Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, prosím o radu a názory zkušených členů fora.

Kdysi jsem dostal od kamaráda hodinky Tissot PR 50. Hodinky ale nebyly v dobrém stavu, byly zamlžené a nefungovala datumovka. Otec je vzal k hodináři a ten opravil datumovku.

Po letech jsem je vytáhl z šuplíku a řekl si, že bych je mohl dát do pořádku. Koupil jsem novou baterku a sledoval přesnost. Bohužel hodinky špatně fungují. Občas se vteřinová ručička zastaví na cca 3 vteřiny, pak se rozjede na minutu, pak se opět zastaví, pak se třeba vrátí o tři vteřiny zpět a tak si dělá, co se ji zachce. Za dvě hodiny byly opožděné o cca 20 minut. Za pár hodin se ručička zastaví úplně a hodinky musím zase rozjet.

Jedná se o quartz strojek ETA 955.112.

Co myslíte, má cenu je nosit k hodináři? Nový strojek stojí v Mavexu 650,- ale netuším, jestli by se mohl jednoduše vyměnit.

Hodinky pro mě nemají žádnou zvláštní hodnotu, ale celkem se mi líbí. Kdyby oprava nebyla nákladná (méně jak cena nového strojku), bylo by mi líto je nechat rozbité.

Odesláno

Opravy takového typu se dělají výměnou strojku a tak se ti to asi nevyplatí.

Tak bych mohl koupit na ebayi třeba použitý strojek a vyměnit ho? Nebo si Tissot strojky nějak upravují podle sebe?
Odesláno

Pokuď to umíš, tak ano. Je potřeba vědět jestli mají strojky podtypy s různou výškou cifru, je nutné umět přesadit rafičky.

Odesláno

Pokuď to umíš, tak ano. Je potřeba vědět jestli mají strojky podtypy s různou výškou cifru, je nutné umět přesadit rafičky.

Tak s těma rafičkama se vůbec nechytám. Asi to raději necham tak, nebo zkusim najít někoho, kdo by to uměl vyměnit. Případně mě napadlo tam nechat dát mechanický strojek, ale to už bude cenově asi úplně jinde.
Odesláno

No, je problém s uchycením cifru, které z quartzu na mechaniku asi pasovat nebude. dto rafičky.

Jestli máš možnost nákupů venku, zkus se podívat po onom strojku "importem" (google). Ale ETA je obecně o něco dražší, přehled v quartzu nemám.

Odesláno

http://www.esslinger.com/eta-955-112-quartz-watch-movement.aspx

[35USD + poštovné (min 15-20USD) ]+ DPH a clo

tak to je přesně ten, co mají v mavexu za 650,- bez DPH.. takže cenově možná vyjde lépe z mavexu.

ja len dodam ze raficky su v tomto pripade rucicky, ak by to zakladatel vlakna nahodou nevedel.

tak opravdu jsem to nevěděl, díky za připomínku, já si lámal hlavu, co to asi bude..:)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...