Ruhar Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 V několika příspěvcích jsem si přečetl, že jsme tu všichni gentlemani a každý kdo prodává ví přesně za jakou cenu chce prodat ))). Není to tak dlouho co na tomto foru proběhla diskuze o hodinkách Fortis, které chtěl prodat člověk který velmi pravděpodobně vůbec nevěděl jakou mají cenu. Prodal je nakonec za 5k, přičemž mu někteří členové radili, že hodinky mají pravděpodobně vyšší cenu, za čož byli ovšem káráni, že chronomag je diskusní forum ve kterém se ale nediskutuje o cenách hodinek na prodej. Kupující byl v tomto případě jistě rád. Nebyla by v tomto ohledu lepší aukce, aby se prodávající necítil přinejmenším jako hlupák. Uvědomme si prosím, že na chronomag nechodí jen odborníci, ale také lidé kteří si jen chtějí koupit hodinky a načerpat nějaké informace, nebo třeba prodat hodinky které našli v šuplíku. Spousta lidí se zde chce jen poradit....... Nejsem apriori pro zavedení aukcí, ale je to cesta kdy je nejpravděpodobnější, že prodávající i kupující budou spokojeni s uskutečněným obchodem.
georg Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 Nedá mi to, abych nereagoval. Diskusní fórum ze své podstaty není o nákupu/prodeji, ale o klábosení více či méně odborném (nebo fundovaném) o hodinkách (v našem případě Chronomag). Pokud by měly existovat něco jako aukce, spíše bych volil tuto cestu: - jiný server - striktní pravidla - uzavřená komunita Možná to někoho naštve, ale takto bych viděl realizované speciální/specializované aukce pro fandy, kteří se více či méně znají. Pro všechny běžné prodeje zcela určitě a dobře poslouží AUKRO nebo eBay.
odklizec Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 To Odklízeč: Mimochodem. Prodávající na Chronomagu požaduje "pevnou cenu". Když neprodá, zlevňuje a zlevňuje ale podle administrátorů tohoto fóra je cená pořád "pevná" čili gentlemanská. Riziko omylu tedy prodávající nenese, stačí nadsadit cenu a začít prodávat za "pevnou cenu", kterou postupně na návrhy členů fóra snižuje. Taky tak trochu aukce, jen postup je opačný. Co je na tom gentlemanského,v čem je to jiné ???? P.S. Ta poslední otázka není řečnická, zajímá mě odpověď (Odklízeč, Kamil apod.) Dík Ja nevim, mozna jsem divny ja, ale ja vidim zasadni rozdil mezi stanovenim "pevne" ceny, ktera se pripadne snizuje, pokud neni zajem, nebo to prodavajici proste prestrelil a stanovenim nizke ceny, se zamerem vyvolani aukcni horecky, ktera muze vyustit v zasadni problem? Clovek v zapalu aukce muze snadno ujet, pak ho to muze pozdeji mrzet, nebo ujede a castku nezaplati a rozcarovani prijde na stranu prodejce atd..atd.. Uz to tu padlo nekolikrat, takze se budu opakovat. Tohle neni primarne prodejni forum a uz vubec ne aukcni server! Normalne by se mel zavest tvrdy limit, nikdo kdo nema 50 nebo i vice normalnich prispevku nemuze prodavat a hotovo. Aukce jasne zakazat a celkove stanovit jeste tvrdsi pravidla a bude vymalovano. Pak se ukaze, kdo chce diskutovat a kdo jen delat business.
Cyber Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 Takže abych se k tomu vyjádřil. Trochu mě mrzí, že Kamil moje vlákno násilně uzavřel dřív než doběhlo. Vzhledem k tomu, že jsem neporušil žádné z restriktivních nařízení Chronomagu, ale jen jsem se snažil nabídnout hodinky v předstihu i pro ty, kterým něco často unikne jen pro to, že nebyli stále online ( jako já), bylo Kamilovo opatření víc než tvrdé. Myslím, že toto vlákno vneslo za poměrně krátkou dobu dost vzrušení do debat zde. Rád bych se vyjádřil k některým výrokům a názorům, které zde padly. Myslím, že není od Kamila zrovna džentlmenské, že mě osočuje, že si tady dělám privátní prodejní fórum. Kdo mě zná, ví, že prodej čehokoli není moje zaměstnání, ani hobby a že prodávám proto, že nabízené hodinky už mám ve sbírce druhé, často i třetí a ty nepotřebuji. Často mi někdo nabízí odkup celé sbírky, a já pokud tam něco pro mě zajímavého naleznu, jí koupím. (Poslední nabídka na koupi celé sbírky přišla minulý týden právě od Kamila, ale protože drtivou většinu toho co má, mám i já , se obchod nerealizoval ). Otázkou pro mě zůstává co s hodinkami které jsem byl nucen koupit v celku a které už mám, udělám ( jako třeba stovky duplicitních modelů od Popshopa ). Nejlogičtější mi připadá je nabídnout tady, mezi lidmi, které velmi často znám, kterých si vážím, a kteří je také sbírají. Ale jakou cenu za ně chtít? Když je nabídnu za korunu, tak je nekoupií ten, kdo o ně nejvíc stojí, a komu udělají radost, ale ten kdo bude rychlejší, a třeba je obratem za "pevnou cenu" prodá dál. Když dám cenu vyšší, odradím někoho, kdo by je za lepší cenu třeba chtěl. Chtěl jsem v aukcích pokračovat, a nabízet to co mám, za dostupné peníze ( od 1,- Kč) . Ale hysterická vlna nevole, a Kamilova cenzura mi to neumožní. Takže nezbývá podotknout, že historicky druhou ( georgu promiň za opomenutí ) aukci vyhrál Quido s nabídkou 380,- Kč v předčasně cenzorované aukci. Pokuď Quido bude chtít hodinky za vydraženou cenu koupit, jsem povinen mu je za tuto cenu prodat. Mé slovo platí. Nehodlám zatím Chronomag opouštět, i když bych si k tomu asi našel důvody. Komické je, že nejvíc má aukce antik Primek pobouřila Ty, kterým by měla být nejvíc lhostejná, a to lidem, kteří tu jsou krátce, a kteří Primky ani nesbírají. P.S.Rozhodně jsem se neregistroval jako člen před devatenácti měsíci, a nenapsal přes 600 příspěvků ( a to často po sobě mažu, protože vím, že datový prostor je drahý ), proto, abych ušetřil dvě koruny za poplatek na Aukru.
Cyber Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 V několika příspěvcích jsem si přečetl, že jsme tu všichni gentlemani a každý kdo prodává ví přesně za jakou cenu chce prodat ))). Není to tak dlouho co na tomto foru proběhla diskuze o hodinkách Fortis, které chtěl prodat člověk který velmi pravděpodobně vůbec nevěděl jakou mají cenu. Prodal je nakonec za 5k, přičemž mu někteří členové radili, že hodinky mají pravděpodobně vyšší cenu, za čož byli ovšem káráni, že chronomag je diskusní forum ve kterém se ale nediskutuje o cenách hodinek na prodej. Kupující byl v tomto případě jistě rád. Nebyla by v tomto ohledu lepší aukce, aby se prodávající necítil přinejmenším jako hlupák. Uvědomme si prosím, že na chronomag nechodí jen odborníci, ale také lidé kteří si jen chtějí koupit hodinky a načerpat nějaké informace, nebo třeba prodat hodinky které našli v šuplíku. Spousta lidí se zde chce jen poradit....... Nejsem apriori pro zavedení aukcí, ale je to cesta kdy je nejpravděpodobnější, že prodávající i kupující budou spokojeni s uskutečněným obchodem. Jo, prodej Fortisek toho byl nejzářnějším příkladem. Hezky nechat v nevědomosti, a potom troubu oškubat. Hlavně žádné diskuze. To je teď nový fenomén. Jak to hezky napsal Kamil. Bez "diskuze smažu"!
Cyber Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 Tady je větší šance na prodej za velmi slušné peníze při vynaložení minimálního úsilí. Se vší úctou, jen trošku bystrý člověk, mohl za posledních 5 dní při vložené miniaturní investici 100.000,- Kč vydělat na ČEZu přes 4.000,- Kč a to po zdanění jen za pět dní. Nevím jestli pane socko víte o čm mluvíte, nebo jen tak plácáte do větru. Ono usilí při shánění velké sbírky, není minimální, a prodej je jen odpadním produktem budování sbírky. Ale možná vám pětikilo připadá slušné peníze, a minimální úsilí si poměřujete s vlastním pracovním výkonem v práci, nebo na pracáku.
dehyd Odesláno 17. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2007 Cybere, proč si nedávno po sobě smazal to vlákno s historií o panerajích ? Já jsem tam uvedl, že jseš příklad správného hodinářského nadšence, který položí otázku a podá pak na ní sám vyčerpávající odpověď - ty ses kvůli tomu urazil ???
georg Odesláno 17. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2007 Reakce podruhé: Mnoho z toho, co zde napsal Cyber, je absolutní pravda. Několik prodejních příspěvků jsem podal, na několik reagoval jako kupující a výsledky jsou velmi podobné - vždy se najdou členové fóra, kteří NĚCO promeškali (bohužel i já). Ale i přes to si myslím, že aukce v této podobě jsou minimálně rozporuplné. Znám Cybera osobně a rozhodně musím popřít to, že by chtěl na Chronomagu vydělávat. Obecně - na primkách jen těžko někdo zbohatne. Takže bych spíš položil otázku - chceme na Chronomagu takovéto aukce? A když ano, v jaké podobě/formě?
Návštěvník Kamil Odesláno 17. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2007 Teď zas musím reagovat já. Aby bylo jasno: z čistě osobního a zištného hlediska bych měl být pro umožnění aukcí. Chystám se prodat všechny svoje starší Primky. Jenže jednou jsou daná pravidla a já se jich budu držet! Na aukce jsou opravdu jiné servery. A jak psali mí přechůdci tohle je primárně diskuze o hodinkách. Kdybychom se podívali, kdo tady prodal a prodává nejvíce hodinek - první by byl popshop a druhý Cyber. Takže neosočuji, konstatuji. To, že jsem se o chystaném prodeji mých Primek zmínil Cyberovi při jiné příležitosti (kdy mě sám požádal, abych pro něj něco jiného nakoupil na Ebay) považuji za logické, protože je tady bezkonkurenčně vlastníkem největší sbírky. Ovšem také jsem mu psal, že chci všechny hodinky prodat dohromady a z uvedených důvodů mu je nabídl přednostně. Ale vytahovat to teď jako argument mi přijde docela podpásovka. Cituji doslovně ze svého mailu: "Uvažuju, že bych prodal všechny svoje starší a NOS Primky. Bavilo mě je shánět, ale už mě to nějak přešlo. Orlíky a Ch. l. e. si samozřejmě nechám. Zrovna jsi prošvihl fialové automaty, ty mám taky. Chtěl bych to prodat celé dohromady i s deskami za 20 tisíc, všechno mě stálo v nákupu i s opravami, čištěním a řemínky asi 17. Co ty na to? Ptám se na radu, jestli ta cena není moc nebo málo." Většinu jsem jich kupoval za nižší ceny, než se současně pohybují a prodejem jsem nechtěl vydělávat, jako někteří jiní zde. Když všechny ty hodinky přepočtu v cenách, za které tady Cyber prodává svoje hodinky, vychází mi cena na 30 tisíc za celou sbírku a ne dvacet, za kolik jsem uvažoval a uvažuji.
Cyber Odesláno 17. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2007 Cybere, proč si nedávno po sobě smazal to vlákno s historií o panerajích ? Já jsem tam uvedl, že jseš příklad správného hodinářského nadšence, který položí otázku a podá pak na ní sám vyčerpávající odpověď - ty ses kvůli tomu urazil ??? Ne neurazil, ale nikdo tu asi Paneraie namá, nebo nemá co by k nim nového napsal. Jsem wactchfreak, a čekal jsem něco od hicq - protože je má v avataru, tak jsem myslel, že je má i doma, ale napsal jen "proč se ptáš?" a Jeremy, který je měl údajně také, nic nenapsal, tak jsem to smazal. Tak třetinu toho vždycky smažu. Kupuju pořád hardisky, a vím, že data nejsou zadarmo.
Cyber Odesláno 17. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2007 Reakce podruhé: Mnoho z toho, co zde napsal Cyber, je absolutní pravda. Několik prodejních příspěvků jsem podal, na několik reagoval jako kupující a výsledky jsou velmi podobné - vždy se najdou členové fóra, kteří NĚCO promeškali (bohužel i já). Ale i přes to si myslím, že aukce v této podobě jsou minimálně rozporuplné. Znám Cybera osobně a rozhodně musím popřít to, že by chtěl na Chronomagu vydělávat. Obecně - na primkách jen těžko někdo zbohatne. Takže bych spíš položil otázku - chceme na Chronomagu takovéto aukce? A když ano, v jaké podobě/formě? OK. Sypu si popel na hlavu. Již nikdy nic tak zkaženého a prohnilého jako aukce. :-) Omlouvám se všem , které jsem Tím nějak rozčílil, nebo se jich jinak dotknul. Příště jen PRODEJ, a když tak s cenou dolů.... OK?
Návštěvník Kamil Odesláno 17. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2007 A k těm restrikcím: dokud do toho budu mít co mluvit - aukce NE! Pokud se ujme většinový názor na pořádání aukcí a bude s tím souhlasit vlastník a zakladatel Chronomagu, nezbyde mi než zůstat víceméně pasivním a znechuceným členem jako někteří z prvních diskutujících (nechci se Vás dotknout pánové, ale třeba Dali, mnovace, Ondraj, asi i PRIM...). Opravdu si myslíte, že je pořádání aukcí na diskuzním fóru to pravé ořechové, když je několik na to specializovaných webů, ať už doma či ve světě? A upřímně nepochybujete o tom, že by se to tu mohlo zvrhnout v prodej všech možných věcí a přestalo by nás bavit sem chodit? Malý příklad: Včera se registroval člen "htd", o hodinkách ani nemukl a dnes jsem mu smazal už dvě nově založená vlákna, kde inzeroval prodej šampaňského.
vor Odesláno 17. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2007 Já si osobně myslím, že aukce na diskuzní server nepatří . Aukro zná každý, tak proč to dávat sem?
HIFI Odesláno 17. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2007 To Cyber: Už se těšíme na další prodej a hlavně tu cenu dolů.
vor Odesláno 17. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2007 A pokud se má zachovat styl diskuzního fóra, tak by nebylo od věci omezit počet nabízených položek za týden. Určitě znáte Sales Corner na Timefactors.
Cyber Odesláno 17. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2007 Teď zas musím reagovat já. Aby bylo jasno: z čistě osobního a zištného hlediska bych měl být pro umožnění aukcí. Chystám se prodat všechny svoje starší Primky. Jenže jednou jsou daná pravidla a já se jich budu držet! Na aukce jsou opravdu jiné servery. A jak psali mí přechůdci tohle je primárně diskuze o hodinkách. Kdybychom se podívali, kdo tady prodal a prodává nejvíce hodinek - první by byl popshop a druhý Cyber. Takže neosočuji, konstatuji. To, že jsem se o chystaném prodeji mých Primek zmínil Cyberovi při jiné příležitosti (kdy mě sám požádal, abych pro něj něco jiného nakoupil na Ebay) považuji za logické, protože je tady bezkonkurenčně vlastníkem největší sbírky. Ovšem také jsem mu psal, že chci všechny hodinky prodat dohromady a z uvedených důvodů mu je nabídl přednostně. Ale vytahovat to teď jako argument mi přijde docela podpásovka. Cituji doslovně ze svého mailu: "Uvažuju, že bych prodal všechny svoje starší a NOS Primky. Bavilo mě je shánět, ale už mě to nějak přešlo. Orlíky a Ch. l. e. si samozřejmě nechám. Zrovna jsi prošvihl fialové automaty, ty mám taky. Chtěl bych to prodat celé dohromady i s deskami za 20 tisíc, všechno mě stálo v nákupu i s opravami, čištěním a řemínky asi 17. Co ty na to? Ptám se na radu, jestli ta cena není moc nebo málo." Většinu jsem jich kupoval za nižší ceny, než se současně pohybují a prodejem jsem nechtěl vydělávat, jako někteří jiní zde. Když všechny ty hodinky přepočtu v cenách, za které tady Cyber prodává svoje hodinky, vychází mi cena na 30 tisíc za celou sbírku a ne dvacet, za kolik jsem uvažoval a uvažuji. Kamile v pohodě, mám Tě rád, a nechci aby tomu bylo jinak. Na vysvětlenou ode mě: Jako podpásovku jsem bral smáznutí mého fóra, bez toho aniž bych ho mohl formálně ukončit, nebo se ozvat. To zaprvé. Nevidím nic špatného na tom, že jsem zveřejnil Tvůj záměr prodat sbírku. Není v tom nic nelogického a už vůbec nic podpásového, nezmínil jsi se, že to je tajné, a já Ti taky napsal, že se zeptám lidí jestli by Tvou sbírku nechtěli. Třeba se Ti teď ozve nějaký sběratel, a o to jde, ne? Moje sbírka vyšla ( jak někteří zde vědí, asi největší soukromá sbírka v ČR, hodinek PRIM) na částku lehce přesahující 200.000,- Kč . Není na prodej. Ale je pro mě neudržitelné hromadit další a další duplicitní hodinky. Dovolil jsem si z mé mnohasetkusové sbírky nabídnout celkem 16 hodinek v posledních pěti dnech. To je naprosto zanedbatelný počet, i když chápu, že pro někoho obří. Díky prodeji jsem měl možnost poznat mnoho lidí, a od mnoha jsem jiné kusy nakoupil. Nejsem Popshop, nevykupuji pozustalosti ani nekšeftařím s antik IWC. Prodával jsem zde pár svých Omeg, Fortisů, co jsem běžně nosil, a jedny Etereny, a jedny Raymond Weily. Aukci už žádnou neudělám, ale pro život sbírky, něco prodat musím. Napsal jsem, že mě často kontaktují lidé, že mě chtějí prodat svoji sbírku, což zajisté není špatný nápad, ale jaksi neuváží, že toho co já bych mohl chtít, už je velmi málo. Nakoupil jsem už mnoho sbírek, a z nich vyzobal to, co potřebuji, a zbytek dal dál. Jinak to holt nejde. Takže se Ti tímto omlouvám, jestli jsem Tě popudil svou aukcí, a tím, že jsem se zmínil o prodeji ( nevěděl jsem, že to je tajné), a doufám, že mi bude odpuštěno. Už pro to, že mám rád psy :-)
Cyber Odesláno 17. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2007 A pokud se má zachovat styl diskuzního fóra, tak by nebylo od věci omezit počet nabízených položek za týden. Určitě znáte Sales Corner na Timefactors. Známe, ale k čemu by to bylo? Tady jsou snad nějací obchodníci s KelvinKlujn, Gučči, Dízl, Adidaš, Kásio? Každý prodává to, co nepotřebuje. Za sebe nesnáším jakékoli restrikce, zákazy, cenzuru, omezování. Ale chápu, že je spousta lidí, (třeba soudruh Paroubek a jeho růžovo-oranžoví hoši), kteří by rádi zavedli zákon zdanující speciální sazbou drahé hodinky, rychlá auta, kvalitní knihy, dobré pití, volný čas, i hezkou ženu. A to ve jménu rovnosti, a solidárnosti.
Cyber Odesláno 17. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2007 A k těm restrikcím: dokud do toho budu mít co mluvit - aukce NE! Pokud se ujme většinový názor na pořádání aukcí a bude s tím souhlasit vlastník a zakladatel Chronomagu, nezbyde mi než zůstat víceméně pasivním a znechuceným členem jako někteří z prvních diskutujících (nechci se Vás dotknout pánové, ale třeba Dali, mnovace, Ondraj, asi i PRIM...). Opravdu si myslíte, že je pořádání aukcí na diskuzním fóru to pravé ořechové, když je několik na to specializovaných webů, ať už doma či ve světě? A upřímně nepochybujete o tom, že by se to tu mohlo zvrhnout v prodej všech možných věcí a přestalo by nás bavit sem chodit? Malý příklad: Včera se registroval člen "htd", o hodinkách ani nemukl a dnes jsem mu smazal už dvě nově založená vlákna, kde inzeroval prodej šampaňského. Osobně jsem mluvil minulý týden s Chronomagem. Myslím, že ho naše žabo(aukce)-myší(restrikce aukcí) války teď absolutně nezajímají. Má svůj jiný projekt, a je rád, že se mu podařilo získat pro Kronium nové Azimuthy ( prý s kvalitnější korunkou). Jestli by zbohatl na 5-6 aukcích do týdne vážně nevím, ale co vím, je že prošvihnu mraky zajímavých prodejů, jenom pro to, že nesedím stále u PC ( i když občas taky ).
Návštěvník Kamil Odesláno 17. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2007 V pohodě, není to tajné, jen jsem chtěl (i díky tvé radě) počkat. Ale když už je to venku: http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?pi...id=55114#p55114
Cyber Odesláno 17. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2007 pokud ta aukce nebyla myšlena jako sranda bez dalšího opakování, pak je to dost hloupý nápad viz. příspěvky výše. Obávám se, že nebyla: já sem budu i příště dávat vše s vyvolávací cenou 1,- Kč. Doufám, že mě milovníci starých pořádků nesežerou :-) Cybere, je načase, aby ses taky vyjádřil! to: hciq - máš zase pravdu, hloupý nápad, jako většina mých dosavadních. to:Tomasek - v Kališti jsem prožil víkendové dětství, takže mám k Hvězdonicím citový vztah, co Ti na to mám říct...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se