farářskej Odesláno 6. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2007 Budu psát článek o leteckejch hodinkách, trochu už jsem tady to téma naťuknul (http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=4491) a nakonec jsem se rozhodl, že budu vycházet ze struktury článku, kterej vyšel na TimeZone a v tom vlákně mi ho nadhodil Viktor (http://www.timezone.com/library/comarticles/comarticles631681541115674669) a aspoň okrajově (nakolik mi dovolí známosti s několika pilotama a bratranec, kterej studuje na dopraváka) to vezmu jako porovnání hodinek pro desktop piloty a pro opravdový piloty. Značky a modely, který bych tam chtěl využít, jsou: - Omega Speedmaster Profesional - Glycine Airman - nějaký B-Uhren (nejspíš Stowa nebo A. Lange) - Breitling Navitimer - IWC Mk XI nebo XII nebo XV - Breitling Emergency, případně B1 nebo jejich nástupce Airwolf - Omega X-33 - starý Longines/Lemania, který měli piloti ČSR - Sinn - O&W Máte někdo nějakej návrh, úpravu nebo opravu... něco?
RomanP Odesláno 6. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2007 Když oni ti barbaři dnes spíš koukají na tohle... :-( Foto je bídná kvalita, ale když už je o nich řeč, tak alespoň telefonem a taky proto, že mám na ruce hodinky za 400,000,- :-)
omni Odesláno 6. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2007 Kapitani v CSA dostavaju Fortis pri inauguracii...
Jerryl Odesláno 6. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2007 To tam v tý Ruzyni fasujete? Že bych se stavil.
farářskej Odesláno 7. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 7. ledna 2007 RomanP: asi dáme další kafe... :-)
Skeleton Odesláno 7. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2007 RomanP napsal: Každej ? Tato Fortis tradice zalozena za pana Tvrdika ... zatim jeste nejake jsou ... tak kazdy novy kapitan CSA ...
31682 Odesláno 7. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2007 farářskej napsal: - starý Longines/Lemania, který měli piloti ČSR Máte někdo nějakej návrh, úpravu nebo opravu... něco? Když už historie, tak bych zmínil i Prim letecké, určitě tam mají své místo.
Skipi Odesláno 7. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2007 Bell & Ross Instrument by v tom článku taky mohly být
RomanP Odesláno 7. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2007 farářskej napsal: RomanP: asi dáme další kafe... :-) Proti kávě nejsem, na té poslední jsem se rozhodl pro monstra, ale trefa do černého by byla spíš káva se Skeletonem. Naši piloti tak pěknou tradici nemají :-)
farářskej Odesláno 7. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 7. ledna 2007 Danton napsal: .... Pobeda a Sturmanskie. Na Rusko jsem dočista zapomněl... ví se, co nosili ruští váleční/pováleční/minulí/současní piloti? A Němci? A Francouzi? A Japonci?
farářskej Odesláno 7. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 7. ledna 2007 RomanP napsal: farářskej napsal: RomanP: asi dáme další kafe... :-) Proti kávě nejsem, na té poslední jsem se rozhodl pro monstra, ale trefa do černého by byla spíš káva se Skeletonem. Naši piloti tak pěknou tradici nemají :-) Tak se slezem všichni, bude to takovej pěknej VEČER TŘÍKÁVOVEJ :-) Skeletone...?
31682 Odesláno 7. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2007 farářskej: Japonci nic speciálního neměli. Pokud se rozpomínám, tak Saburo Sakai se v knize Zera nad Pacifikem snad zmiňuje i o kapesních hodinkách. Svědčí pro to i fakt, že žádný sestřelený japonský pilot si nestěžoval na to, že mu po sestřelení hned ukradli hodinky, jak se stávalo pilotům Luftwaffe, bez ohledu na zeměpisnou polohu bojiště
maxs Odesláno 7. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2007 farářskej napsal: Danton napsal: .... Pobeda a Sturmanskie. Na Rusko jsem dočista zapomněl... ví se, co nosili ruští váleční/pováleční/minulí/současní piloti? A Němci? A Francouzi? A Japonci? Rusko> Kirov,rozne napodobeniny B-Uhr Nemci>Hanhart,Dodane,Junghans,Heuer,B-Uhr,vela vyrobcov pre RLM(Buren,Record,Mimo...) Japonci>Seikosha
railmaster Odesláno 12. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2007 Niekde na nete som videl test leteckých hodiniek. Víťaz - nemci Junghans a Muhle Glasshutte. Švajčiari až za nimi.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se