Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nevíte prosím vás někdo jestli se ještě někde dají sehnat tyto cibule? Měli krásný bílý plastový ciferník (na fotce už není), mimostředovou vteřinovku (na obrázku už taky není), černé arabské číslice 1,2,3,... Nápis cyrilikou "Malina". Kdysi před 15ti lety mi je máma koupila v Polsku na trhu. Ještě před pár lety jsem je viděl v hodinářství za cenu cca +-800,- určitě ne přes 1000,-. Tikali krásně nahlas a pomalu.

Odesláno

Podle mě by taky hohlo jít o hodinky Molnija. Snad mám dokonce doma velmi podobné. Ty mé mají na pohled shodné pouzdro a ručky, mají i tu mimostřednou vteřinovku. Jen ciferník mám asi papírový, ale nejsem si jistý, protože jsem sklíčko nikdy neměl sundané. Pouzdro a sklíčko jsou jako nové, ale bohužel se zastavují a vteřinovka drhne o ciferník. Asi kdysi dostaly nějakou ránu. Žádnou větší hodnotu asi nemají, ale dám je časem určitě opravit, jestli to bude možné.

Odesláno

Cifernik snad musi mit kazdy hodinar. Nejsem si jisty s tim plastem, ale mam 4ks a ani jeden neni plastovy, vsechno stribrena mosaz s potiskem. Ovsem kvalita nic moc, ten potisk zachazi, jsou to precijen hodinky na ND, tak kdyby bylo nejhur, pomuzu.

Odesláno

Prikladam fotku zniceneho ciferniku.

Jsou to Molnia ne MALINA.Jak jste rikali.Rusky moc neumim.Ikdyz jsem jeste 1 rok na zakladce stihnul.

Dnes jsem byl v hodinarstvi kde jsem je kdysi videl. Meli je za 800,- pred 1,5 lety a uz pry nikdy mit nebudou...

Budu muset sehnat cifernik,sekundovou ručičku a možna i nove perko do nepokoje. (hodinky sice jdou, ale zda se mi ze je ten vlasek nejak zamotany)

Odesláno

měl bych ciferník je z hodně starejch Molnija a zachovalý. To co vidíš je bordel. Nečistil jsem ho. Vyměním za ručičky(modrý) pro stejnou značku :)

Odesláno

Já, ale modrý ručky nemám.. A ikdyby, tak ciferník bez ruček je mi k ničemu :|, nejsem hodinář, nemám žádný zásoby. Ty hodky ale zrestauruju. (nebo necham zrestaurovat). At to stoji co to stoji.

Odesláno
Já, ale modrý ručky nemám.. A ikdyby, tak ciferník bez ruček je mi k ničemu :|, nejsem hodinář, nemám žádný zásoby. Ty hodky ale zrestauruju. (nebo necham zrestaurovat). At to stoji co to stoji.

Pro restauraci zkus třeba hodinářství v pasáži Alfa, Václavské náměstí (Praha)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...