou v diskuzi. Ja jsem celkem prostej kluk, ale ve skole jsem daval pozor, kdyz pani ucitelka povidala o falacii, takze koncim.

Michal IV - myslim, ze tvuj vyber neni stastny. 5513 je sice vintazni model, ale je tak blizky standartnimu submariner vzhledu, ze by me asi na tvem miste zacalo brzo srat, ze to neni opravdicky rolex. ten military typ, o kterem je tady taky rec, je nesmirne vzacny kousek, ze je nepredstavitelne,, ze by ho nekdo bezne nosil a na me pusobi vic jako takova priznana pocta modelu. Ale hranice vnimani inspirace nebo fiku je tady hodne neostra a individualni.

Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno (upraveno)

Už ani nevím kdo to tenkrát napsal,

...Rolex je pro mě značka něco jako Old Spice, všichni to znají, ale nikdo si to (až na vyjímky) na sebe nevezme. Tím chci říct, že si nekupuju hodinky jen kvůli značce (i když Omega je pro mě nejbližší), ale kvůli tomu, že se mi ta věc líbí. 99% lidí z mého okolí ani nepoznají co mám za hodinky a když, tak tomu stejně nerozumí, takže se chlubit rozhodně nepotřebuju. Kdybych se chlubit chtěl, tak si koupím Rolex, to zná každej i z té poslední vesnice....

ale to už je dávno. :D

Upraveno uživatelem kamilb
Odesláno (upraveno)

Dnes jsem na to myslel, dokonce jsem si to našel a zasmál jsem se tomu :) Ano, přesně tenhle vývoj tady měli až na vyjímky všichni. Jakýsi vnitřní odpor k této značce, potom získávání informací, nákup knih a nakonec pochopení značky Rolex. Pak jsem koupil Explorery a od té doby se v tom vezu. Doslova jsem napsal Tak jsem nakonec neodolal a zalíbily se mi přece jenom hodinky Rolex víc, než jsem čekal a jak jsem psal o nějakém vnitřním odporu k této značce, prošel jsem mnohaměsíčním duševním pokáním a najednou to zmizelo .

Stejnpanchart jsem prodal, protože začali vehementně kopírovat celé série Rolex a nikdy jsem neřekl, že dělají fejk. Prostě dělají levné kopie hodinek Rolex pod svojí značkou, kdo chce tak to vidí. Argument, že si nikdo nekoupí vintage na nošení se tu často používá, ale je to chabý argument. Podle mě si tím zbytečně dělají špatné jméno, hodinky vyrábět umí, tak proč kopírovat....

P.S. Pokud se dobře pamatuji i samotný kubson řekl, že už to přehánějí.

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno (upraveno)

Zdravim přátelé,

zase mě to chytlo a proto než něco koupím, bych se rád poradil.

Nevíte o něčem podobném jako je Rolex 5513, ale v cenové relaci do 15tis. Našel jsem tyto dva kousky, ale já bych raději bez datumu. Rozměr do 40mm pokud možno.

http://epos.ch/collection/gents/sportive/3241.htm

http://www.steinhartwatches.de/en/OCEAN-1-VINTAGE-red,191.html

Díky všem za rady.

tento design

jestli ti muzu doporucit, vykasli se na to a kup si trebas frederique constant dalsi. ne kvuli tomu, ze je to steinhart, ale kvuli tomu, ze dopadnes spatne. koupis steinhart, budes nosit steinhart, casem zjistis, ze je to supr, ale ze by to chtelo original, a uz budes psat dlubixovi nebo me, at ti prodame 14060ky :)

btw, ty steinhart maj 42mm a to uz neni vubec vono :(

a vubec, radsi bych sel do sandozu

Upraveno uživatelem sibirnaya
Návštěvník dlubix
Odesláno

Já osobně ten názor, že když už nejsou x desítek let v produkci, tak to vlastně neni fejkování, nezastávam. Fajn, podobný pouzdro, ručky nebo luneta... ale pokud to je skoro stejný, tak je to prasárna prostě. Štajnhart může dělat jak chce dobrý hodinky, ale je to naprosto bez nápadu.

Ale k tématu... Sibiř má pravdu. Koupíš Sandoz a pak Ti někdo poví: ty jo, Rolexky. hmm... a pak začneš přemýšlet, že by nebylo špatný nosit něco jinýho, než napodobeninu. S chlubením to ale nemá nic společnýho, jde o vnitřní pocit.

Jestli ale nechceš dát min třičtvrtě kila do hodinek, vyber si raději něco s víc orig designem.

Návštěvník dlubix
Odesláno

nebo neco dosyp a kup bondofky. tak sme stejne zacinali skoro vsichni :)

Jojo, bondofky jsou klasika a starší kousky bez coaxu jsou dneska skoro za pusu.

Odesláno

Díky za objektivní i neobjektivní rady, Asi si snad raději nekoupím žádné, abych nakonec ty rolexy nechtěl.

sibirnaya: Sandozu jsou pěkné něco takového jsem si představoval. Určitě nic většího než 40mm nechci, to už jsem se poučil.

btw jaké myslíte ty bondovky bez co-axialu?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...