Prokop Odesláno 21. března 2006 Nahlásit Odesláno 21. března 2006 Nejsem schopen nyní přesně odpovědět, protože čas od času některé díly najdeme, stejně jako originální ručky na Sport Igen. Jejich existence pro nás byla také překvapením. Milým. Každopádně, jak psal georg původní korunky byly mosazné. Sluší se dodat, že ty nové mají i lépe vyřešené těsnění.
Mikina Odesláno 22. března 2006 Nahlásit Odesláno 22. března 2006 Jsem zastáncem toho, že pokud provádím renovaci starých hodinek/ jak zde někde bylo uvedeno že z nich má dýchat 35 let a více/, pak by pokud možno všechny díly měly být ve stavu originálu, i když třeba s hůře vyřešeným těsněním, byť se známkou přiměřené opotřebovanosti. Když pak takovéto hodinky perfektně vyčištěné včetně maximálně provedené opatrné opravě pouzdra držíte v ruce, jakoby do vás prostupovaly duše a osudy bývalých majitelů. Pokud hodinkám dodám některý díl nový/např.ručky nebo korunku/, pak pokud to lze pouze totožný typ. Je to jako by jste provedli citlivou tranplantaci. Ale to jsem se zasnil, promiňte to kmetovi.
gutav.lolo Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 cigi zkus dat foto sport 1 s bílím otocným kroužkem.a na černem ciferníku kdyz budou bílé indexy,bíle ručky a žlutá sekudovka.? můžeš to skombinovat? to bych chtel vidět.je to možno? dík
Prokop Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Odesláno 2. října 2006 Obávám se, že tato diskuze usnula. Nakonec nedošlo k dohodě o společné podobě hodinek a někteří si objednali hodinky individuálně, byť za cenu vyšší.
cigi Odesláno 3. října 2006 Nahlásit Odesláno 3. října 2006 Jo, jo taky si budu muset nechat udělat extra kousek. Ještě jednou jsme to rozjeli ve vláknu sportovní hodinky l.e. - a myslím, že je tam specifikace, do který půjdu. (žlutá barva, datumka ev. na 4.30, červené písmo, když to zaplatím, bílá luneta, leštěné ručky).
Viktor Odesláno 3. října 2006 Nahlásit Odesláno 3. října 2006 Cigi, nevzdával bych se myšlenky na pootočení číselníku "o 5 minut" - 12 na 1, korunka a datumové okénko na 4, mohly by to být zajímavé hodinky. Ty barvy bych snesl, jen červené datum nepotřebuju. I když bych asi dal přednost jiné barevné kombinaci - olivově zelenému ciferníku, žlutým indexům a žlutému kroužku. Na žlutém ciferníku málo vyniknou indexy, IMHO. K tomu kalibr 68, plastové sklo a šel bych do toho. A raději bych plné dno, třeba s historií Eltonu v datech ala U.Nardin
cigi Odesláno 3. října 2006 Nahlásit Odesláno 3. října 2006 viktore, já zrovnma hledal, s kým jsme se to dostali tak daleko v předešlé diskuzi - žes to byl ty - chlapi ve třech už to bude pěkná úspra za ty barvy. Oživuji to téma.
Tomasek Odesláno 3. října 2006 Nahlásit Odesláno 3. října 2006 ...Oživuji to téma. To ze mě bude mít Prim radost ...
Prokop Odesláno 4. října 2006 Nahlásit Odesláno 4. října 2006 To mě neděsí. Myslím, že je to vše poměrně reálné. V barevných odlišnostech každého z Vás nevidím nějký zásadní problém. Pokud to myslíte skutečně Vážně, pak poprosím o detailní specifikaci. Změny, které zmiňoval Cigi by ani nebyly extra drahé. To co zmiňuje Viktor sice vypadá jednoduše, ale znamená to úpravu konstrukce pouzdra (sice ne velkou, ale už nejde použít vyrobené a odzkoušené pouzdro) a především úpravu programů pro chod CNC frézy a jejich odzkoušení. Nechci se tu tvářit, jak je to složité a tím i drahé, ale je to komplikace, která zabere nějaký čas, a to hned vícero oddělení, která jsou před vánoci vytížena na 110%. Zase to má na druhou stranu tu výhodu, se kterou Viktor správně kalkuloval. Nemusel by se vyrábět nový číselník, což je zase slabé místo Cigiho plánu. Pro tuto chvíli se však zdá varianta "Cigi" výrazně jednodušší na realizaci. V každém případě doufám, že by se ještě pár lidí našlo.
cigi Odesláno 4. října 2006 Nahlásit Odesláno 4. října 2006 Joj, prime, to zní povzbudivě. Viktore a omni, myslím, že zakopanej pes toho posunutí ciferníku (jsem fanda tohoto řešení) leží v tom, že i korunka musí být posunuta na 4, jinak to vypadá, že se ciferník otočil jaksi omylem samospádem, zvlášť, když je tam datumka. Další potíž je datumka sama o sobě, protože se mi dosud nezdařilo udělat jetelnou verzi otočeného ciferníku s datumkou - nejlepší je ještě ta stavdartní poloha na 3 (tedy 120°) a to nemám u sportůI rád - nějak mi divně koliduje s tím klínovým indexem. Takže bohužel, ciferník chci nutně vyměnit. A proto jsou kolegové vítáni. Ale byla by tu ta primem samotným navržená možnost datumku vypistit a jít do 66 kalbru a otočení ciferníku, jestli ta úprava pouzdra a posun korunky na 4 bude zaplatilný, budeme třeba 3 plus podpora prima , rád si počkám - takové hodinky by byly totiž mnohem originálnější, než jenom datum na 4.30! Viditelnost a barvy: Dospěl jsem k názoru, že se mi nejvíc líbí žlutý ciferník (moje oblíbená barva) s veškerými černými popisky a bílou reflexní barvou na hodinových indexech (v černém rámečku samozřejmě), k tomu bílá luneta taky s černými čísly a bílá datumka , taky s černými čísly. Je to šetřivé (datumka a luneta standart), ale hlavně veškeré černé popisky spojí ciferník a lunetu do jednoho celku a hodinky budou vypadat větší. Luneta má stejné barvy jako hodinové lichoběžníky i datumka (nejradši by ji viděl v lichoběžníkovém okně . viz 52) a vyvažuje ji - je to na všech sportechI s bílou lunetou jasně cítit. Datumka na 4.30 je pak jasně oddělená od indexů, zlepšuje se přehlednost ciferníku jako celku. Kdyby byla vůle doplnil bych ještě čísla hodin 13 až 24, ale to není podmínka - TY by mohly koneckonců být bílý, ale pak by stály asi tři až čtyři litry navíc (pro všechny) - další matrice. Kdybychom byli bohatí fajšmekři, mám v rukávu ještě lunetu na míru - kombi luneta - místo čárek na 1,3,5,7,9,11 by tam byla tahle čísla hodin (žlutě asi a možná vzhůru nohama oprti číslům minut) - a luneta by šla použít i na druhou časovou zonu :). Ručky leštěné nebo chrom s bílou reflexní barvou - celý to má být přece inspirované embasem s bílou střechou.
X-Bob Odesláno 4. října 2006 Nahlásit Odesláno 4. října 2006 Cigi, i když jsem jen host, musím říct, že Tvůj návrh je SKVĚLÝ, přesně jsi vystihl 1000MB a ta kombinace ciferník+luneta, no, "eňo ňuňo"
cigi Odesláno 4. října 2006 Nahlásit Odesláno 4. října 2006 x bobe díky díky, ale objednávej, dokud jsou - bude jen 11 kusů Musím se taky přiznat, že jsem tu MB spíš domyslel ( vlastně jsem to ani nebyl já )k těm hodinkám, než hodinky k MB!
X-Bob Odesláno 4. října 2006 Nahlásit Odesláno 4. října 2006 Cigi, to nemůžeš si takhle kazit image!!! Hned výše uvedené smaž a v předchozím podtrhni, že hodinky jsou esence ducha 1000MB (nebo toho dvoudvéřového sport provedení 1000MB) a že jsi to přesně tak podle toho sám vymyslel!!! :D
pavel23 Odesláno 10. října 2006 Nahlásit Odesláno 10. října 2006 Docela mě tenhle nápad zajímá. Jsem fanda sport I, máte představu na kolik to asi vyjde. Jinak si nechávám u svého hodináře repasovat strojek cal. 68 ze sportek a připravuji se na to, že si nechám v primu udělat repas. Ale po přečtení cigiho návrhu, bych měl docela chuť do toho jít s Vámi. Jen je rozhodující cena!!!
cigi Odesláno 10. října 2006 Nahlásit Odesláno 10. října 2006 Pavle, já myslím, že se s plasťákem do deseti vejdem. Pakliže budeš chtít datum na 3, jen žlutou barvu, tak jistě. Pakliže bude datum na 4.30 budeme muset rozpočítat novou matrici a ciferník na zájemce (cca 3 - 4 000,-), počítej, že budeme 2, ještě by se přidal omni, ale to je jediný, co jsem od něj kdy slyšel. Viktor bude čtvrtý, ale chce otočit celý ciferník, nebo ne? Chlapi hledáme už opravdu zájemce, ne šel bych do toho, ale du do toho, jasný? cigi jde do toho, když se do příštího pondělí nikdo nepřidá, což očekávám, objednám u prima soliter a spadne klec.
Viktor Odesláno 10. října 2006 Nahlásit Odesláno 10. října 2006 Pro mě je problém žlutý ciferník, takže asi na mě zbyde olivově zelený solitér...
decebal Odesláno 10. října 2006 Nahlásit Odesláno 10. října 2006 Trošku jsem se v tom přestal orientovat. Jde o repliku včetně nerez pouzdra? Po té, co jsem zakoupil od Ondraje Sporty I., asi bych si poridil jeste jedny, jen by mi pro orientaci pomohlo určité shrnutí, jak tedy vypadá varianta o které tady píšete, mně z toho vychazejí asi tři. Osobně bych upřednostňoval věrnou kopii, případně s individuálně řešenou barevností. Ta Cigiho-žlutobílá- se mi ale docela zamlouvá.
omni Odesláno 10. října 2006 Nahlásit Odesláno 10. října 2006 Jo, jo taky si budu muset nechat udělat extra kousek. Ještě jednou jsme to rozjeli ve vláknu sportovní hodinky l.e. - a myslím, že je tam specifikace, do který půjdu. (žlutá barva, datumka ev. na 4.30, červené písmo, když to zaplatím, bílá luneta, leštěné ručky). Nie som zastanca vsetkych tvojich napadov, ale casto mam velmi podobny vkus. Ako zaklad som uz davnejsie chcel "žlutá barva, datumka ev. na 4.30, červené písmo" pripane este posunutu korunku a priehladne dynko (rad sa kocham pohladom na mechaniku). Som prisposobivy a tolerantny, takze pokial to nebude nakoniec modra ETA (mam Omegy), cervena 68 (cakam na dodavku Igen Ferrari), oranzova (vaham nad Archimede SportTaucher Orange kůže) som za realizaciu... Takze idem do toho... som na fore denne, citam takmer vsetko, ale nezapajam sa do diskusii, lebo sa mi to zda zbytocne... Vsetky navrhy na novu LE, alebo malu seriu sa nakoniec skoncili na nemoznosti dohodnut sa... Mozno to teraz dotiahneme aspon na par kusov (nechcem soliter) BTW stale ma laka damasek...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se