Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník ?po
Odesláno

... někdy před 14 dny mi KFL kromě oběda nadělil i do auta vysílačku se slovy "dyž furt jezdíš, tak ať víš co se děje" :D.....

.... po týdnu jsem apgrejdoval anténu a po dalším týdnu i vysílačku.... he he ....

jsem jediný magor na této téměř mrtvé platformě x nebo to ještě někoho baví ?

.....původní, která už bručí doma :nuke: x nová.....

* jinak na Brno to aktuálně jede :goof:

• Odpovědi 54
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Vzhledem k mým cestám o ni vážně uvažuju - dá se vyslechnout i něco užitečného? Zatím k dopr. situacím používám kromě rádia Waze v iPhonu.

Wagen: S-A-G?

Odesláno

No já o tom uvažoval, ale nechce se mi jí montovat napevno do auta. Myslíš, že by stačila ruční vysílačka? Dosah to má prý dostatečný... nebo?

Návštěvník Tada
Odesláno (upraveno)

Jay Doll: Taky jsem uvažoval tímhle směrem, v autě s plechovou střechou s ruční vysílačkou moc nechytneš, musel bys mít minimálně externí anténu :)

Upraveno uživatelem Tada
Návštěvník Tada
Odesláno

Se mi to zdá, nebo se mi zase vysmíváš, kabrioletisto :P :D

Nene, je to fakt, vysmívám se ti jen trošku... :D Ty ruční CB s krátkou anténou fakt nejsou výhra, minimálně anténu na střechu dát musíš, chceš-li se někam dovolat a vědět o pohybech nových Passatů :P

Návštěvník ?po
Odesláno

Vzhledem k mým cestám o ni vážně uvažuju - dá se vyslechnout i něco užitečného? Zatím k dopr. situacím používám kromě rádia Waze v iPhonu.

Wagen: S-A-G?

tak bezpochyby - než vyjedu ze dvora , tak vím kde to jede, kde ne, kde je "štouchanec" - kde jede cyklista po dálnici apod. ------ mimo info (prahu) zase poslouchám jak se práší za traktorem = standard rádio už mám 14 dní vypnuté = ale je to o tom jak jezdíš = pro někoho kdo ujede 20km denně to asi opravdu smysl nemá

--- mimo město se to dále hodí k tomu, když nemůžeš předjet trak, tak se ho zeptáš "jak to vypadá před šnekem" a nebo víš že 5km před tebou stojí v levém pruhu porouchaný Barkas ----

*prostě každý den jiné a online = nejsou to opožděné zprávy z rádia a tak trochu retro :)

Návštěvník ?po
Odesláno

No já o tom uvažoval, ale nechce se mi jí montovat napevno do auta. Myslíš, že by stačila ruční vysílačka? Dosah to má prý dostatečný... nebo?

ruční vysílačka do auta je nesmysl aneb více než o stanici, to je o anténě, ale i na ruční vysílačky jde připojit externí anténa = to už ovšem trochu ztrácí smysl

Odesláno

taky to tahám v autě. Kdo hodně jezdí tak to celkem užije, používají to skoro všichni kamioňáci takže jako dopravní zpravodajství je to dost dobrý a hlavně aktuální, narozdíl od některých dopravních hlásání v rádiích. Taky offroaďáci to hodně používají. Nemusí se to montovat na pevno, napájet se to dá ze zapalovače a antény existujou s magnetem na připlácnutí. Jednodušší typy těch vysílaček jsou menší než autorádio takže se to vejde i někam do přihrádky. Samozřejmě by šla použít ruční vysílačka ale ty bývají asi tak dvakrát dražší a stejně by to potřebovalo anténu venku. Jednak kvůli signálu a taky kvůli rušení s elektronikou auta. U některých aut to bývá přímo zakázané, ona totiž taková hračka s výkonem pouhých 4 wattů dokáže takhle těsně u antény rozsvítit zářivku, takže elektronika auta s tím může mít docela problém.

Odesláno (upraveno)

CB bylo moje velké hobby, doma jsem měl stabilku na střeše anténu jako kráva a to bylo radosti když jsem se pod selektivou dobouchal z auta vzdáleného třeba 50km ! Doma jsem vydržel sedět u vysílačky celé noci, s příchodem mobilů internetu a starostí tato moje zábava pohasla.

Naposledy jsem měl v autě Presidenta Harryho a vážně uvažuju opět něco pořídit , mít víc času udělal bych si papíry na dvoumetr.

Upraveno uživatelem Qvido
Návštěvník ?po
Odesláno

CB bylo moje velké hobby, doma jsem měl stabilku na střeše anténu jako kráva a to bylo radosti když jsem se pod selektivou dobouchal z auta vzdáleného třeba 50km ! Doma jsem vydržel sedět u vysílačky celé noci, s příchodem mobilů internetu a starostí tato moje zábava pohasla.

Naposledy jsem měl v autě Presidenta Harryho a vážně uvažuju opět něco pořídit , mít víc času udělal bych si papíry na dvoumetr.

dnes jsem slyšel info z prahy i u humpolce - je paráda vědět aktuální stav v reálném čase - je půl osmé večer a víš co se děje do 50km od prahy - prostě paráda - a ty důležíté "záseky" se dozvíš po cestě

Odesláno

dnes jsem slyšel info z prahy i u humpolce - je paráda vědět aktuální stav v reálném čase - je půl osmé večer a víš co se děje do 50km od prahy - prostě paráda - a ty důležíté "záseky" se dozvíš po cestě

JJ na poslouchání je to dobrý ale se 4watama si moc daleko z auta nezavoláš, budeš muset investovat do nějakého topeníčka ale pozor schovat pod sedačku u nás se přitápět nesmí i když topí všichni :-)
Návštěvník ?po
Odesláno

JJ na poslouchání je to dobrý ale se 4watama si moc daleko z auta nezavoláš, budeš muset investovat do nějakého topeníčka ale pozor schovat pod sedačku u nás se přitápět nesmí i když topí všichni :-)

Volání není primární - maximálně pošťouchnout toho před sebou :) a na to 4w stačí.

Odesláno (upraveno)

Chlapi bacha na montáž, je to už pár let a přesně tak jsem to měl uchycené v autě s dvěma předními bagy.

U Popradu čelní střet, ze všeho jsem se po půl roce ve špitále vylízal, jenom to levé koleno se trošku o CB roztříštilo.

Mudři to už nikdy nedali pořádně dohromady.Dnešní výsledek kratší hnáta, omezená hybnost v koleni.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem vikhra
Návštěvník ?po
Odesláno

Chlapi bacha na montáž, je to už pár let a přesně tak jsem to měl uchycené v autě s dvěma předními bagy.

U Popradu čelní střet, ze všeho jsem se po půl roce ve špitále vylízal, jenom to levé koleno se trošku o CB roztříštilo.

Mudři to už nikdy nedali pořádně dohromady.Dnešní výsledek kratší hnáta, omezená hybnost v koleni.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

buď v klidu :D měřím dva metry, takže koleno mi roztříští tempomat ,a v tom mám malý érbeg = sem v klidu

Odesláno (upraveno)

Já jsem taky CB positive, asi 1,5 měsíce. Taky jsem začal s tím starým Alamatem, co má YPO na obrázku, a po 2 týdnech koupil novou stanici i anténu.

Pražský info (kluci mají dobrý antény na panelácích a myslím, že i trochu přitápěj) je fakt dobrý a na dálnici se člověk i bez topení dovolá na 10+ km a zeptá se kamionů v protisměru na aktuální situaci. Stíhačky (Passaty) dostávám na dálnici opakovaně po 5 minutách, protože každej druhej kamion je dobrá duše a bonzuje.

Jde o to mít dobře naladěnou a dobrou anténu (a čím delší, tím lepší :)) a stačí to bohatě.

Na celým tohle aparátu vidím bonusy:

- info v reálným čase (lepší než Waze, který často ukazuje starý věci nebo nesmysly)

- levná záležitost (první set se dá koupit novej za 2 tácy, s pořádnou anténou za 2,6K); navíc to pravděpodobně nikdo z auta neukradne

- pro lidi na silnici (ale dá se s trochou štěstí používat i ve městě) skvělej zdroj informací, tipů i navigace, pokud bloudí

- jak píše YPO, po celý ČR to pořád používá celá řada lidí, takže je zábava

- není potřeba žádná licence nebo povolení

- při dlouhejch cestách se dá pokecat s kamionem na dálnici, i v cizině, tam kamiony kolikrát volají jako první, když vidí českou značku a prut na střeše

- skvělá zábava při poslechu ostatních, popř. reakce na výzvy: "Volám jednohubku...ten Sharan s megaprutem." apod :)

Nevýhody:

- oldschool technologie se vším, co k tomu patří (někdo může spatřovat jako bonus), takže šumění, rušení, nespolehlivý přenos hlasu, chrastění apod. (lze do jisté míry hodně eliminovat)

- dosah vysílání je závislý na terénu, anténě, rušení, ale stabilně se na 7-10 km dovolat dá, obvykle i více

- s anténou na střeše se většinou nevejdete do garáží (moje auto má teď na výšku 3,3 m :D), čili je potřeba anténu sundavat

- občas (při plechovym nebi) chytnete lidi z Itálie, Bulharska apod., nejvíc ale asi Ukrajinskou dispečerku taxislužby

- protože je pásmo veřejné a pohybuje se na něm spousta lidí, najde se občas záškodník, který ruší/maže vysílání ostatních blábolením nesmyslů do vysílačky za účelem vlastního pobavení

Ale sumář - po Praze jsem to nepoužíval, protože kamiony nejezdí po městě a tudíž nevarují před radarem, zácpou atd., ale co dojíždím do hlavního města po dálnici a spojce, a vyjíždím i na služebky po okolí, je to prostě bomba, sranda a navíc užitečná :).

Když jsem to YPOvi dával, nečekal jsem, že ho to tak chytne :D.

EDIT: aktuálně uvažuju, že si postavim u baráku 5metrovej stožár a fouknu na něj Black Pirate od Siria a dotáhnu to domů. Žena bude nadšená :D.

Upraveno uživatelem KFL
Odesláno

Chlapi bacha na montáž.

Já řeším celý 2 měsíce, kam mám stanici nacpat. Pod nohy ne (kolenní bagy), vedle sedačky taky ne (boční bagy), do palubky se mi nikam nevejde, do loketní opěrky taky ne a lepit to sucháčem na středovej tunel ke spolujezdci se mi nechce, aby do toho mitfára furt nebouchal nohou. Stanici mám teď pod sedačkou, což je OK, páč není vidět, ale na houby, co se ovládání týče. Naštěstí poslouchám jen 10. kanál, tlačítko ASQ mám na majku, stejně jako čudly na změnu kanálu. Tak holt počítám, kolikrát co máčknu :).

Odesláno

...ale je to o tom jak jezdíš = pro někoho kdo ujede 20km denně to asi opravdu smysl nemá...

Dělám měsíčně cca 5k km a kolikrát se podle Waze řídím (teda jen info co se děje na cestě - jako navi je to k ničemu). Měl bych možná jen strach, aby mi ten šlahoun někde nestřihli.
Odesláno

Já řeším celý 2 měsíce, kam mám stanici nacpat. Pod nohy ne (kolenní bagy), vedle sedačky taky ne (boční bagy), do palubky se mi nikam nevejde, do loketní opěrky taky ne a lepit to sucháčem na středovej tunel ke spolujezdci se mi nechce, aby do toho mitfára furt nebouchal nohou. Stanici mám teď pod sedačkou, což je OK, páč není vidět, ale na houby, co se ovládání týče. Naštěstí poslouchám jen 10. kanál, tlačítko ASQ mám na majku, stejně jako čudly na změnu kanálu. Tak holt počítám, kolikrát co máčknu :).

Dneska už se to běžně řeší přes dálk. ovládání.Takže tu krabici prskneš kamkoli.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...