JII. Odesláno 5. července 2012 Nahlásit Odesláno 5. července 2012 Ahoj, našel jsem Primky, které mi sloužily první dvě třídy základní školy, a to poté, co dělaly radost v období školních let mému tátovi. Bohužel vůbec netuším, o jaký jde model - vypadá to na nějakou dětskou velikost. Poradí někdo? Druhá otázka směřuje k opravě. Jelikož si pamatuji, že mne táta učil rozpoznávat čas právě na nich a sám je dlouhou dobu nosil, rád bych je dal do lepšího stavu. Bohužel mají zřejmě ulomenou korunku z "hřídelky". Dá se někde sehnat tahle část na výměnu? Z fotek je také patrné vychýlení vteřinové ručičky (jednak mimo osu, ale taktéž se mírně vlní), půjde narovnat, nebo je lepší sehnat jinou v dobrém stavu? Hodinky jsou k mému překvapení stále v chodu. Díky za případné reakce. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Honza.manta Odesláno 5. července 2012 Nahlásit Odesláno 5. července 2012 (upraveno) Hodinky jsou tzv. "Prim polštářek", kalibr 66.3. Výměna korunky - měl by jí mít na skladě každý běžný hodinář a vteřinovku by ti měl srovnat taky. Zrona tenhle týden jsem tu samou závadu odstraňoval jednomu zdejšímu váženému členovi a dost jsem se s tím navztekal, ale on měl jiný model hodinek. Jo a chybí ti tam jeden šroubek na můstku pérovníku, ale vzhledem k tomu, že máš "třetišroubek", tak to zase tak moc nevadí, spíš, aby se někde neflákal po hodinkách a neškodil. U těch tvých je oprava tak asi na 5 až 10 minut i s narovnáním vteřinovky a dodáním šroubku. Edit: chybka Upraveno 5. července 2012 uživatelem Honza.manta
JII. Odesláno 5. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 5. července 2012 Děkuji za odpověď a rady. Ještě dodatečná otázka. Zjistím někde, v jakých letech se vyráběly?
accutron Odesláno 5. července 2012 Nahlásit Odesláno 5. července 2012 Děkuji za odpověď a rady. Ještě dodatečná otázka. Zjistím někde, v jakých letech se vyráběly? polovina 70-tých let minulého století
ondrys Odesláno 15. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2012 Ahoj, omlouvám se za offtopic, nicméně prosba k JII. Ozvi se mi ohledně sluchátek ER 6i. ondrys@seznam.cz děkuji ondrys
Liqid Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2012 (upraveno) Taky jsem v prvních dvou třídách měl Primky, ale nikde je nemohu najít, asi je sežral čas Hold, když malej kluk dostane digitálky, tak starý mechaniky odhodí do šuplíku a kašle na ně Upraveno 20. srpna 2012 uživatelem Liqid
Luděk Talián Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 (upraveno) Zdravím přítomné chronomaniaky!Tak jsem se taky rozhodl přidat příspěvek, abych pořád jen nečetl Volím tohle vlákno, protože se svým názvem docela hodí a mně se nechce zakládat zbytečně nové... Když je řeč o hodinkách školních let, přidávám obrázek mých prvních, z roku 1976... (Ty vlevo). Hodinky se mnou vydržely dobré i zlé a zhruba v roce 83 jim upadla nožička.A protože v socializmu bylo vše možné, otec je vzal do práce a tam "zkušený" řemeslník nožičku přivařil... Bohužel však zapomněl na to, že plášť je pokovený, takže tím teplem vznikl zajímavě granulovaný povrch... Takže jsem měl hodinky, které nikdo neměl... No... A pak jsem si koupil od vexláků digitálky, (se sedmi melodiemi ) a Primky putovaly do šuplíku... A v šuplíku jsem je před cca dvěma měsíci opět našel. Natáhl. A k mému údivu se po více než dvaceti letech rozeběhly... Což mne přimělo k hledání informací o Primkách na Netu... A našel jsem tohle fórum... A "kurnik", už v tom jedu taky .Pak jsem, náhodou narazil na Aukru na ty vpravo... Cena byla nakonec poměrně vysoká, na to, že je to kalibr 68.3, ale jsou zachovalé a funkční... A je to "srdcovka".Takže teď jen vyměnit korunku za nějakou méně brutální a sehnat nějaký decentní řemínak a vracím se zpět na ZDŠ Studánka Pardubice Jen jsem zvědav, co na moji novou nemoc bude říkat rodina... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 31. srpna 2012 uživatelem Luděk Talián
ladisu Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 Ahoj Luďku, vzal's to za správný konec.
Luděk Talián Odesláno 31. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2012 Děkuji pěkně za přivítání!(Ale jsem tu už docela dlouho... Jen jsem neměl zatím odvahu publikovat ) Jen doplním moje ranní vyprávění - korunka vyměněna a řemínek osazen... Kuriózní je ta rubová strana - řemínek jsem vybíral samozřejmě podle lícové strany, aby se co nejvíc podobal tomu původnímu a až po montáži mne pan hodinář upozornil na ten nápis... Taková malá blbost, co potěší Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se