skarvd Odesláno 21. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2007 Zdravím, chtěl bych se zeptal Vás odborníků na hodinky, jestli má symsl kupovat hodinky z titanu které by měly zároveň safírové sklíčko? Z dostupných oficiálních informací je zřejmé, že tyto materiály jsou nejodolnější na trhu. Stačí ale kouknout sem do diskuze a všichni píšou, že titan je měkčí než ocel a že se snadno poškrábe (momentálně mám ocel+minerální sklo). Uvažuju o SEIKO SGG729 za 4500,-. Takže začínám váhat, jestli je mám koupit nebo ne. Nebo snad v dnešní moderní době neexistuje superodolný materíál pro hodinky?? To se teda divím.
Duke650 Odesláno 21. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2007 Existuje, viz sekce německé hodinky, značka Damasco
mnovace Odesláno 21. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2007 to jsis to vyložil asi špatně a je docela důležité vědět co od materiálu nebo hodinek vyrobených z toho či onoho materiálu chceš. Titan je fantastický kov je lehký antialergický ... Nevím co má znamenat spojení titan+safír safír je sice nepoškrábatelný ale také daleko náchylnější na i sebemenší úder, kdy se může rozbít. Minerální sklo zase rychleji odřeš. Jinak ta ocel také koroduje ale není to tak markantní.
Návštěvník Kamil Odesláno 21. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2007 ...safír je sice nepoškrábatelný ale také daleko náchylnější na i sebemenší úder, kdy se může rozbít..... Já ti nevím, už jsi se setkal s někým, kdo takhle rozbil safírové sklo? Já už s ním několikrát o něco zavadil nebo vyloženě praštil a nic se nestalo. Kdybych to udělal s minerálem, byla by tam rýha stoprocentně. A k tématu: kombinaci titanu a safíru bych doporučoval.
Jerryl Odesláno 21. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2007 Safírový sklo jednoznačně doporučuju. Hodinek jsem pár měl a nechovám se k nim špatně, jen je nosím. Minerální sklo vždy utrpělo pár šrámů. Tu o futro dveří, škrábanec o zeď atd, stane se. Co mám safír, tak je to v pohodě.
mnovace Odesláno 21. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2007 No právě že jo ani se mi nezdálo že by to byla nějaká šlupka prostě jsem hodinkama zavadil o hranu kliky a bylo hotovo. Tím samozřejmě neříkám že safír je k ničemu, ale holt vše má své + a -
Návštěvník Kamil Odesláno 21. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2007 No právě že jo ani se mi nezdálo že by to byla nějaká šlupka prostě jsem hodinkama zavadil o hranu kliky a bylo hotovo. Tím samozřejmě neříkám že safír je k ničemu, ale holt vše má své + a - Co to bylo za hodinky? Asi taky záleží na tlouštce skla.
safi Odesláno 21. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2007 Zdravím, chtěl bych se zeptal Vás odborníků na hodinky, jestli má symsl kupovat hodinky z titanu které by měly zároveň safírové sklíčko? Z dostupných oficiálních informací je zřejmé, že tyto materiály jsou nejodolnější na trhu. Stačí ale kouknout sem do diskuze a všichni píšou, že titan je měkčí než ocel a že se snadno poškrábe (momentálně mám ocel+minerální sklo). Uvažuju o SEIKO SGG729 za 4500,-. Takže začínám váhat, jestli je mám koupit nebo ne. Nebo snad v dnešní moderní době neexistuje superodolný materíál pro hodinky?? To se teda divím. Ono záleží i na povrchové úpravě Titanu. Velmi dobrou technologii má Seiko a Citizen.
vor Odesláno 21. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2007 Poku Ti jde o škrábance, tak u ocelového pouzdra je jednoduše vybrousíš a přeleštíš a jsou jako nové .
prochaska Odesláno 21. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2007 Safírový sklo jednoznačně doporučuju. Hodinek jsem pár měl a nechovám se k nim špatně, jen je nosím. Minerální sklo vždy utrpělo pár šrámů. Tu o futro dveří, škrábanec o zeď atd, stane se. Co mám safír, tak je to v pohodě. Já mám titan+safír na potápěčských hodinkách (Luminox). Používám je na technické potápění, což znamená, že drhnutí o šutry je pro ně provozní zacházení. Titan už nevypadá jako nejnovější ale safírové sklo je netknuté. Jinak s tou menší odolností titanu to není tak zlé. Titan je k ničemu například pokud se má třít titan po titanu, v případě titanových šroubů a podobně. Na hodinkách je na tom jen o něco hůř než nerez, jinak jsou všechny výhody na straně titanu (nerezne ani ve slané vodě, je lehčí, nestudí tolik jako nerez). Šel bych do stejné kombinace znova.
norsi Odesláno 21. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2007 Mam doma nejaky stary hodinky Pierre Helvet, titan, quartz a co se pouzdra tycem tak uplne super. Sice ma titan tendenci se trosku vylestit na korunce o obleceni, ale jinak pohoda. Spona je sice poskrabana, ale ne do hloubky, spis jsou na ni "vylesteny carky". Na hodinkach jako takovej neni temer nic a to co tam je neni nijak videt. A to jsem jim daval pekne zabrat (nosil jsem je celou stredni). Ted si je nechavam na sport a na akce, kde si nechci znicit normalni hodinky... Jinak jsou to tyhle http://hodinky.inshop.cz/inshop/pierre-hel...raf/p07p64.html . A vylestena je ta vrchni cast korunky (jak je tam napis 30 NE 60, ta cast s "N" je v puvodnims tavu). To vylesteni vypada i celkem pekne...
Cyber Odesláno 21. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2007 No právě že jo ani se mi nezdálo že by to byla nějaká šlupka prostě jsem hodinkama zavadil o hranu kliky a bylo hotovo. Tím samozřejmě neříkám že safír je k ničemu, ale holt vše má své + a - Co to bylo za hodinky? Asi taky záleží na tlouštce skla. Když safír, tak u Panerai (3,5mm), to si dřív urazím o něco ruku, než bych ho rozbil. Titan je fajn, ale je výrazně křehčí, takže nerez neurazíš, spíš odřeš, nebo vyrobíš rýhu, u titanu spíše kousek odlomíš. Tiatn je taky lehčí, takže člověk ztrácí váhu na ruce. Což může být fajn, i otrava zároveň.
NIGHTinGALE Odesláno 22. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2007 No právě že jo ani se mi nezdálo že by to byla nějaká šlupka prostě jsem hodinkama zavadil o hranu kliky a bylo hotovo. Tím samozřejmě neříkám že safír je k ničemu, ale holt vše má své + a - Co to bylo za hodinky? Asi taky záleží na tlouštce skla. Když safír, tak u Panerai (3,5mm), to si dřív urazím o něco ruku, než bych ho rozbil. Titan je fajn, ale je výrazně křehčí, takže nerez neurazíš, spíš odřeš, nebo vyrobíš rýhu, u titanu spíše kousek odlomíš. Tiatn je taky lehčí, takže člověk ztrácí váhu na ruce. Což může být fajn, i otrava zároveň. U ORISek (TT1 Meistertaucher Regulateur) mám safírové sklíčko 4,70mm silné s vnitřní antireflexní úpravou. Aspoň to tak píšou Jsou titanové a já osobně titan upřednostňuji (ještě v něm mám Seiko Arctura). Až budu kupovat další hodinky, tak pokud bude model k dispozici i v titanu, dám mu opět přednost.
Pachollini Odesláno 22. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2007 No, moje zkušenost s minerálem je, že bez škrábnutí při mém běžném nošení vydrží cca. týden. Potom se vždycky objeví škrábance, které mě pochopitelně hrozně rozčilují. Takže bych ve všech případech volil jednoznačně safír, který s mi zatím škrábnout ani rozbít nepodařilo.
norsi Odesláno 22. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2007 to cyber: No nevim, na tech Helvetech jsem nikdy ani kousek neurazil a to jsem s nima lez po horach, jezdil downhill na kole a delal jiny silenosti... A to se jedna vyslovene o low-cost model (cena asi 4000 v ty dobe, ted jsou jeste levnejsi)... Je pravdam ze mineralni sklicko jsem rozbil (nebo nejak hodne poskrabal, uz si to nepamatuju) a menil za jiny....
RomanP Odesláno 22. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2007 No, moje zkušenost s minerálem je, že bez škrábnutí při mém běžném nošení vydrží cca. týden. Potom se vždycky objeví škrábance, které mě pochopitelně hrozně rozčilují. Takže bych ve všech případech volil jednoznačně safír, který s mi zatím škrábnout ani rozbít nepodařilo. Moje zkušenost je opačná. Festiny quartz za 4,000,- minerál - 6 let každodenního nošení bez jediného škrábance. Tím ale něříkám, že mám něco proti safíru. Ten co mám je po roce a půl nový.
Pachollini Odesláno 22. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2007 No, já měl tuhle zkušenost s Fortisy a Citizeny. Fakt byly škrábance na obou do týdne.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se