Javert Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Zdravím všechny chronomagory. O víkendu se mi podařilo sehnat tyto kapesní hodinky. Bohužel, bez původního pláště! Ovšem strojek nemá chybu. Přemýšlel jsem asi deset minut, protože hodinky byly docela drahé a já počítal, jestli si je mohu nebo nemohu dovolit, ale pak se to nějak zlomilo a já je koupil. Strojek jsem viděl poprvé v životě a přišlo mi, že se bude jednat asi o nějakou raritku. O strojku nevím nic, takže budu rád za jakoukoliv informaci. Já osobně bych ho zařadil do první poloviny 19. století, ale možná se pletu. Strojek je funkční, ale servis bude potřebovat, občas se totiž zasekne. Ještě se pokusím natočit zvuk jejich chodu, protože to je nádhera. Dále budu rád za jakékoliv odkazy na kompletní hodinky. Rád bych totiž sehnal plášť, který by odpovídal strojku. Myslím si, že tyto hodinky se renovaci zaslouží. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
gougy Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Skáče sekundovka "po sekundách"? nebo jde plynule?
zekon7302 Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 zkus najít nějaké označení na strojku,že vypadají staře ještě neznamená že to tak je,je tam nějak moc modřených prvků,je taky možné že to pouzdro je starší než strojek,ale je dost možné že se pletu ,nebo si počkej na odpověď zkušenějších
Chosé24 Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Pokud je na vnitřním plášti DUPLEX tak pouzdro neřeš.Jo zvuk maj krásnej,V Německu mu říkaj ferdgang.
Javert Odesláno 28. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Pokud je na vnitřním plášti DUPLEX tak pouzdro neřeš.Jo zvuk maj krásnej,V Německu mu říkaj ferdgang. Plášť je z úplně jiných hodinek. Původní šel asi na tavbu.
Javert Odesláno 28. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Skáče sekundovka "po sekundách"? nebo jde plynule? Skáče po sekundách. Plynule nejde.
gougy Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Skáče po sekundách. Plynule nejde. Tož tak to má být , hezký stroj, pokud by ses rozhodl předělat je na náramkové, mohl by to být zajímavý kousek na nošení.
Javert Odesláno 28. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 28. května 2012 něco takového? Ano Dee, to je přesně ono. Teď už jen sehnat takový plášť. Ten můj nese označení Remontoir, takže původní plášť vzal za své.
Javert Odesláno 28. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 28. května 2012 (upraveno) A teď se jen zeptám, je takovýto strojek běžnou záležitostí? A lze určit, v jakém období se vyráběl? Našel jsem si, že to bude můj první odhad - 1. pol. 19. stol. Upraveno 28. května 2012 uživatelem Javert
Jay Doll Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Takhle nějak ten duplex escapement funguje: obrázek jsem smazal z bezpečnostních důvodů (malware), najdete jej zde Jinak všude píšou, že se takové hodinky vyráběly okolo roku 1850. Ale to neznamená, že ty tvoje nemůžou být mnohem mladší remake Slovník na kralovstvihodin.cz říká: DUPLEX ČÍNSKÝ - kapesní hodinky s jednokolým duplexním krokem s jemně rytými a vyřezávanými můstky v tzv. starém stylu.
Javert Odesláno 28. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 28. května 2012 (upraveno) Díky! Tohle jsem teď zrovna hledal! Upraveno 28. května 2012 uživatelem Javert
Javert Odesláno 28. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 28. května 2012 (upraveno) Já jen doufám, že to remake nebude. Spíš v to věřím! Upraveno 28. května 2012 uživatelem Javert
Karlos Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 No, konečně něco zajímavýho. Krásnej kousek.
Chosé24 Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Ano Dee, to je přesně ono. Teď už jen sehnat takový plášť. Ten můj nese označení Remontoir, takže původní plášť vzal za své. Vzhledem k tomu ,že jsem ještě neviděl klíčovky Remont.,bych typoval ,že pouzdro je origo muže být měněný vnitřní plášt který byl mosaz.Škoda,že chyběla fotka toho vnitř. pláště byli bychom dál.Stroje byly asi ve 3 velikostech.Vyndej stroj a změř šířku osazení.Třeba ho máme někdo doma. Pokud se rozhodneš předělat na ruku bude se jednat o svět. unikát.Platbu neuvádíš takže hrubý odhad by byl asi 4 až 5.Hezké puvodní ručičky!!
Karlos Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Na posledních dvou fotkách je v pouzdře vidět otvor po bočním seřizovacím tlačítku, takže ten plášť asi bude o něco novější a tedy nepůvodní. Nebyla by fotka vnitřního zadního pláště z vnější strany?
Javert Odesláno 28. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Vzhledem k tomu ,že jsem ještě neviděl klíčovky Remont.,bych typoval ,že pouzdro je origo muže být měněný vnitřní plášt který byl mosaz.Škoda,že chyběla fotka toho vnitř. pláště byli bychom dál.Stroje byly asi ve 3 velikostech.Vyndej stroj a změř šířku osazení.Třeba ho máme někdo doma. Pokud se rozhodneš předělat na ruku bude se jednat o svět. unikát.Platbu neuvádíš takže hrubý odhad by byl asi 4 až 5.Hezké puvodní ručičky!! Přikládám foto pouzdra. Zítra změřím šířku osazení a vyvěsím poptávku. Jako náramkové hodinky si je nedokážu dost dobře představit. Ale jestli se najdou nějaké odkazy na něco podobného z jiných strojků, tak budu jen rád. Co se týče odhadu, je správný. Pořizovací cena byla 5000,- Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Karlos Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Jasan, pouzdro je z prvních typů hodinek s korunkou, tedy i tak dost staré (třeba 1870-80)
Chosé24 Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Na posledních dvou fotkách je v pouzdře vidět otvor po bočním seřizovacím tlačítku, takže ten plášť asi bude o něco novější a tedy nepůvodní. Nebyla by fotka vnitřního zadního pláště z vnější strany? Teda Karlos máš oči jak rys.Než jsem se přihlásil a chtěl napsat ,že ten krček je asi zaletovaný ...ejhle podstatné fotky zde.Chlapče ty nás napínáš .jdu se podívat po pouzdře.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se