Přejít na obsah

Parnis v roce 2012

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 365
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Přesně, to je taky věc, která mě trochu mrzí, nechápu, proč tam dali jinej font...

Kdyby byla s něčím nespokojenost, stačí kouknout např. na nejpanskehodinky.cz, nabídnou ti tam úprav, co hrdlo ráčí ( vyzkoušeno ).

Odesláno

Kdyby byla s něčím nespokojenost, stačí kouknout např. na nejpanskehodinky.cz, nabídnou ti tam úprav, co hrdlo ráčí ( vyzkoušeno ).

Jo, od nich jsem je koupil, tyhle mi vyhovovaly nejvíc... Na některejch to kazil nápis Parnis a na jinejch zase jiný drobnosti. Život je holt plnej kompromisů. Jestli mě budou bavit ještě za pár let, tak si koupim Steinharty a bude pokoj...

Odesláno

Maiestatus

- Kamil to myslel tak, že když je položíš korunkou dolů, cifrem nahoru, dolů atd...

- strojek této velikosti má mít do 2sec polohové diference a izochronismus ? je tam breguet nebo plochý ?

Odesláno

Zkoušel jsem je pokládat korunkou nahoru a nemělo to žádnej pozorovatelnej efekt, doufal jsem, že by je to mohlo zpomalovat. Vyzkoušim to znova a v různých polohách.

Rs. Tvůj druhý dotaz netuším. Je tam kopie Unitasu, nejpravděpodobněji Seagull, technický detaily neznám..

Odesláno

Kopie to je, ale ne přesná. 2 sec x 6 poloh je jasné. izochronismus - odchylka podle natažení pera.

vlásek - plochý nebo je koncová křivka nadehnutá jakoby nahoru ke středu - ovlivňuje kompenzace a při této velikosti se pohodlně dá udělat obojí. Swiss má plochý, ten Tvůj vypadá taky, ale nemám dostatečně detailní fotku, abych to na ní viděl.

Odesláno

Dobrý den pánové, pořídil jsem si taky jedny Parnisy...

Opravdu moc pěkné. Nepřekáží korunka při nošení? Dělají i trochu menší verzi se stejným strojkem. Je to trochu blbost, ale láká mě napsat Ježíškovi...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Ty maj 44mm, že jo, jsou taky moc pěkný. Korunky bych se nebál, nosim je těsně před zápěstníma kůstkama (před tou boulí) a nemám s tim problém ani když zvedám dlaně. Ruce mám teda celkem hubený..

Odesláno

Opravdu moc pěkné. Nepřekáží korunka při nošení? Dělají i trochu menší verzi se stejným strojkem. Je to trochu blbost, ale láká mě napsat Ježíškovi...

U tohoto modelu má korunka jiný tvar. Mě osobně se teda více líbí diamantová korunka z 47mm modelu. Ale tak výměna korunky je asi maličkost..

Odesláno

Řemínek je 24mm, má to tak i ten 44mm model. Neni to nejpraktičtější z hlediska výběru, ale něco se na to sehnat dá..

Pooletr: ty tvoje parnisy měly pásek 22?

jo, ty mají 22mm

Odesláno

Sponu jsem koupil z Německa (http://www.watch-band-center.com), má taky 24mm a příště bych nešetřil a koupil tu motýlovou, rozevíratelnou do dvou stran. Ale i tak se nosí pohodlně, ale člověk ten řemínek nesmí nosit moc utaženej, v pohodě pod tu sponu ještě strčím prst.. Ta otevírací na jednu stranu zasahuje trochu moc do boků, mám jí trochu vylisovanou do kůže, ale při nošení to neregistruju :-) Jinak tu motýlovou jsem potkal i u hodináře v Praze, takže by se nejspíš stačilo trochu porozhlídnout. Musim říct, že jak otevírání, tak zavírání se sponou je mnohem pohodlnější a ještě si člověk nelikviduje řemínek...

Odesláno

Jinak, i originál spona je poměrně kvalitně dělaná, netlačí, je dostatečně masivní- ostudu rozhodně neudělá.

Odesláno
:smile_anim: jsou tady,tak nějaké pozdní foto(světlo)

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...