Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vážení členové tohoto fora, ač jsem ještě neználek, i když už nějaké povědomí mám, poprosil bych zkušené členy o pomoc při orientaci v kalibrech Seiko automat. Jde mi o základní parametry, tj. 7S26-základní kalibr bez hackingu a ručního nátahu, přesnost +-20s, 6R15-hacking a ruční nátah atd. Pochopil jsem (možná špatně) že se dá podle typu kalibru i poznat, jestli je plný datum se dnem nebo jen datum. Pokud se o tom už někde psalo, samozřejmě stačí odkaz, nečekám, že to někdo bude vypisovat znova speciálně kvůli mě. Seika jako taková mne hodně zajímají a mám k nim asi nejblíž (citový vztah), tak mi snad pravověrní vyznavači švýcarské dokonalosti odpustí, možná to časem přehodnotím. Rád bych si udělal komplexní přehled v této japonské značce, protože si připadám jak debil, když čtu, že někdo má srpy a asi si koupí sarby a já nevím, o co se jedná. Taky poprosím o shovívavost, nemám tolik času sedět u compu a prohlížet, proto píšu tento dotaz. Takže rady typu máme tady kolonku search mi nepomohou. Jsem už dřívějšího data narození a věřím, že mi to někdo podá srozumitelněji, než nějaký odkaz na stránky v angličtině. Moc děkuji.

Návštěvník eleven
Odesláno

My jsme tady pravověrní vyznavači asijské dokonalosti:-)

Odkaz momentálně nemám, ale jistě ho někdo časem přihodí. Jen co z hlavy můžu napsat, tak 7s26 je den a datum, 21 kamenů. 7s25 má taky 21 kamenů, ale jen ten datum bez dne v týdnu.

7s36 resp. 7s35 je v podstatě to samé, jen to má 23 kamenů.

SRP, SARB, SKX, SNZF apod., jsou oficiální kódy hodinek. Třeba SKX007, SRP 043 atd. Třeba tady jsou nějaké ty srpy..

http://www.chronograph.com/store/productlist.asp?passsearch1=34&passsearch2=&passsearch3=&passsearch4=&passsearch5=&listno=&start=946

je to sice anglicky, ale dá se tím listovat a koukat na obrázky. Dole v odkazu přepínej ty stránky.

Druhá věc je, že některé typy mají svoje přezdívky, které vycházejí z různých podnětů, takže jsou tu Suma, Samuraje, potápky obecně, pilotky atd.

Nemít na tohle fórum moc času je svým způsobem taky výhoda :-)

Odesláno

Seika jako taková mne hodně zajímají a mám k nim asi nejblíž (citový vztah)

seikem je nás postižených víc - v kvalitě provedení, ceně a výběru nemají konkurenci.

projeď si ten chronograph jak dal odkaz kolega, já jsem si tehdy podle těch stránek taky udělal jakousi představu, kolik typů vlastně je a cenovou relaci.

ať vybereš co vybereš, tak chybu neuděláš.

Odesláno

Děkuji všem za odkazy, šlo mi spíš o takový základní přehled, abych třeba podle typu kalibru poznal, jestli mají hodinky ruční nátah a hacking a třeba i vyšší přesnost a lepší zpracování. Tj. abych se mohl rozhodnout, že tyhle hodinky jsou lepší oproti támhletěm o tohleto a to mi stojí nebo nestojí za tu dvojnásobně vyšší cenu atd. Vím, že u Japonců vedle nešlápnu a zatím nic nevybírám, jen jsem chtěl mít takový základní přehled.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...