Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsíci...
  • po měsících...
Odesláno

s iphonem5 ideální kombo :D

Jako nádražní jsou báječný, ale na zápěstí nic moc - podle mne je skoro neřešitelný problém předělat design věžních nebo nástěnných hodin na zápěstí a naopak, vlastně si nevzpomínám na jediný povedený případ - snad max bill ?

Odesláno

Sef je ma a na ruce vypadaji skvele. Clovek jim nemuze nic vytknout, nejsou ani pozerske, ale ani konfekcni a bezejmenne. A predelavka kremelskych hodin ze Spaske veze, nebo z ktere vlastne, Ulyslym Nardinem byla taky perfektni.

• po měsících...
Odesláno

Oživuju staré vlákno a mám dotaz na odborníky. Našel jsem link (viz. níže) a zajímá mě, jestli Mondaine vyrábí (vyrábělo se?) hodinky s plynulým pohybem vteřinovky, ideálně ještě aby dělaly tu chvilkovou zastávku na dvanáctce každou minutu. Na ofiko webu jsem našel jen quartz se systémem stop2go, což je právě zmiňované zastavení vteřinovky na dvě sekundy každou minutu. Pohyb je dost plynulý, ale ty na videu vpravo mají pohyb vteřinovky skoro jako moje ladičky...

Link: 

• po 2 týdnech...
Odesláno

Dovolím si toto vlákno trochu oživit a přidávám pár živých fotek Mondainů Stop2Go, které jsem dnes pořídil. Výše se tady psalo, že se snad až na malé výjimky nedaří předělávky velkých hodin na malé, tady se to Mondainu docela podařilo, Stop2Go na ruce vypadají dobře, žádné do očí bijící nedořešenosti.

Systém chodu vteřinovky je úžasný, moc dobře se na to kouká a mimochodem je docela zajímavý i systém nastavování času korunkou, kterou se po povytažení neotáčí jak je u quartzek i mechanik běžné, ale funguje jako jakýsi mechanický přepínač, povytažením korunky se vteřinová ručka automaticky přenastaví do polohy 12, přidržením korunky směrem nahoru (od těla) se začne minutová a hodinová ručka automaticky po krocích přesunovat směrem dopředu a přidržením korunky směrem dolů (k tělu) se ručky vadají směrem vzad. To omlouvá i nestandardní tvar korunky, který je logický a funkční, protože brání prokluzu korunky v prstech při nastavování času.

A ještě jedna snad zajímavá informace. Mondaine chystá i verzi hodinek Stop2Go s černým číselníkem, bílými indexy a ručkami a černým pouzdrem v PVD úpravě.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Mal som pár kusov na ruke (majú ich v Žiline v Auparku) a musím povedať, že celkom príjemné hodinky, jednoduché a zaujímavé. Musím tam po čase zájsť a skúsiť znova :)

Odesláno

Viděl jsem je před 2 dny naživo a musím říct, že se mi moc líbily. Ta jejich přehlednost je prostě nepřekonatelná. Prostě - hodinky, nic víc, nic míň. 

• po měsíci...
Odesláno

Opět so dovolím malou aktualizaci tohoto vlákna. Minule jsem se zmínil o plánovaném rozšíření modelové řady Mondaine Stop2Go o dva další modely a už je to tady :)

Konkrétně se jedná o tyto modely:

Mondaine Stop2Go A512.30358.16SBC - od modelu A512.30358.16SBB se liší pouze červeným řemínkem.

Mondaine Stop2Go A512.30358.64SPB - ten už je zajímavější, černý číselník bílé indexy a ručky, černé pouzdro a černý silikonový řemínek.

Co na ně říkáte? :)

Návštěvník Kamil
Odesláno

Ty černý nevypadají vůbec špatně. 41 průměr s úzkým okrajem je rozumně nositelná velikost a o přehlednosti se nemá cenu bavit. :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...