Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dnes jsem si byl koupit v Concept Store Botas66 koupit boty, a narazil jsem tam na designové hodinky Komono, z nichž jeden model se zdá být s ocelovým pouzdrem (studilo a na webu to píší):

Posted Image

Odesláno (upraveno)

A podívejme, návrat ke kořenům v dnešní době? To je potěšující. A kolik za ně chtějí?

Aha, už to vidím...

Upraveno uživatelem siwi
Návštěvník Chilliluk
Odesláno

Vypadá to dobře, nový kovový klasický digi se jen tak nevidí, takže mě to osobně potěšilo...schválně kdo je budete mít první a jaké z nich budou první dojmyPosted Image

Odesláno (upraveno)

Nerad ničím vaší radost, ale příjde mi že to jsou plastový Casio A 157. Škoda že ty mluvící maj jen v těch výraznejch barvách.

edit: ty botasky jsou docela pěkný.

Upraveno uživatelem t2
Odesláno (upraveno)

Tahle Casio A158WEA-9EF by také měla být ocelová:

EDIT: ne, není tomu tak, case je resin. kruci!:-(

Upraveno uživatelem sy242
Odesláno

Tak jsem si hodinky KOMONO koupil. Stavěl jsem se v obchodě Concept Store Botas66, o kterém se v 1. příspěvku zmínil sy242. Je to v Praze 1, kontakt je zde Odkaz . Kombinaci chrom+černá bohužel už neměli. Ty ostatní barvy se mě nelíbily. Novou dodávku objednají, ale může to trvat až několik měsíců. Tak dlouho se mě nechtělo čekat, tak jsem si nakonec vybral zlatá+černá.

Fotografie uvádím dále. Nestihl jsem si ještě udělat ministudio pro focení hodinek, proto fotografie za moc nestojí. Orientaci snad dají.

První zkušenosti - nosí se dobře, na ruce jsou o hodně příjemnější než Casia A178, které jsem vyfotil pro srovnání. Asi budou opravdu kovové, pouzdro je daleko těžší než u A178. I když s originálními digitálkami z 70-80 let se to srovnat nedá. Tenkrát se kovem ještě nešetřilo. Hodinky jsem rozebírat nechtěl, nechci riskovat problém se zárukou. Nejsou zbytečně tlusté, měří 9,6 mm proti 11,1 mm u A178. Podsvětlení je celoplošné a lepší než u A178.

Řemínek je trochu bytelnější než u A178, Čínu to ale nezapře. Hned drobný problém - sponka na řemínku špatně držela. Protože jsem nechtěl kvůli tomu jet do Prahy a složitě reklamovat, tak jsem zvětšíl tlouštku řemínku pod sponou vložením 2x přeloženého papíru. Je to vidět na poslední fotografii.

Možná moje poznatky někomu pomohou, já osobně bych si nekupoval Casia A 178, kdybych už tehdy věděl o Komono. Ještě uvidíme, jak na tom bude strojek, otevřu ho ale až po záruce.

Obsluha v prodejně Concept Store Botas66 byla velmi ochotná, současné Botasky vypadají kvalitněji než jiné boty kolem 1tis. Kč, možná se tam stavím i pro boty. Také jsem našel nějakou prodejnu v Teplicích, kde podle jejich webu snad Komona mají.

Srovnání KOMONO a Casio A 178

post-21756-093383800 1333204463.jpg

Detail KOMONO

post-21756-038264900 1333204500.jpg

Vylepšení spony aby nepadala

post-21756-044976300 1333204533.jpg

Odesláno

Tak to teda koukám ( na materiál pouzdra). Ale stejně jako s botama maj všechno sold out. :thumbsdown_anim:

Nebyla by ještě fotka dýnka? Jinak strojek teda z Casio F 105?

Odesláno

Přidávám fotku dýnka KOMONO. Dřív jsem se k tomu nedostal a je to foceno pod stolní lampou. Dýnko má ve skutečnosti barvu nerezu a je matné, možná nějak kartáčované nebo tak nějak.

Také jsem se díval na uvedené stránky, je tam i kontakt, sídlo mají v Belgii: http://www.wearekomono.com/terms . Jinak ty Bondovky už nenabízejí, hlavním hitem jsou hodinky Fat Wizard ZDE .

To mě také říkali v obchodu v Praze. Jestli si dobře pamatuji, tak se dají kupovat samostatná umělohmotná pouzdra a strojky. Na stránkách jsem také nalezl odkaz na jejich oficiálního partnera v ČR, to je ta firma z Teplic: http://www.freshlabels.cz .

post-21756-063322500 1333311975.jpg

Návštěvník Chilliluk
Odesláno (upraveno)

Pořád si nejsem jistý, jestli je to opravdu nová značka a nebo spíš fake..já jsem rád, když se objeví něco nového, ale jen pro srovnání...

post-12565-005417400 1333313643.jpg

a teď se podívejte sem taky na ty s kalkulačkou vpravo dole...co z toho je vlastně fake? Nic, všechno, jen něco? Nevím..

http://forum.chronom...post__p__693965

Komono silně připomíná hodinky "Ollie" vpravo dole, a všechno dohromady to silně připomíná Casio DBC-1500Posted Image

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odesláno

Zda je pouzdro KOMONO kovové, tím si nejsem 100% jistý. Na většině webů to uvádějí, i renomované http://www.amazon.co...h/dp/B00785XZZ2 a řada dalších v Holandsku, Belgii, GB. Myslím si, že se tam nelže tak často a beztrestně jako u nás. Subjektivně to na kov vypadá, prováděl jsem přímé porovnání s pokovenými plasťáky Casio A178. KOMONO má pouzdro se strojkem o dost těžší, při doteku chladí a mám z něho podobný pocit (váha, chlad) jako u klasických Primek. To Casio plastově působí.

Abych získal prokazatelné údaje, tak jsem oboje hodinky včetně řemínku zvážil:

KOMONO Bond = 67g

Casio A178 = 52g.

Použil jsem starou mechanicku dopisní váhu, chyba nebude větší než 1g. Casio má přitom větší pouzdro, a o dost více plastového "kovu" - je to vidět na srovnávacím snímku. Primky jsem nevážil, nemám je na srovnatelných řemínkách.

Můj závěr je, že pravděpodobně bude tělo z kovovu, který je povrchově upraven. Může to být mosaz (jako Primky) nebo ocel, ale s tou bývaly problémy s pokovením.

Při prohlížení webu jsem zjistil, že v řadě obchodů jsou už vyprodané, ceny cca 45 Euro, ve slevě 39,90 Euro. Takže u nás jsou za slušnou cenu, když stály 1090,- Kč.

Kdyby měl někdo nějaký nápad, jak nedestruktivně a bez porušení záruky ověřit, zda je pouzdro opravdu kovové, tak to napište.

Návštěvník Chilliluk
Odesláno

Mě napadá jedině magnet, jestli se k nim bude přitahovat...pokud vím, tak digitálkám magnet nevadí, takže ublížit by jim to nemělo.

Odesláno

Magnetem se to poznat nedá, už jsem to zkoušel. Nerezová ocel (anticoro) je nemagnetická. Magnet nepřitahuje ani prokazatelně anticorové pouzdro švycarských digitálek Beltime z roku 1980. Ještě jsem si vzpoměl, jak za totáče chodili SNBáci po Kladně a přikládali magnety k výfukům Škodovek. V Poldovce na černo dělali anticorové a pokud výfuk magnet nepřitáhl, tak dotyčný motorista měl problém.

Odesláno

Pořád si nejsem jistý, jestli je to opravdu nová značka a nebo spíš fake..já jsem rád, když se objeví něco nového, ale jen pro srovnání...

Hele, co máš pořád s tím fake :worried_anim: ? Fake je podvrh, tedy něco co se tváří jako něco jiného, a jmenuje se to stejně, nebo tak podobně, že to lze těžko poznat. Číňan ti přeci vyrobí jak OEM cokoliv, a natiskne ti na to značku, jakou si vymyslíš. Stejné výrobky, ale pro různé firmy.
Návštěvník Chilliluk
Odesláno

Ale jo, asi jsem neměl použít zrovna výraz fake...v tomto případě to asi není na místě Posted Image

...každopádně, jestli jsou fakt kovový, taky uvažuji o jejich koupiPosted Image

• Po roku...
  • po měsících...
Odesláno

V dnešních Hospodářských novinách je velký článek věnovaný značce Komono. Z článku vyplývá, že ač se značka prezentuje jako Belgická, tak veškerá výroba probíhá v PRC.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...