odjinud Odesláno 2. července 2012 Nahlásit Odesláno 2. července 2012 Zdar, nechávám repasovat u jedné hodinářky (tj. ne u Eltonu) Prim letecké automat a jelikož je nic moc i korunka, bud měnit i ji. Mám pěknou korunku z Prim Sport II, sedne tam v poho, ale vypadá jinak. Teď jsem koukal, že na Igenech je korunka skoro stejná jako na těch leteckých a pohrávám si s myšlenkou to prohodit, tj. z tu z igenů dát do leteckých a tu Prim Sport II do igenů. Je to možné? Předem díky za info.
Honza.manta Odesláno 2. července 2012 Nahlásit Odesláno 2. července 2012 PS2 A PS1 mají nezaměnitelné korunky. Je rozdílná délka hřídelky, je rozdílná délka krčku na korunce a je i rozdílná celková délka smontované korunky s hřídelkou a nejde to nijak prohodit. Už jsem to všechno vyzkoušel.
odjinud Odesláno 2. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. července 2012 Díky za info, mám po dilematu :-)Asi tě to taky napadlo při pohledu zvenčí, ne?
Honza.manta Odesláno 2. července 2012 Nahlásit Odesláno 2. července 2012 Jojo, jenže já uz dřív delal pokusy s korunkama z PS2 do Igenů, takže vím, že to nepasuje.
Chosé24 Odesláno 2. července 2012 Nahlásit Odesláno 2. července 2012 Jojo, jenže já uz dřív delal pokusy s korunkama z PS2 do Igenů, takže vím, že to nepasuje. A co jinej krček případně vytočit,pokud někomu nebude vadit ,že tam nemá origo?
Honza.manta Odesláno 2. července 2012 Nahlásit Odesláno 2. července 2012 (upraveno) Je to asi takto - Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. PS1 má krátkej krček a dlouhou hřídelku(vpravo), PS2 má dlouhej krček a tu prostřední hřídelku.Když se to prohodí tak to nikdy nesedí - rozdíl cca necelý milimetr. Opačně to nakonec jde - do PS1 se to dá doskládat tak, že se ubrousí krček korunky a zkrátí závit na hřídelce a sedne to a jsou rázem vodotěsné Igeny, ale je to piplačka. Opačně jsem to zatím nezkoušel, ale nevěřím, že by to sedělo. Edit: otitulkování fotek Upraveno 2. července 2012 uživatelem Honza.manta
bohus76 Odesláno 2. července 2012 Nahlásit Odesláno 2. července 2012 Honzo máš to pěkné,jen by tam chtělo doplnit délky natahovaček a bylo by to super /nemám všechny/ a když to máš tak pěkně,mohl bys to prosím doplnit,aby bylo úplně jasno,dík.
orlando1 Odesláno 2. července 2012 Nahlásit Odesláno 2. července 2012 Neznám slovo nejde :-) když vezmu korunku z PS1 a zkrátím u ní krček (např. diamantovým pilníkem) pasuje to. Mám to osobně vyzkoušené. Ve výsledku to sice není vidět, ale je to bastlení hrubého zrna :-)Měl jsem to na mých leteckých primkách, sedělo to normálně, ale z principu jsem tam pak dal korunku z PS2.
Honza.manta Odesláno 2. července 2012 Nahlásit Odesláno 2. července 2012 Honzo máš to pěkné,jen by tam chtělo doplnit délky natahovaček a bylo by to super /nemám všechny/ a když to máš tak pěkně,mohl bys to prosím doplnit,aby bylo úplně jasno,dík. Myslíš délku hřídelek? Někde jsem to měl změřené, zkusím najít nebo změřím znovu - časem.
Honza.manta Odesláno 2. července 2012 Nahlásit Odesláno 2. července 2012 Neznám slovo nejde :-) když vezmu korunku z PS1 a zkrátím u ní krček (např. diamantovým pilníkem) pasuje to. Mám to osobně vyzkoušené. Ve výsledku to sice není vidět, ale je to bastlení hrubého zrna :-)Měl jsem to na mých leteckých primkách, sedělo to normálně, ale z principu jsem tam pak dal korunku z PS2. Já tu někde mám korunky, které jsem vydražil od Popshopa - údajně na PS1, ale je to něco, co nepasuje nikam. Jdou použít právě na letecké(mají skoro identický tvar), ale je tam nějaká zrada a aby to pasovalo, tak se musí ubrousit(zase o ten necelý milimetr) ten krček na pouzdře - a to mi přijde jako už velká prasárna. Jinak já si originál korunky schovávám a dávám tam normální dvojkové kvůli vodotěsnosti - no a na parádu je tam když tak vrátím.
jirka404 Odesláno 3. července 2012 Nahlásit Odesláno 3. července 2012 Já tu někde mám korunky, které jsem vydražil od Popshopa - údajně na PS1, ale je to něco, co nepasuje nikam. Jdou použít právě na letecké(mají skoro identický tvar), ale je tam nějaká zrada a aby to pasovalo, tak se musí ubrousit(zase o ten necelý milimetr) ten krček na pouzdře - a to mi přijde jako už velká prasárna. Jinak já si originál korunky schovávám a dávám tam normální dvojkové kvůli vodotěsnosti - no a na parádu je tam když tak vrátím. Já jsem ten krček jen trochu zalisoval do pouzdra a korunka pasovala. A to jsem nakoupil originál korunky a hřídelky, takže by to mělo jít bez úprav.
bohus76 Odesláno 3. července 2012 Nahlásit Odesláno 3. července 2012 Já jsem ten krček jen trochu zalisoval do pouzdra a korunka pasovala. A to jsem nakoupil originál korunky a hřídelky, takže by to mělo jít bez úprav. To je právě to,jedno krátká natahovačka,podruhé zasunout či ubrousit té trubičky a pak nepasuje nikam nic.Asi si to představuju moc jednoduše,ale chtěl bych natahovačka délky takové +taková korunka - sport1,natahovačka delší+taková korunka-S2 atd.,zkrátka v tom mám rád pořádek a ne to pilovat a vracet zase zpět.
Honza.manta Odesláno 3. července 2012 Nahlásit Odesláno 3. července 2012 Já jsem ten krček jen trochu zalisoval do pouzdra a korunka pasovala. A to jsem nakoupil originál korunky a hřídelky, takže by to mělo jít bez úprav. Toho bych se asi bál kvůli vodotěsnosti, to bych radši ubrousil.
jirka404 Odesláno 3. července 2012 Nahlásit Odesláno 3. července 2012 Toho bych se asi bál kvůli vodotěsnosti, to bych radši ubrousil. Teda já bych s tím do vody nelezl ani náhodou . Ona ta vodotěsnost byla pofiderní už u nových. Jednou jsem se vykoupal a dva dni sušil .
Honza.manta Odesláno 3. července 2012 Nahlásit Odesláno 3. července 2012 Blbost. Je-li v pohodě sklíčko, tak stačí dát dobrou korunku a těsnění pod dýnko a je to O.K.. Jezdím s nimi i k moři a kupříkladu loni jsem skákal s Igeny do volného moře z cca 6 metrů vysoké paluby lodi a bez problému.
jirka404 Odesláno 3. července 2012 Nahlásit Odesláno 3. července 2012 Blbost. Je-li v pohodě sklíčko, tak stačí dát dobrou korunku a těsnění pod dýnko a je to O.K.. Jezdím s nimi i k moři a kupříkladu loni jsem skákal s Igeny do volného moře z cca 6 metrů vysoké paluby lodi a bez problému. No jo, já už mám jenom dvoje a tak raději neriskuju. Snad až si něco poskládám z origo dílů zase zariskuju . Největší problém mám s utěsněním sklíčka.
Honza.manta Odesláno 4. července 2012 Nahlásit Odesláno 4. července 2012 No jo, já už mám jenom dvoje a tak raději neriskuju. Snad až si něco poskládám z origo dílů zase zariskuju . Největší problém mám s utěsněním sklíčka. Sklíčko si nechávám nasazovat. To je už skoro jediné, do čeho nejdu - právě kvůli vodotěsnosti. Nebo zkus podmáznout nějakým lepidlem - jsou nějaká, co vytvrdnou až na slunci a ta by snad mohla držet.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se