Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 54
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

nevím jak máš hluboké kastlíky, ale počítej se zapojenou anténou (zezadu) a to přidává dobrých 7cm

http://www.vysilacky.com/

2x po sobě a nezávisle mi byla doporučena tato anténa kterou jsem i koupil : http://www.vysilacky...g/?run=0&fev=40

její výhoda tkví i v tom, že má kloub a dá se "položit" je to ovšem na úkor částečné ztráty signálu (nemusí se ovšem do garáží sundavat) a prý z nich vydrží i nejvyšší rychlost (Sirio) než uletí a vymlátí okno :D

vysílačku mám tuhle : http://www.vysilacky...iostanice-akce/ v zásadě má všechno kromě vizuální frekvence (čísel) na displeji, a je to osvědčený kousek za srozumitelné peníze (je ovšem trochu větší / respektive do DIN šuplíku/) = dělají se prostě i menší

možná bych se soustředil i na to aby měla funkci ASQ

Díky, na místo na zapojení antény budu pamatovat; kaslíky mam ale hlubokánský, to by mělo být OK. DIN se ale nevejde, budu hledat menší.

Anténu asi dam na stálo, na mym trabantu se těžko hledá protiváha, tak bych to viděl nějak takhle (Firestik FireFly; jen trochu delší, tak 9 cm nad střechu - denně v podzemním parkingu). Nebo na nárazník.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

ASQ, jak sem koukal, má většina těch lepších vysílaček - každopáně to vohlídam.

Ještě jednou díky za reakci!

Odesláno

popravdě řečeno, na to běžné používání stačí skoro cokoliv. Vysílačku co nejjednodušší, každá funkce navíc jen obtěžuje a začátečníka mate. ... Na domácí provoz ať si to má knoflíků jak harmonika, dyť je to hračka, tak si můžem hrát. Ale v autě nikdo nebude hledat žádné paměti a funkce, tam to jen obtěžuje...

Díky za příspěvek!

Vadí teda množství čudliků začátečníkovi, nebo provozu v autě?

Začátečník je člověk tak na měsíc, nebo tak, každopádně ne na furt.

Ale praktickou jednoduchost bych pochopil.

Máš k tomu co říct?

(Možná mlátim práznou slámu, anžto sem nikdy neviděl pořádnou vysílačku na doma, s klaviaturou jak ta harmonika).

Odesláno

A poslední dnešní dotaz.

CB v kaslíku nebude slyšet, má se prý dát externí repráček. Mě ale soudruzi z USA namontovali do trabiho repráků hned sedm. Hýr end thére, reprák všude. Je úplná scifi napojit to na stávající audio? Nechce se mi někam bastlit jednoúčelová krabička.

A nebo Lafayette VENUS, jež by měla mír spíkr v majku...

Odesláno

většina těch vysílaček má reprák zespodu, když se to položí na dno do kastlíku tak to je zatlumené. Ale stačí dát něco pod to aby vznikla mezera a není problém. Čím dál víc výrobců ale už pochopilo že do dnešních aut to nejde namontovat jen tak někde pod palubku a dělají repráky do předního panelu takže to jde namontovat normálně do rámečku jako autorádio. Neudělali tam ti soudruzi z USA někde v panelu na to přípravu? Některé Jeepy prý to měly, ono se CB v americe dost používalo. Antény na nárazníku se používají, jen to má samozřejmě trošku horší dosah a kulhá to směrově. Na offroadech to často dávají na přední kapotu nebo dopředu na rám, tam zas může být trochu problém s rušením od elektriky motoru. Prostě všecko má svý plusy a minusy. Dají se koupit držáky na montáž na rámy, zrcátka, střešní žlábky, okraje dveří, magnety, prostě to jde dát skoro kamkoliv, jen na těch plastech to není to pravý. A ty čudlíky jsou asi věcí vkusu každého soudruha. Každopádně jsem toho názoru že základní funkce by obzvlášť v autě člověk neměl dlouho hledat v záplavě čudlíků a to by mělo platit u všeho. Brácha má v autě autorádio Sony, na to aby měl člověk mapu a lupu.

Návštěvník ?po
Odesláno

Vadí teda množství čudliků začátečníkovi, nebo provozu v autě?

v zásadě budeš používat jenom ASQ, hlasitost a eventuálně přepínač kanálů = nevadí

A poslední dnešní dotaz.

CB v kaslíku nebude slyšet, má se prý dát externí repráček. Mě ale soudruzi z USA namontovali do trabiho repráků hned sedm. Hýr end thére, reprák všude. Je úplná scifi napojit to na stávající audio? Nechce se mi někam bastlit jednoúčelová krabička.

A nebo Lafayette VENUS, jež by měla mír spíkr v majku...

externí reprák stojí 250korun - nebo něco co má reprák zepředu, ale tam už se úží výběr
Odesláno (upraveno)

Většina vysílaček má 3,5" jacka na audio, takže pokud máš v autě externí vstup do hýr and dzér, bude to nejjednodušší řešení ;).

EDIT: Znám lidi, co mají ve vysílačce sluchátka a v uchu pecku, aby nerušili lidi v autě :). Taky možnost.

Upraveno uživatelem KFL
Odesláno

Já jsem si dneska s Ypovým doprovodem jednu stanici koupil. Dávám tomu týden. Jestli mě to nepřesvědčí kvalitou příjmu, bude tady jedna brzy na prodej:))))

edit: pro případné zájemce: anténa Sirio OMEGA 27 MAG, stanici stejnou jako KFL, Lafayette ERMES ale pozor, "PRO" :)))

Až to budeš prodávat pošli SZ třeba se domluvíme, začínám se opět po něčem porozhlížet :-)
Odesláno (upraveno)

V Defenderu mám momentálně starožitnou CB ALAN 296 se zesilovačem (kamnama) i externí repro. Jinak v ostatních terénních autech, který jsem kdy měl jsem vždy CB měl. V Land Rover veteránech ale díky tomu, že nechci mršit původní interiér používám přenosnou Alan42, na kterou v případě potřeby zapojím i velkou anténu. Možná už to tu někdo psal, ale terénní auta u nás používají převážně 16. kanál. Jinak jedu taky na 10ce. :tank:

Upraveno uživatelem Cyril
Návštěvník ?po
Odesláno

EDIT: Znám lidi, co mají ve vysílačce sluchátka a v uchu pecku, aby nerušili lidi v autě :). Taky možnost.

to si fakt nedovedu představit --- až by mi do bubínku luplo elekltrický vedení :D ---- ale zvažuju megafon, jako, že bych pokřikoval, kdyby mě někdo rozčiloval :D :D

Odesláno

většina těch vysílaček má reprák zespodu, když se to položí na dno do kastlíku tak to je zatlumené. Ale stačí dát něco pod to aby vznikla mezera a není problém. Čím dál víc výrobců ale už pochopilo že do dnešních aut to nejde namontovat jen tak někde pod palubku a dělají repráky do předního panelu takže to jde namontovat normálně do rámečku jako autorádio. Neudělali tam ti soudruzi z USA někde v panelu na to přípravu? Některé Jeepy prý to měly, ono se CB v americe dost používalo...

Kastlík má víko a přípravu neudělali, leda vyhodit 2DIN origo rádio a to se mi nechce. Takže asi pudu do Lafayete Venus, má repro i na majku.

... Antény na nárazníku se používají, jen to má samozřejmě trošku horší dosah a kulhá to směrově. Na offroadech to často dávají na přední kapotu nebo dopředu na rám, tam zas může být trochu problém s rušením od elektriky motoru. Prostě všecko má svý plusy a minusy. Dají se koupit držáky na montáž na rámy, zrcátka, střešní žlábky, okraje dveří, magnety, prostě to jde dát skoro kamkoliv, jen na těch plastech to není to pravý. A ty čudlíky jsou asi věcí vkusu každého soudruha. Každopádně jsem toho názoru že základní funkce by obzvlášť v autě člověk neměl dlouho hledat v záplavě čudlíků a to by mělo platit u všeho. Brácha má v autě autorádio Sony, na to aby měl člověk mapu a lupu.

Směrově kulhá, hm ... no, snad to nebude tak zlý, když je trabi z bakelitu. Můžu anténou čouhat tak deset čísel nad střechu, jinak nezaparkuju v práci.

Čudlíky: máš asi pravdu. V jednoduchosti je krása. Sony: přesně, i proto chci origo nechat rádio (další důvod jsou zloději a další estetika), míval jsem Clarion s milionem funkcí a když sem ho teď vyndal z krabice, nechápal jsem sám sebe. Ačkoli třeba možnost nastavit hraniční frekvenci (propusť?) pro woofer mi chybí...

A ještě jednou:

...a to by mělo platit u všeho.

Tesat do kamene! Například u novějších glocků jsem vždy vyměnil vytahovač s "výstražníkem" za starší jednodušší typ bez této marketingové pafíčury. Atp.

Odesláno

v zásadě budeš používat jenom ASQ, hlasitost a eventuálně přepínač kanálů = nevadí

Výborně, díky.

externí reprák stojí 250korun - nebo něco co má reprák zepředu, ale tam už se úží výběr

Nejde o cenu, nemám interiér nic moc, ale ještě ho prasit bastlením nechci. Reprák zepředu asi nepomůže, vysílačka bude někde utopená. Takže Venus, nebo, jak píše níže KFL, jack.

Odesláno

Většina vysílaček má 3,5" jacka na audio, takže pokud máš v autě externí vstup do hýr and dzér, bude to nejjednodušší řešení ;).

No to se zase stydim! Satori studenym kýblem do gesichtu! To mě mohlo napadnout, s tim jackem :rolleyes: To je tak krásně jednoduchý!

Polehčující okolnost snad je, že dva měsíce po koupi auta jsem ještě nečet návod k audiu - mě ty funkce a výbava nebavěj, mě baví rám a tuhý nápravy... a tak.

Díky za kýbl!

Odesláno

No to se zase stydim! Satori studenym kýblem do gesichtu! To mě mohlo napadnout, s tim jackem :rolleyes: To je tak krásně jednoduchý!

Ale houby :). Akorát bacha - moje stanice při spojení s audiosystémem chytá hvízdot podle otáček motoru, takže je tam očividně někde rušení - abys neměl to samý :). Řešením je údajne připojení stanice přímo na baterku (např. přes pojistkovou skříň), ale to už musí dělat někdo, kdo tomu rozumí :).

A obecně bacha na tohohle koníčka, abyste za pár týdnů neskončili takhle... :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...