Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  V 11. 6. 2012 v 13:41, 'serengeti' napsal:

Dobrý den. Můžete mi poradit zda je tento strojek bezproblémový . . Omlouvám se za možná trochu hloupý dotaz. . Děkuji S.

Valgranges A 07 vychází ze starýho Valjoux (7750) stroje, kterej tu je vod nějakejch sedmdesátejch let, kdy byl navrženej. Údajně bezproblémovej robusní stroj. To jestli si novej Valgranges vzal všechny pozitiva z Valjoux a třeba něco navíc, tak na to ti tady asi nikdo fundovaně nevodpoví. Někde na netu určitě budou nějaký rozborky a komentáře vod hodinářů.

Upraveno uživatelem hciq
Odesláno (upraveno)

celkem bezproblémový mechanický strojek neexistuje,záleží jak s hodinkama zacházíš,mechanické nesnášejí otřesy,Valgranges je v podstatě větší Valjoux7750(36.6mm-29.89mm)existují však firmy které tyto strojky upravují,snižují tím servisní intervaly a růzymi inovacemi dosahují vyšší odolnosti,konkrétně u 7750 např.Sinn,Damasko

Upraveno uživatelem zekon7302
Odesláno (upraveno)

Tak pokud máš na mysli strojek Valgranges od ETY - tak ten je odvozen od 7750 Valjoux ( automat. chronograf ) a ten se dle mého názoru jako "bezproblémový" dá nazvat. Záleží hlavně na používání.

Edit: zekon byl rychlejší :)

Upraveno uživatelem T1000
Odesláno
  V 11. 6. 2012 v 14:09, 'T1000' napsal:

Tak pokud máš na mysli strojek Valgranges od ETY - tak ten je odvozen od 7750 Valjoux ( automat. chronograf ) a ten se dle mého názoru jako "bezproblémový" dá nazvat.

nevím do jaké míry bezproblémovosti to tazatel myslel,já si na něj nestěžuji ale taky nepěstuji extrémni sporty :D

Odesláno

Ještě můj osobní názor. Dneska chce mít každej na ruce hodinky o velikosti kola vod traktoru, tak proč nenafouknout starej Valjoux tak, aby zákazník pěkně zamlaskal. Nic jinýho za vývojem Valgranges nevidím.

Odesláno
  V 11. 6. 2012 v 14:15, 'hciq' napsal:

Ještě můj osobní názor. Dneska chce mít každej na ruce hodinky o velikosti kola vod traktoru, tak proč nenafouknout starej Valjoux tak, aby zákazník pěkně zamlaskal. Nic jinýho za vývojem Valgranges nevidím.

Je to přesně tak,to byl ten důvod( http://www.ablogtoread.com/eta-valgranges-movements-solution-for-the-big-watch/ )

Odesláno
  V 11. 6. 2012 v 14:41, 'serengeti' napsal:

Děkuji za info, kolega si chce pořídit nové hodinky od VICTORINOXu které jsou osazeny tímto strojem a požádal mne o radu. . . . moc jem mu neporadil:). Tak teď už mohu tlumočit. díky S

Mám Victorinox s ETA Valgranges a07.211, nosím ho denně a problémy nejsou žádné. Opravdu je to větší 7750. Navíc, je krásný a zdobený v průhledu..

Posted Image

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...