sashator Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 Nejprve bych tímto chtěl veřejně poděkovat Jankovi (alias místnímu členovi jankoxxx) za zprostředkování koupě těchto krásek na fótu tz-uk.com. Na moji prosbu zareagoval asi za 3minuty, se dvěma prodejci si vyměnil několik PM až se nám podařilo společně uskutečnit tento nákup. Jany, jsem tvým velkým dlužníkem a snad se mi i podaří se ti nějakým způsobem odvděčit! A teď už k samotným hodinkám. Cesta k nim byla dlouhá a klikatá, jako ale určitě u spousty z vás. Po potápkách už jsem se poohlížel nějakou dobu, prakticky ihned co jsem se zde zaregistroval. Nejprve jsem si prošel takovou tu klasickou cestu přes Seiko - 7002ky a poté Seiko mod "Planet Monster". S hodinkami jsem byl velice spokojený, ale zjistil jsem, že pro mě jsou to pořád pouze Seika (nemyslím to ale nějak zle, v kategorii do 10tis nemají absolutně konkurenci). A začalo prouzdání po netu, po fóru, však to znáte. Postupně jsem si zkoušel a přemýšlel nad koupí Longines Hydroconquest (povedené levné potápky, ale ty ručky mě zkrátka odrazovaly), Tag Heuer Aquaracer 500m (opět krásně hodinky, ale přeci jenom už hodně sportovní), na chvílku mě zaujaly Hamilton Seaview. Cesta ale stejně nakonec směřoval ke klasice jménem Omega. A proč? Značka Omega je pro mě takový svatý grál (moc dobře vím, že je spousta věhlasnějších značek, ale Omega je jen jedna). Po klasických bondovkách jsem pokukoval a téměř jedny koupil už loni. Něco mi na nich ale nesedělo. Od začátku mi vadil přeumělkovaný tah, postupem času se k tomu přidaly skeletované ručky (měl jsem je u Hamiltonů a není to úplně ono) a když jsem poté objevil typ 2254.50 bylo vymalováno. U nich se to všechno nějak skloubilo. Pak už jenom stačilo se rozhoupat ke koupi. Trochu se to zamotalo i poté, co jsem objevil prodej dalších hodinek, co jsem hodně chtěl- Hamilton Pan Europ. To byl i jeden z důvodů proč jsem prošvihl nabídku organica ze začátku března. Hodil jsem tedy inzerát do sekce Koupím a čekal. Bohužel se poměrně dlouho nic nedělo, brouzdal jsem i po ebay, ale také bez úspěchu. Nakonec mě napadlo oslovit zdejších členy s pomocí při koupi z evropských fór, konkrétně především tz-uk.com, která už dnes nepřijímá nové členy a tudíž se člověk nedostane do sekce sales corner. Zde už se dostávám k Jankovi, který mi s tímto velice ochotně pomohl. No a po asi dalším měsíci už jsem měl svoje SMP doma. Hodinky jsou z roku 2002 a stáří na nich samozřejmě vidět je. Současně ale v roce 2010 prošly kompletním servisem u Omegy (na dýnku mají blue dot) včetně výměny lunety. Ta je tedy v dobrém stavu. Pouzdro má pár šrámů, ale nic co by mi nějak vadilo. Jedinou vadou je tak malý ďolíček na safíru v blízkosti 30. Ten bych ale řešil při dalším servisu. Jinak hodinky splňují to, co jsem očekával. Myslím, že ze série Seamaster se jedná o nejuniverzálnější typ- může si je člověk vzít i k formálnějšímu oblečení a současně neztrácejí nic na vzhledu decentích potápek. Co se mi na nich hodně líbí je klasický vlnkový cifr a pak i luneta s většími číslicemi než u bondovek. Na závěr musím říci, že z hodinek mám velikou radost, což zase asi není takovým překvapením. Sice nejsou v top stavu, ale zase se o ně člověk nemusí tolik bát. Zkrátka nějaký ten šrám k nošeným hodinkám prostě patří. Také doufám, že už jsem naplnil svoje touhy a na nějakou dobu si dám pokoj. Byl bych totiž velice rád, kdyby moje poslední dva přírůstky zůstaly doma co nejdéle nebo třeba i napořád. Zaslouží i to! V červenci mě čeká dovolená v Chorvatsku, tak si holky hned pěkně zaplavou. Už teď se poohlížím po origo gumě, která by jim ve vodě slušelo dvojnásob! Všem co dočetli až sem děkuji a zárověň bych je chtěl o něco požádat. Kdybyste v blízké době prodávali hodinky a já se vám náhodou ozval, že mám zájem- prosím, zablokujte si moje zprávy a napište moderátorovi ať dostanu alespoň na týden BAN. To by mohlo stačit na moje vystřízlivění. Teď si opravdu potřebuju dát na chvíli pohov Na závěr pár foteček:
Chorche Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 Tyhle Seamastery jsou perfektní, občas si říkám, že jsou i lepší než klasický bondovky. Takže lehká závist a těžká gratulace !Příběh jasně reflektuje typický vývoj chronomagora
Návštěvník dlubix Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 Gratulace! Pro mě nejkrásnějíší SMP.
Návštěvník Kamil Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 V 27. 5. 2012 v 13:51, 'Chorche' napsal: .... že jsou i lepší než klasický bondovky.To nepochybně. Novému majiteli gratulace. Jeden z etalonů potápěčských hodinek, asi druhý světově nejkopírovanější číselník. Elegantní, nic na nich neruší, chválím černý datový věnec, dají se nosit skoro ke každé příležitosti. Jsou to hodinky, které se mi snad nejpříjemněji nosily a určitě na ně v dohledné době znovu dojde.
organic Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 (upraveno) V 27. 5. 2012 v 14:20, 'Kamil' napsal: To nepochybně. Novému majiteli gratulace. Jeden z etalonů potápěčských hodinek, asi druhý světově nejkopírovanější číselník. Elegantní, nic na nich neruší, chválím černý datový věnec, dají se nosit skoro ke každé příležitosti. Jsou to hodinky, které se mi snad nejpříjemněji nosily a určitě na ně v dohledné době znovu dojde. Tak to podespisuju. Jedny z nejuniverzálnějších hodinek, co mi vydržely dlouho, přes rok. Časem mi na nich vadila "maticoidní" luneta a velké fonty na ní, ale jinak jim není co vytknout. Řekl bych, že je mám na 2. místě po současných Submarinerech. Edit: A mají famózní luminiscenci. Upraveno 27. května 2012 uživatelem organic
tmoris Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 suverene nejlepsi seamastery. vitej do klubu a uzivej
sashator Odesláno 27. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 27. května 2012 Díky všem! Právě pro jejich univerzálnost nakonec zvítězily. Však uvidíme, jak dlouho u mě vydrží. Já jen doufám, že co nejdýl. Abych se přiznal tak ten výběr táhnoucí mě k bondovkám (tím myslím i tyto) je zakořeněn také v mé veliké oblibě celého kultu 007. Co bych to byl za fanouška, kdybych nevyzkoušel tyhle fajn hodinky. Ještě mi tedy chybí v garáži Aston Martin, ale u něj nevím nevím jestli to někdy dopadne Citovat A mají famózní luminiscenci.Až mě to překvapilo. Byl jsem u několika hodinek zvyklej na skvělou luminiscenci, ale zde opravdu stačí na pár vteřin na světlo a pak svítí a svítí. Na druhou stranu to k potápkám tak nějak patří.
gougy Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 (upraveno) Jak již tady bylo napsáno, přestože jsem milovník Bondovek, tohle jsou pro mě (v Electric Blue) nejlepší Seamastery všech dob. Gratuluji. Upraveno 27. května 2012 uživatelem gougy
xjr1 Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 Jednoznačně nejhezčí seamastery. Gratulace a užívej!
Martin J. Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 Nádhera, jsou opravdu parádní, užij si je.
jankoxxx Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 pre mna su toto tiez krajsie seamastery ako klasicke bondovky. nech ti dlho sluzia a som rad ze cely obchod dobre dopadol
nAscA Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 Gratuluji, ale prekvapuje me, ze jsem /zatim/ jediny komu se bondovky libi vice..
Návštěvník pitrs182 Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 Vždy když si myslím, že už mám zcela jasno, jaké že to hodinky v budoucnu určitě chci mít, objeví se takovýto post Jsou parádní Gratuluji.
skalis Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 V 27. 5. 2012 v 13:51, 'Chorche' napsal: Tyhle Seamastery jsou perfektní, občas si říkám, že jsou i lepší než klasický bondovky. Takže lehká závist a těžká gratulace ! Příběh jasně reflektuje typický vývoj chronomagora Mne se treba klasicky bondovky nelibi, lepsi jsou cerny. Ale tyhle se mi naopk uz nekolik let libi! Gratulace a dej jim na dovolene poradne do tela .
sashator Odesláno 27. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 27. května 2012 Citovat Gratuluji, ale prekvapuje me, ze jsem /zatim/ jediny komu se bondovky libi vice.. Asi to tak vypadá ... já si zkrátka myslím, že je to tou univerzálností a celkově elegantnějším vzhledem. Já jsem třeba ještě před půl rokem byl zastáncem "když diversky, tak v modrém", ale pak domů přibyly Pan Europy a dvoje modré krásky už by byly moc. Jak už jsem psal u mě rozhodlo několik aspektů - tah, ručky, luneta a také ta barva.
Elmagico Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 Krása. Myslím, že by aj Daniel Craig závidel
organic Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 V 27. 5. 2012 v 18:42, 'sashator' napsal: několik aspektů - tah, ručky, luneta a také ta barva. Ještě mají jeden krásný detail - červený konec vteřinovky. A ten můj kousek byl taky velmi přesný, +1s/den.
Hany007 Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 Moc krasny hodinky a nemene zajimava cesta k nim
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se