Přejít na obsah

27 hlasů

1. 1. Které?

• Captain Chronograph
      9
    • El Primero 36,000 VpH
      18

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zadání:

- chronografy

- univerzály, spíš k obleku

- nemainstreamová značka

- inhouse výhodou

Zakotvil jsem u Zenithu. A teď mám dilema. Obojí s inhousem, 42 mm, safír s antireflexem apod. Nižší voděodolnost Kapitánů mě netrápí. Cena + / - pár tisícovek stejná. Rozdíly vidím hlavně v designu.

El Primero 36,000 VPH

- originální a tradiční design

- o něco vyšší (12,7mm x 11,8mm)

- nesedí mi tachymetr (verze Striking 10th je bez něj, ale cena je zas o pořádný kus výš)

- IMHO větší machrindex

post-10119-045935900 1340479388.png

El Primero Captain

- více plní zadání ve smyslu oblekovky

- líbí se mi nenápadná tlačítka chronografu

- takové ?obyčejné? ? podobně vypadají třeba Omega Aqua Tera Chronograph

post-10119-003973600 1340479421.png

Vaše názory? Doporučení? Dojmy?

Ještě pár živých fotek z netu ...

post-10119-081518900 1340479508.jpg

post-10119-044167000 1340479483.txt

post-10119-089647600 1340479438.jpg

post-10119-065985500 1340479444.jpg

Odesláno

Já hlasuju pro Kapitány - tyhle hodinky mají krásné klasické proporce, design se perfektně popasoval s rozměry strojku, a průměr pouzdra jim dodává výraz. Je fakt, že se světlým číselníkem by mi asi přišly výraznější.

K obleku tyhle Zenity rozhodně nepůsobí usedle! S nimi neuděláš chybu!

(V práci je nosí náš pan generální ve zlatě - a vždycky se musím kontrolovat, abych mu na ruku nešilhal moc okatě .-)

Odesláno

Děkuju za názory! Převaha podpory 36,000 se asi dala čekat, ale potěšilo mě, že není úplně jednoznačná.

Doplním, že oboje jsem měl na ruce a rozhodování mi to neusnadnilo. 36,000 na mě možná působily až moc "nablýskaně", ale to přičítám osvětlení, které u Dušáka maj.

Odesláno

Obidvoje sú nádherné. 36000 pôsobia športovejšie vicej "frajerské". Zato captainy sú nádherné vďaka svojmu jednoduchému a vyrovnanému designu. Mne osobne sa viacej páčia captainy, ale zároveň viem že som do podobných hodiniek ešte nedorástol. Čiže to závisí od teba na ktoré sa cítiš. A ešte som sa vás chcel opýtať, či tý ktorý máte hodinky s tachymetrom či to aj využívate

Odesláno

Kdybych volil z těch dvou, tak Captain, obzvlášť když je zadání univerzály, spíš k obleku. Byť mě by u obou trápilo, že mají černý cifr a bílou datumovku, což na hodinkách obecně moc nemusím.

Odesláno

Kapitan je v porovnani s 36000 nuda. Sice je vic do obleku, ale 36000 bych se do nej taky nebal vzit, jsou docela univerzalni. Navic pokud je treba hodis na kuzi, pak uz je to uplne fpoho. Maji o moc hezci pouzdro (pouzdro Kapitanu mi pripomina Unionky), rucicky jsou masivnejsi a naprosto originalni (nikdo jinej takovy nepouziva co vim) a ta obroucka po obvodu cifru vyvazuje posunuty subciferniky (coz u Kapitanu neni, proto vypada cifernik trochu vic namackanej ke stredu). Striking 10th maji tu skakaci centralni rucku, coz je sice machrovina, ale vypada to trochu divne a tachymetr by byl u nich nepouzitelnej. Jinak urcite chvalim vyber mezi Zenithkama, jsou super, at uz vyberes jakykoliv. O Pilotech jsi neuvazoval?

http://www.youtube.com/watch?v=AmBLAYGA_r0

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...