Marfi Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 Co se týká servisu, ja měl svoje hodinky právě u Knespl & Majzlík na servis strojku, proběhla výměna nějakých součástek, takže je sehnat jistě dokážou. Trvalo to, ale hodinky šlapou jak víno. S broušením pouzdra to možná bude horší, ale asi bych počkal jakým dojmem budou hodinky působit po výměně sklíčka.
Pirx Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 (upraveno) 1. Gratuluju, paradni darek, podle me jsou tohle nejhezci Speedmastery. 2. Renovace u Dusaka... nebude to spatny, nebude to ale ani bez chybicky, viz vyse, ale bude to se zarukou a relativne rychle (3-4 mesice). 3. Renovace u Omegy v Bienne... bude perfektni, se zarukou, avsak velice nakladna, a co se tyce doby, mam jine informace nez kolega Jay Doll, udajne 7-10 mesicu. 4. Renovace u Swiss Time Services v Londyne, kvalita srovnatelna se servisem v Bienne, jen to bude o neco rychleji, 4-6 mesicu a o neco malicko levneji. 5. Renovace u Knespl & Majzlik.... tradicne nejvyssi kvalita prace, pouzdro dokazou opravit, pripadne zaridit opravu, urcite lepe jak Dusak. Doba a proveditelnost opravy se vsak bude odvijet od moznosti sehnani/objednani nahradnich dilu. Pocitej ale taky spis min. 3 mesice. Upraveno 9. července 2012 uživatelem Pirx
lany Odesláno 9. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 9. července 2012 Borci, spousta navrhu, co tu padly, mi prijdou jako kladivo na komara. Danafi apod. je blbost, navic ciselnik i rucky jsou uplne ok, jenom je poskrabane sklo! Soude podle fotek bych ohodnotil stav hodinek takto: pouzdro - obouchane, ale ne zas tak tragicky; urcite by to slo castecne rozlestit, vetsim zasahy bych ale promyslel, protoze jsou to znamky noseni clovekem, ke kteremu mas vztah - z toho duvodu bych zavrhl jeho vymenu a urcite si ho nechal; uvidis, jak po dukladnem vycisteni prokoukne; bude nutne sehnat tlacitko chronografu sklo - slo by prelestit (ale i tak na nem budou skrabance vudet), ale nejlepsi bude sehnat nove; ponicene sklo dokaze vyvolat spatny dojem z celych hodiek; koupis urcite bez problemu na Ebay ciselnik, rucky - stav OK, bez pripominek, jen to neni pres sklo uplne na prvni pohled videt; Danafi a podobne rady jsou nesmysl; rozhodne nechat autenticky stroj - zatim neznama, protoze fotky chybi, ale soude podle popisu by mel byt ok Moje rada zni, napis mechanovi (Atelier Knespl & Majzlik), hodinky Ti urcite opravi a mozna bude schopny sehnat i sklo a tlacitko. Kdyby ne, priprav se na to, ze sklo budes kupovat na Ebay, coz ale nejspis nebude problem. Tlacitko podobne, ale verim, ze zmineni hodinari budou mit reseni. Oprava nejaky cas potrva, ale vyjde levneji, nez z toho Svycarska a udelana bude stejne precizne, ale neco precijen stat bude. Za par tydnu az mesicu budes mit perfektni hodinky, ktere Ti muzou delat radost na zapesti. Děkuju, tohle se mi zdá jako rozumné řešení. Pro začátek jsem dnes začal testovat strojek (aneb prostě je nosím :-), jak je na tom s přesností a spolehlivostí. Pokud bude ok, začnu pro řešit sklíčko a tlačítko, případně to drobné přeleštění. Pravda, že to beru jako hodinky s příběhem. Pro zajímavost, dědeček byl novinář a já jsem taky. Hodinky si koupil v době, kdy jako novinář obrovsky kariérně stoupl a jsou pro mě vlastně takovým talismanem pro štěstí :-) No, snad to nezní moc pateticky....
lany Odesláno 9. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 9. července 2012 1. Gratuluju, paradni darek, podle me jsou tohle nejhezci Speedmastery. 2. Renovace u Dusaka... nebude to spatny, nebude to ale ani bez chybicky, viz vyse, ale bude to se zarukou a relativne rychle (3-4 mesice). 3. Renovace u Omegy v Bienne... bude perfektni, se zarukou, avsak velice nakladna, a co se tyce doby, mam jine informace nez kolega Jay Doll, udajne 7-10 mesicu. 4. Renovace u Swiss Time Services v Londyne, kvalita srovnatelna se servisem v Bienne, jen to bude o neco rychleji, 4-6 mesicu a o neco malicko levneji. 5. Renovace u Knespl & Majzlik.... tradicne nejvyssi kvalita prace, pouzdro dokazou opravit, pripadne zaridit opravu, urcite lepe jak Dusak. Doba a proveditelnost opravy se vsak bude odvijet od moznosti sehnani/objednani nahradnich dilu. Pocitej ale taky spis min. 3 mesice. Wow, díky za další potvrzení, že bych měl kontaktovat Atelier K&M. Hned se mi do toho půjde s větším klidem. Asi to udělám rychle, protože na ruce se na ně rychle zvyká - i v tom stavu, v jakém jsou.
lany Odesláno 9. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 9. července 2012 Co se týká servisu, ja měl svoje hodinky právě u Knespl & Majzlík na servis strojku, proběhla výměna nějakých součástek, takže je sehnat jistě dokážou. Trvalo to, ale hodinky šlapou jak víno. S broušením pouzdra to možná bude horší, ale asi bych počkal jakým dojmem budou hodinky působit po výměně sklíčka. Musím říct, že Tvoje fotky hodinek mi ušetřily práci - aspoň vím, na čem jim to nejvíc sluší!!! :-) Pěkné, jak jim sedne ten hnědý NATO.
Marfi Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 Musím říct, že Tvoje fotky hodinek mi ušetřily práci - aspoň vím, na čem jim to nejvíc sluší!!! :-) Pěkné, jak jim sedne ten hnědý NATO. Díky, jsem rád že Tě inspirovaly. Z Tvých fotek není poznat v jakém stavu je tah, nicméně na origo tahu jim to sluší nejvíc.
lany Odesláno 10. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 10. července 2012 Mno. Prosím, potřebuji ještě s něčím poradit. Zkusil jsem přesnost je úděsná. Už za 3 hodiny se zpozdily asi o 7 vteřin. Teď co s tím. Mám raději hodinky odložit, aby se něco nepokazilo a nechat hned servisovat, nebo se nošením zaběhnou a bude stačit je jen vyladit? Stály několik let a až posledních několik dní se jen občas rozběhly, tak chápu, že to mají holky těžké.... Jinak dal jsem na vaše rady a hodinky jdou k Mejzlíkovi. Zatím na výměnu skla, doplnění tlačítka, přetěsnění a uvidím, co dál. Díky díky díky.
Marfi Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 No když už je budou v K&M mít v rukou, nech udělat servis i strojku, tady asi nění o čem dumat. Tím chybějícím tlačítkem se dovnitř dostal bordel, a to se nerozejde.
lany Odesláno 10. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 10. července 2012 No když už je budou v K&M mít v rukou, nech udělat servis i strojku, tady asi nění o čem dumat. Tím chybějícím tlačítkem se dovnitř dostal bordel, a to se nerozejde. To je fakt. Tak já je radši nechám stát, ať se to nějak nepo......... Navíc už jsem si na ně začal nějak moc zvykat a o to horší by bylo loučení
Marfi Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 To je fakt. Tak já je radši nechám stát, ať se to nějak nepo......... Navíc už jsem si na ně začal nějak moc zvykat a o to horší by bylo loučení To je nejlepší řešení. "Čekal" jsi na ně X let, pár měsíců už to vydržíš.
habadej Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 Abych řekl pravdu, Tvou situaci Ti lehce závidím. Ideální vyplnění vokurkové sezóny, dávat dohromady takový supr hodinky. Pak se hlavně nezapomeň pochlubit.
klobadysek Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 V první řadě ti gratuluji k takovému "dědictví". Hodinky už mají příběh, tedˇ by zasloužily dát trochu do kupy. Strojek bude po těch letech potřebovat přinejmenším vyčistit promazat, případně seřídit. Přetěsnění je samozřejmostí. Nové sklíčko je jasné - tím přeleštěním sklíčka ja tu někdo navrhoval to asi nebude ono, tento model má minerální nikoliv hesalit. Bych se přimlouval za velmi opatrnou renovaci pouzdra - aby se při přebroušení neztratily hrany tvary a tím i na hodnota a autentičnost. Nové pozdro z toho neuděláš, tak bych tam nějaký šrám raději přijal.
diable Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 Nalil bych Ti trošku optimismu. Dostal jsem do ruky Breitlingy z devětašedesátého ve velmi podobném stavu - přes škrábance nebyly vidět subdialy a house byl dobitej podobně jako Tvůj. Vzal jsem dřívka, hadříky, zlatnické pasty, ubrousky a šm.dlal tak týden. Sklíčko prakticky jako nové, house s lehkými škrábanci, hodinky získaly tak 80 procent navrch. Takže i samoručo to jde.
lany Odesláno 10. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 10. července 2012 (upraveno) Nalil bych Ti trošku optimismu. Dostal jsem do ruky Breitlingy z devětašedesátého ve velmi podobném stavu - přes škrábance nebyly vidět subdialy a house byl dobitej podobně jako Tvůj. Vzal jsem dřívka, hadříky, zlatnické pasty, ubrousky a šm.dlal tak týden. Sklíčko prakticky jako nové, house s lehkými škrábanci, hodinky získaly tak 80 procent navrch. Takže i samoručo to jde. Tyjo, to jsi dobrej! Já si právě nakonec říkám, že bych chtěl pro pouzdro zvolit nějakou jemnější variantu - souhlasím s tím, že velký zásah by tomu mohl ublížit. Tak zkusím Tvé rady! :-) Ale sklíčko a tlačítko je jasný, to musím koupit a vyměnit, resp. u tlačítka doplnit. Jen úplně nechápu ten pojem "dřívka" a ať bádám na internetu jak chci, pojem zlatnická pasta mi to nenašlo - co konkrétně? Upraveno 10. července 2012 uživatelem lany
Marfi Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 (upraveno) Na tom pouzdře není celkem co leštit, a i to co je, chce grif abys to neocumlal. A to broušení si doma neuděláš. Podívej se na ebay jak příšerně vypadají podomácku vyleštěné tyhle speedmastery. edit: Nevím jestli tyhle stránky znáš, ale je to zajímavé počtení a pokoukání: http://chronomaddox...._in_detail.html edit 2: a něco o strojku http://www.lesmala.net/jean-michel/lemania/index3.htm Upraveno 10. července 2012 uživatelem Marfi
skalis Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 No když už je budou v K&M mít v rukou, nech udělat servis i strojku, tady asi nění o čem dumat. Tím chybějícím tlačítkem se dovnitř dostal bordel, a to se nerozejde. Urcite oservisovat stroj! Nenosit, nenechat bezet, protoze, presne jak pise Marfi, buhvi, co za bordel se dostalo dirou po tlacitku dovnitr a ted odira kolecka. A rozhodne ne samodomo servis (s vyjimkou skla), jinak splaces nad vydelkem. Tech par tisicovek, co to bude stat, rozhodne ma smysl do hodinek vrazit!
Marfi Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Odesláno 10. července 2012 Na tom pouzdře není celkem co leštit, a i to co je, chce grif abys to neocumlal. A to broušení si doma neuděláš. Podívej se na ebay jak příšerně vypadají podomácku vyleštěné tyhle speedmastery. edit: Nevím jestli tyhle stránky znáš, ale je to zajímavé počtení a pokoukání: http://chronomaddox...._in_detail.html edit 2: a něco o strojku http://www.lesmala.n...ania/index3.htm Tak teď zrovna na ebay takový zmršený nejsou, ale jsou třeba tady: http://forums.watchuseek.com/f29/fs-omega-speedmaster-mark-4-5-a-260329.html , porovnej s těmi co sis dal na plochu.
Seamaster Odesláno 16. července 2012 Nahlásit Odesláno 16. července 2012 Presne v tomhle stavu byly i moje Speedy. Silene podreny zvenku, ale krasenj strojek s pekne zaslym cifrem uvnitr. Ja sel cestou renovace u Dusaka, i kdyz pouzdro jsem si pripavil z velke casti sam. Bejt tebou, udelam to stejny, necham vymenit jen sklo, lunetu, tlacitka, korunka a tesneni, rucky nechat jak jsou. Nicmene takovy servis te vyjde na ranec, na 10 tis zapomen, to je za Mooony, ty mas automat chrono kalibr a to bude jeste mastnejsi + to sklo a luneta... ale byby by temer perfektni.Jinak varianta mechano s minimem menenych dilu ti asi bude blizsi, je to jasne jen tva volba. Urcite je odloz, nosenim jim ted davas cocku. Pak se pochlub z vysledkem az budou ready. Mas k nim od dedy i papiry?
straspol Odesláno 17. července 2012 Nahlásit Odesláno 17. července 2012 Borci, spousta navrhu, co tu padly, mi prijdou jako kladivo na komara. Danafi apod. je blbost, navic ciselnik i rucky jsou uplne ok, jenom je poskrabane sklo! Soude podle fotek bych ohodnotil stav hodinek takto: pouzdro - obouchane, ale ne zas tak tragicky; urcite by to slo castecne rozlestit, vetsim zasahy bych ale promyslel, protoze jsou to znamky noseni clovekem, ke kteremu mas vztah - z toho duvodu bych zavrhl jeho vymenu a urcite si ho nechal; uvidis, jak po dukladnem vycisteni prokoukne; bude nutne sehnat tlacitko chronografu sklo - slo by prelestit (ale i tak na nem budou skrabance vudet), ale nejlepsi bude sehnat nove; ponicene sklo dokaze vyvolat spatny dojem z celych hodiek; koupis urcite bez problemu na Ebay ciselnik, rucky - stav OK, bez pripominek, jen to neni pres sklo uplne na prvni pohled videt; Danafi a podobne rady jsou nesmysl; rozhodne nechat autenticky stroj - zatim neznama, protoze fotky chybi, ale soude podle popisu by mel byt ok No, tak tady padla slova, která mi na jazyk přichází už dávno. Ke starým hodinkám určitá patina patří. Často stačí jen umýt nánosy špíny a prokouknou. Nové bych z nich nedělal. Pokud bych chtěl mít ve sbírce hezčí kus, zkusil bych pohledat a vyčkával chvilku- většinou se brzy objeví, protože se na to soustředíš a hledáš. Cena překvapí-pokud bys zaplatil renovaci ve velkém stylu, bude to podobné, ale z hodinek zmizí část toho, co se Ti na nich teď vlastně líbí. Stará nerezová pouzdra stačí přeleštit, i sklu to dost pomůže, je to minimální investice a podle výsledku bych se rozhodoval, zda sklo měnit. I kdyby byla na ciferníku nějaká patina, radím zachovat!!! Natištění nového ciferníku mi už přijde jako zásah, který dost ruší originalitu hodinek- pár takových-už po renovaci- jsem si kdysi koupil, jsou krásné, opravdu, moc, ale něco tam tak nějak chybí. Problém bývají korunky, tlačítka, hrany pouzdra. S hranami nic neuděláš, leštění ty oťuky ,,změkčí" a pokud to nějaký blb nepřežene, bude to vypadat moc dobře (dvakrát měř, koho do toho necháš hrábnout, ocumlané lízátko na zápěstí Ti radost nenadělá). Korunka a tlačítka musí ladit k renovačnímu stavu pouzdra- když je moc odrbané, jsou nové díly jako pěst na oko, někdy se vyplatí koupit starší díly (starší hodináři občas mívají neuzvěřitelné poklady!!! líná huba-holé neštěstí) Obecně při renovaci- méně je někdy více, drahá a rozsáhlá renovace spíš smaže ducha hodinek a nezvýší jejich cenu o vydanou částku peněz (!) Mechana neznám, ale dobrá pověst ho předchází.Už taky dlouho plánuju mu něco zanést...
lany Odesláno 19. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 19. července 2012 Presne v tomhle stavu byly i moje Speedy. Silene podreny zvenku, ale krasenj strojek s pekne zaslym cifrem uvnitr. Ja sel cestou renovace u Dusaka, i kdyz pouzdro jsem si pripavil z velke casti sam. Bejt tebou, udelam to stejny, necham vymenit jen sklo, lunetu, tlacitka, korunka a tesneni, rucky nechat jak jsou. Nicmene takovy servis te vyjde na ranec, na 10 tis zapomen, to je za Mooony, ty mas automat chrono kalibr a to bude jeste mastnejsi + to sklo a luneta... ale byby by temer perfektni. Jinak varianta mechano s minimem menenych dilu ti asi bude blizsi, je to jasne jen tva volba. Urcite je odloz, nosenim jim ted davas cocku. Pak se pochlub z vysledkem az budou ready. Mas k nim od dedy i papiry? Bohužel ... zapomněl jsem se ho zeptat a taky trochu pochybuju, že bude tušit, kde papíry má. Po skoro 40 letech. Ale ještě se pokusím, až za ním zase zajedu. Ono to mám skoro 1000 kilometrů :-)) Jinak určo počítám s tím, že vyměním jen sklo s lunetou, dám chybějící tlačítko a korunku se pokusím nechat původní, pokud bude dobře těsnit. Plus servis strojku samozřejmě. Jinak pouzdru asi patinu nechám, stejně je sám obouchám a kdybych chtěl nový hodinky, tak přeci Speedy opravím, přeleštím, střelím a koupím si je. Ale to nechci.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se