Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Jsem začátečník a proto se ptám zkušenějších.

Na Aukru jsem si všiml 2 nabídek prakticky stejných starších hodinek Fortis se značně rozdílnými cenami:

Pánské celoocelové hodinky FORTIS, swiss made - odkaz ZDE

Original letecké hodinky FORTIS, swiss made - odkaz ZDE.

Zarazilo mě, že hodinky jsou prakticky stejné a mají velmi rozdílný vývoj vyvolávací ceny.

Tak jsem hledal na Googlu a nalezl jsem překvapující množství vemi podobných hodinek, nabídky jsou převážně z Indie.

Cena například 34,99 USD odkaz ZDE. Prodává to nějaký Aliasgar Kanchwal, Mumbai, Maharashtra,India

Nějak se mě to nezdá a proto prosím o názor.

Upraveno uživatelem SvoP43
Odesláno

Díky nAscA za upozornění, tam mě to nenapadlo hledat.

Ten Ind se mě zdá být relativně solidní, pokud si dá práci s renovací (kvalitu ale neumím posoudit) a prodává to za rozumnou cenu, tak ať se tím v chudé Indii živí. Jen nevím, jak solidní je server www.etsy.com. Nemá někdo zkušenost?

A co ten druhý inzerát na Aukru:

Original letecké hodinky FORTIS, swiss made - odkaz ZDE.

Dotyčný prodejce už nabízel různé zajímavé věci dříve a tam se mě nezdálo, že by měl nastrčeného přihazovače.

• po měsíci...
Odesláno
Omlouvám se za zdánlivě triviální dotaz nepoučeného, ale jak, prosím, vypadají originální dokumenty (certifikát apod.) k hodinkám Fortis? Zaujala mne nabídka na Aukru zde, ale nevím jak případně nenaletět. Díky moc za odpověď.
Odesláno (upraveno)

Omlouvám se za zdánlivě triviální dotaz nepoučeného, ale jak, prosím, vypadají originální dokumenty (certifikát apod.) k hodinkám Fortis? Zaujala mne nabídka na Aukru zde, ale nevím jak případně nenaletět. Díky moc za odpověď.

"...téměř nepoužívané,perfektní stav,..."

Perfektní stav si osobně představuji trochu jinak, než takto:

post-8394-043634300 1341498154.jpg

Upraveno uživatelem JII.
Odesláno

"...téměř nepoužívané,perfektní stav,..."

No, právě, taky jsem se nad tím zastavil. Jinak díky moc za reakci a to: sibirnaya za foto dokumentace.

• po měsíci...
Odesláno
Díky za pomoc s orientací. Píši svou zkušenost jen pro info. Dotyčný měl hodinky sice nafocený v krabičce a s obalem s nápisem Fortis, ale když jsem jej neformálně kontaktoval s nabídkou nižší ceny, začala přes původní ochotu série docela zajímavých náhod. Požádal jsem jej o zaslání skenu dokladů, případně o fotografie s větším rozlišením. Prý to žádný problém není, ale že sken má v práci a zda počkám, protože byly svátky + víkend. Psal jsem, že nevadí. V pondělí se neozval, po mailové urgenci odpověděl, že se k tomu nedostal, protože měl problémy s vozem a celý den byl v servisu, ale že to druhý den napraví, což se samozřejmě nestalo. Znovu jsem žádal o zaslání lepších fotografií a opět že není problém, že nafotí a pošle. Nic. Po pár dnech přestal odpovídat na maily a hodinky již na aukci nebyly. Nakonec se na další tázavý mail ozval s tím, že nabídka byla stažena, protože byl hospitalizován se silným podrážděním pankreatu a že mezitím hodinky již někdo koupil. Tož tak. Ještě jednou díky!
Odesláno (upraveno)

ta horní část tahu (od dvanáctky dál) je opačně??? :eek:

edit: to jsem v životě neviděl...

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

ta horní část tahu (od dvanáctky dál) je opačně??? :eek:

edit: to jsem v životě neviděl...

Taky ten tah nechápu, tady na fotce je to vidět ještě líp. Problém byl, že docela vzbuzoval důvěru, na aukru měl v minulosti 1-2 obchody, a to ještě ne s hodinkami. A kvůli netypickému cizímu jménu šel dohledat i na webu, kde měl poměrně solidní reference. Moc mi to nebere, říkal jsem si, zda taky nenaletěl a nechce to tímto způsobem poslat dál.

post-23487-086305300 1344335129.jpg

Odesláno

Díky za pomoc s orientací. Píši svou zkušenost jen pro info. Dotyčný měl hodinky sice nafocený v krabičce a s obalem s nápisem Fortis, ale když jsem jej neformálně kontaktoval s nabídkou nižší ceny, začala přes původní ochotu série docela zajímavých náhod. Požádal jsem jej o zaslání skenu dokladů, případně o fotografie s větším rozlišením. Prý to žádný problém není, ale že sken má v práci a zda počkám, protože byly svátky + víkend. Psal jsem, že nevadí. V pondělí se neozval, po mailové urgenci odpověděl, že se k tomu nedostal, protože měl problémy s vozem a celý den byl v servisu, ale že to druhý den napraví, což se samozřejmě nestalo. Znovu jsem žádal o zaslání lepších fotografií a opět že není problém, že nafotí a pošle. Nic. Po pár dnech přestal odpovídat na maily a hodinky již na aukci nebyly. Nakonec se na další tázavý mail ozval s tím, že nabídka byla stažena, protože byl hospitalizován se silným podrážděním pankreatu a že mezitím hodinky již někdo koupil. Tož tak. Ještě jednou díky!

Já to měl jednodušší,když jsem chtěl u jedněch hodinek víc fotek neozval se prodejce vůbec.

• po měsících...
Odesláno

Koupil jsem na Aukru tyhle hodinky a nemůžu najít na netu žádné informace co je to za typ, ročník atd..může mi někdo prosím poradit?

Díky předem.

post-24257-035805900 1353615924.jpg

post-24257-089760400 1353615944.jpg

post-24257-035761000 1353615953.jpg

post-24257-015898600 1353615964.jpg

Odesláno

Nechxi ti kazit radost,ale takovych a podobnych modelu najdes na ebay kybl,vetsinou prodejci z Indie...tezko tenhle model nekde dohledas,nejsem si uplne jistej,ale spoustu tech modelu na ebay ma jiny rucky,korunky,ciferniky,nez maji byt,nevim,jak v tomhle pripade,ale divil bych se,kdyby to bylo jinak.Treba se pletu a je tam vse puvodni...

Odesláno

jasny,ja nemyslel tyhle konkretni,jen tyhle vintage modely,taky jsem chtel kdysi prave z Ebay objednavat neco podobnyho,nakonec jsem ale usoudil,ze bych je nenosil,byt mam vintage rad...pokud nedohledas nic konketniho,zkus napsat do Fortisu s prosbou o identifikaci,ale obavam se,ze odoved,bude-li nejaka,te neohromi,mozna ani nepotesi.Ale jak rikam,treba fakt placam,kazdopadne hodne zdaru:-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...