Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vážení kolegové, máte tady někdo praktickou zkušenost s odstraněním "kyklopa" z hodinek? Četl jsem něco na Timezone, potom také tady, ale byl bych rád, kdyby jste mi někdo napsal, že jste to dělal a dopadlo to dobře. Je tady někdo takový, kdo má potřebnou zkušenost?

Odesláno

No... já to zkusil...stálo mě to novou lunetu..

Ale vážně: Jde to. Většinou. Je to nalepené, a kdysi dávno v pravěku tu někde byl i návod. ( Že by kamil??)

Já to loupal tenkým nožem ( skalpelem) z hodinek 8926 a až v samotném závěru jsem rýpnul vložku, čili pěkný vztek.

Mám ten dojem, že se v tom původním návodu píše něco o podchlazení, safír se chová jinak než plastová lupa..

Odesláno

Teď jsme to tu nadávno řešili, bylo tu na to hodně videí. Zkusím to pohledat a dát odkaz.

Jinak normálně to jde nahřát a sloupnout. U Rolexu však ne

Návštěvník Kamil
Odesláno

a kdysi dávno v pravěku tu někde byl i návod. ( Že by kamil??)

Máš pravdu, ale nemůžu to najít.:( Našel jsem jedině radu od Viktora, který kdysi také odkazoval nějaký návod z WUS. Podchlazení by mělo fungovat.
Odesláno

No, o Rolex se nebavím a musím říct, že do takových hodinek bych nezasahoval :). Bavím se o Tag Heuer za nějakých 60... kdyby to byly Steinhart, tak to zkusím, ale nechci, aby to skončilo špatně.

Odesláno

Stopa99: to si nejsem jistý, 14060 má jiné pouzdro, ani luneta nebo vložky lunety nejsou myslím hodné na 14060 a 16610 takže pochybuju, že by šlo přehodit sklo...

na eBay se dají koupit crystaly bez kyklopa a nebo prostě odloupnout :-)

http://www.youtube.com/watch?v=YNnxKrf820g&feature=player_embedded#!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

tahle fotka exploreru bez lupy mě pronásleduje už měsíc, skoro mám chutě jít do černého ciferníku místo bílýho :-) source: rolexforums.com

Odesláno (upraveno)

Stopa99:

U Rolád by to bylo kacířství :)

A Rolády bez kyklopa (krom exp1 :)) nejsou ty správné Rolády.

Neukamenovat prosím, jen mi to k nim neodmyslitelně patří.

EDIT: chtěl jsem vlastně říct, že u RLX to snad ani servisně nedělá a když tak na vlastní riziko, myslím, že se to probíralo na WUS

Upraveno uživatelem gcom
Návštěvník dlubix
Odesláno

Stopa99:

U Rolád by to bylo kacířství :)

A Rolády bez kyklopa (krom exp1 :)) nejsou ty správné Rolády.

Neukamenovat prosím, jen mi to k nim neodmyslitelně patří.

EDIT: chtěl jsem vlastně říct, že u RLX to snad ani servisně nedělá a když tak na vlastní riziko, myslím, že se to probíralo na WUS

teď jsem si koupil SD a nemyslim, že to nejsou rolády

Odesláno

teď jsem si koupil SD a nemyslim, že to nejsou rolády

Tak mi je dej, ja to přežiju :). Jinak moje trable s lupou jsem vyřešil tak, jsem si pořídil hodinky bez ní.
Návštěvník dlubix
Odesláno

Tak mi je dej, ja to přežiju :). Jinak moje trable s lupou jsem vyřešil tak, jsem si pořídil hodinky bez ní.

+1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...