Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Protože jsem zase zatoužil po oživení svého outdoorového hodinkového šuplíku, sáhl jsem na zkoušku po NauticFish, které papírově splňují mé požadavky na tvrdší zacházení a ještě ke všemu jsem chtěl jako loajální společník Chronoshopu podpořit prodej nové značky.

H3Gen Tritium a kombinace Luminovy, vodotěsnost 200m a automatický strojek ETA 2824-2 ve spojení s černou barvou pouzdra PVD ve mě vzbudily zvědavost.

Dnes přišly. Plastová obrněná krabice dávala tušit, že hodinky dorazily v pořádku. Technická data se dají vysosat zde: http://www.chronoshop.cz/nauticfish-h3gen/nauticfish-h3-gen, tedy se omezím pouze na své první pocity.

1. Hodinky jsou pocitově menší, než mi připadaly na obrázku - 43mm.

2. Pásek není nepříjemný, jen nevím, jestli je to silikon, kaučuk nebo guma. Stejně jsem ale u podobných hodinek zvyklý na textil a na Traserech se mi ten látkový osvědčil znamenitě.

3. Šroubovací korunka je dost robustní a její podstatná část vylézá do nechráněné zóny, kde ji možná časem urazím.

4. Při zkoušce v temné komoře měla Luminova značnou převahu a díky tomu, že výrazně svítí pouze pětiminutové indexy na karbonovém ciferníku, bude odečítání času přehlednější až ve chvíli, kdy Luminova pohasne a práce se chopí Tritium, které je jak na ručičkách, tak po obvodu ciferníku a na lunetě. A to hned v několika barvách.

5. Výrobce v popisu neudává, jestli je safírové sklíčko vybaveno antireflexem, z čehož jsem měl trochu obavy. Kdyby ale napsali že jej má, věřil bych tomu.

Zpracování se mi líbí. Nikde jsem nenašel slabé místo, o kterém bych se zde nezmínil. Cena necelých dvacet tisíc korun mi přijde docela v pohodě.

Přikládám jednu svoji i pár fotek z webu. Možná časem přibudou další.

Edit: Přidávám reálné foto za tmy a zjišťuji, že trubičky s Tritiem jsou v jiné barevné kombinaci, než má výrobce v propagačních materiálech. A to je škoda, protože ručky svítí nejvíc v zelené verzi. Ale někoho třeba víc osloví tato kombinace....

Upraveno uživatelem Cyril
Odesláno

Asi dva roky zpět se mi hrozně líbil jeden model od NauticFish, který už nedělají, a byl jsem přesvědčen, že si ho jednou koupím. O to více mě teď pekvapilo, že NauticFish jsou v nabídce Chronoshopu a samozřejmě mile. Tyhle se mi líbí ze současné nabídky asi nejvíc, jsem rád, že jsi přidal i dojmy, jaké z nich máš. Mně je tato značka fakt sympatická.

Takže gratulace a jsem zvědav, kdy se tady objeví další.

Odesláno

Ne, bohužel není. Na ručkách je pouze Tritium. Včera v noci, když jsem se rozkoukal jsem ale musel uznat, že odečíst čas jde v pohodě i tak. Oranžové Tritium svítí dostatečně.

• Po roku...
Odesláno

me jen pripada, a to neni problem jen tvych hodinek, ze vyrobci casto presviti indexy a na rucicky nechaji. Krome techto hodinek napriklad ty pilotky od BALL ktere maji tritium t100 ploche trubice a na ruckach jen hubene tenke tycinky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...