Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
5017,- Kč  - Komplet pouzdro s plastovým sklem a laserovým popisem (s korunkou na 3. hodině)

Myslim, ze jeden zo zamerov bol posunut datum a korunku na 4 (4:30) je to problem? Ako by to posunulo cenu?

A co na to cigi...? :)

• Odpovědi 1,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

omni - korunku posunovat prozatím nebudeme - to by bylo moc drahé a i časově náročné (musíš vymyslet nový program pro NC stroj a vyrobit pár prototypů, nejde jen vzít vrtačku a vyvrtat nový otvor do nehotového pouzdra - tedy podle prima), a navíc lze korunku posunout nejdál na 4 a zase by kolidovalo datum s indexem. Posun korunky bychom realizovali pouze v případě, že se shodneme na posunutí celého ciferníku o 30° tak, aby 12 byla na 1 hodině. Je to myslím velmi ergonomické a viděl jsem to na leteckých hodinkách. Datum by zůstalo na 3 (4) se všemi současnými nectnostmi (ale mohli bychom použít dnešní ciferník) nebo bychom ho úplně vypustili. Ale to je fakt radikálnější a dražší řešení ála Viktor. Ale udělám vzorovou grafiku.

prime, můžete pro zajímavost nastřelit, kolik by to koštovalo??

Odesláno

cigi, chtěl jsem se zeptat zda by bylo možé , bílostříbrný ciferníka modré ručičky a modré lemování klínků udávajících hodinu. Něco podobného barevně jako na Forsitech. Nechci nic kopírovat, ale mě se tahle kombinace líbí.Když nás bude víc myslíš si, že se ještě ta cena může snížit? TO JE OTÁZKA I NA PRIMA

Odesláno
5017,- Kč  - Komplet pouzdro s plastovým sklem a laserovým popisem (s korunkou na 3. hodině)

Myslim, ze jeden zo zamerov bol posunut datum a korunku na 4 (4:30) je to problem? Ako by to posunulo cenu?

A co na to cigi...? :)

Je to problém! Budou se muset udělat nové číselníky a přípravky na bodování nožek, které budou muset být přesně umístěné. To by zvedlo cenu poměrně výrazně. Cca o 4.000,-Kč na kuse.

Prakticky stejným příplatkem by byla oceněna úprava pouzdra tak, aby se korunka posunula s datovým oknem současně vůči pouzdru, protože tam by to zase znamenalo předělat konstrukci a program na frézu. To by se ale muselo prověři s konstruktéry.

Oba příplatky vycházejí z toho, že bude minimálně 20 objednávek. Výhoda je, že by přicházelo do úvahy buď jedno nebo druhé řešení, takže by se nemělo stát, že by se oba příplatky zkumulovaly.

Nebudu zastírat, že určitou částí problému je i kapacitní otázka. Strojní výroba je momentálně silně přetížená, a to i přes to, že máme novou frézu. To je daň za individuální výrobu. Více se nastavuje a seřizuje, než obrábí. Zato v tomto oboru už máme skutečně špičkové zaměstnance.:)

Odesláno

pavle 23, když zaplatíš barvu extra, můžeš mít jakou ti prim dovolí, ale asi budeš muset objednávat extra, aby se to zase nezkomplikovalo, jako v linea l.e. Ale u mě si vítán. Ale pozor - každá jiná barva v rámci tvého číselníku (tedy např. když budeš chtít černě minuty a modře lemování znamená 2 matrice navíc, tedy 2x3000,-!!.

Odesláno

První grafiky, jedu ty nejlevnější, pěkně od počátku, vybírejte, glosujte, myslete - chce to představivost a trpělivost, trvá mi to věčně a barvy si domyslete, nebo vytiskněte a nabarvěte temperou.

původní výchozí verze ferrari red - nemám lepší fotku, beru tedy tuhle:

ferrari.jpg

posunutí datumky na 4.30 v barvě ciferníku: zvýraznění 12, první verze 2x obyč. index:

ferrari451.jpg ferrari452.jpg

Následovat bude pokus dát na ciferník čísla odpoledních hodin 13 - 24, jestli mi to schválíte, protože já jsem už stár a pletu si 17 a 7 a 5 a tak. Bude pokračovat vývoj indexu na 12, máte nápady? A zkusím provést datumové okénko lichoběžníkové, jako indexy - jde to, prime? Pokusíme se odstranit nadbytečný nápis 17 jewels a taky nějak uplacírovat primovo aktuální zbytnělé logo. Tak čauky zejtra a pusťe se do mě!

Odesláno

cigi: já bych s datumovko nehýbal (nebudeš-li zároveň otáčet celým ciferníkem). Co se týče barvy, tak černá na červené mi přijde velmi nevýrazná, na číslice bych použil spíše bílou.

Výrazně lichoběžníkové okénko pro datum se používalo např. na některých hodinkách s cal. 52, takže předpokládám, že to nebude problém vyrobit.

Odesláno

mě se nejvíce zamlouvá č. 3, rozdíl ceny od původního postavení bude asi kolik..., ale jak chcete, stejně už jsem ztracený. Co se týče barvy lunety, raději bych volil černou se žlutým číslováním, ale zase v případě žluté to je vskutku originální, chtělo by to tu grafickou tezi.

Odesláno

Žádná čísla na ciferník! I kdybych si mel priplatit. Má to být replika, ne variace. Já bych to rád, tak jak to je, o datumovce jsem ochoten diskutovat i když se mi líbí to původní postavení, jak ten rámeček navazuje na index 3, pro mě ten původní model prostě je ůžasný. Ta datumovka na 4:30 narušuje pravidelnost indexů, je to škoda.

Odesláno

...verzia 3...

zlty datovy veniec (pri zltom ciferniku) a cervene pismo maju prave to kuzlo, ze tam datum sice je, ale zaroven je nenapadny...

Lichobeznikovy otvor datumky by bol prima...

Odesláno
Možná bychom měli udělat seznam přihlášených a zamluvit čísla podle toho, kdo se kdy přihlásil, myslím, že je to takhle opravujte a potvrzujte:

1. cigi / elton???

2. omni

3. decebal

4. pepik

5.blackbiker ??

6. bulli

7.skeleton

8.zdenda

9.mnovace???

10. x-menm ??

11. cigi - jestli to dojde až sem, vyměním 11 za 1

12. viktor???

Pánové já se odhlašuju-teda nikdy jsem přihlášenej nebyl, jen jsem vznesl dotaz:-)tak se omlouvám-beze mně

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...