час
 Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 Zdravím, chtěl bych si založit nějakou pěknou sbírku, jenže problém je v tom, že hodinkám absolutně nerozumím. Našel jsem zkusmo tohle: http://ostatni.bazos.cz/inzerat/473048/Pre...y-Breitling.php a je to celkem sympatickž, celkem by mě bavilo se v tom povrtat. Dělám od svých 11 let plastikové modely, takže nějakou zručnost bych snad měl mít... Takže by mě bavilo ty hodinky zrestaurovat a třeba prodat dál nebo tak. Prosím poraďte mi, jak a) začít se sbíráním hodinek (i když to zní trochu nablble) zda a za kolik má cenu kupovat inzerované hodinky (viz. odkaz) Díky!!! часовщик
Karloss Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 No pokud je to sbírka jen pro radost, tak sbírej to co se ti líbí, nebo tě nějak přitahuje. Někdo je ulítlej na chronografy, jinej zase sporty od Primu, letecký hodinky, hodinky s věnováním atd. Možností je spousta. Druhá věc je kolik na to máš peněz..něco jinýho je sbírat Primky po dvousetkorunách a zakládat sbírku IWC . No a s tím restaurováním bych byl opatrnej..dost to záleží asi na technice, odb. znalostech atd. Já jsem takhle "restauroval" jeden číselník a teď radši sháním nový no a jinak mě ještě napadá sbírat hodinky značek s tradicí, v co nejlepším stavu a bacha na originalitu všech dílů - hlavně korunky, ručky atd.
час
 Odesláno 25. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 Dík. Už jsem začal: http://www.aukro.cz/show_item.php?item=160...Fa%3E%3C%2Fi%3E Ten problém je v tom, že nemám absolutně nejmenší znalosti o hodinkách - vůbec nevím, co znamená chronograf, kotva, diver atd.... Kde bych mohl načerpat nějaké informace ohledně hodinářství atd? V knížkách, na internetu...??? Díky!!!
Petr_S Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 часовщик napsal: Dík. Už jsem začal: http://www.aukro.cz/show_item.php?item=160...Fa%3E%3C%2Fi%3E Ten problém je v tom, že nemám absolutně nejmenší znalosti o hodinkách - vůbec nevím, co znamená chronograf, kotva, diver atd.... Kde bych mohl načerpat nějaké informace ohledně hodinářství atd? V knížkách, na internetu...??? Díky!!! No, tak tyhle hodinky se hodí leda na trénink renovace číselníku či sundavání ruček. Myslím, že do 10 Kč je máš ) Pokud chceš něco vědět o hodinkách, tak si pročti fórum a články na Chronomagu. Dále je spousta zajímavých stránek na netu, kde najdeš info (např. www.prim.cz, www.watches.cz, ale i zahr. weby www.timezone.com, www.watchtempus.com) Začni a uvidíš, že nás a sebe jednou budeš proklínat, že jsi kdy na Chronomag lezl
Gilius Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 Proklínat ne...proč?!....je to tady návykový....to ano....ale když ty tiktaky jsou tak pěkný.......
VS Odesláno 26. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2007 часовщик napsal: Dík. Už jsem začal: http://www.aukro.cz/show_item.php?item=160...Fa%3E%3C%2Fi%3E Ten problém je v tom, že nemám absolutně nejmenší znalosti o hodinkách - vůbec nevím, co znamená chronograf, kotva, diver atd.... Kde bych mohl načerpat nějaké informace ohledně hodinářství atd? V knížkách, na internetu...??? Díky!!! Začni tady http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=4497 a máš na dlouho vystaráno
час
 Odesláno 26. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 26. ledna 2007 Díky! Tak, sbírečka se mi pěkně rozrůstá. Zatím jsem za dnešek získal 7 exponátů - většinou dámské - Vichy, New Yorker, SECCO, Orion (China fake?), Timex, Geneva (China Fake) a nejhezčí - Chaika 17 Jewels, pozlacené. Paráda. Až se dostanu domu, nafotim...
roon Odesláno 26. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2007 koukám sbírka se ti rozrůstá sice bych řekl, že převažuje kvantita nad kvalitou....
час
 Odesláno 26. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 26. ledna 2007 Jo, to jo, ale na to, že některé hodinky nepřežijou pitvu...........
hciq Odesláno 26. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2007 Hale "hodináři" neber mi ty trosky z RAKETY na Aukru, potřebuju je na renovaci :)
час
 Odesláno 27. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 27. ledna 2007 Jo, jasně, máš je mít! BTW, jak jsi poznal, že jsem Časoffčik?
roon Odesláno 27. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2007 часовщик napsal: BTW, jak jsi poznal, že jsem Časoffčik? že by si to přečetl ?
час
 Odesláno 28. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2007 roon napsal: часовщик napsal: BTW, jak jsi poznal, že jsem Časoffčik? že by si to přečetl ? Ne, on mě poznal na Aukru. Viz. hciq napsal: Hale "hodináři" neber mi ty trosky z RAKETY na Aukru, potřebuju je na renovaci :) :/
час
 Odesláno 28. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2007 Tak tady je moje momentální sbírka... Doufám, že díky Akru se v dohledné době rozšíří. Taky bych měl asi obejít pár známých... U každé věci napíšu, co by s ní bylo potřeba, prosím, pokuste se mi poradit. Např. nevím, kde koupit náhradní sklíčka, či jak je přidělat... QUARTZ hodinky, SWISS MADE, tah vypadá taky celkem pěkně, jenže nejdou - možná je jen potřeba vyměnit baterku...?
час
 Odesláno 28. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2007 Další kousek... Pojmenován spektakuklárně srdíčko. Jinak na ciferníku ORION - SWISS MADE - QUARTZ. Včera jsem se v tom hrabal, byla napůl vypadlá baterka, tak jsem jí tam zamáčk, ale nepomohlo to... Nejdou!!! S "hrabáním se v" souvisí i moje další otázka? Jaké nástroje bych měl použít? Zatím nmám něhjaké nože, ale to nedělá moc dobrotu... Jak bez poškození otevřít zadní kryt strojku???
час
 Odesláno 28. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2007 Quartz NEW YORKER, mosazný kryt, jdou, mají vteřinovku. Když jsem se v tom včera hrabal, upadlo sklíčko a nejde vrátit zpátky. Resp. jde, ale padá ven - mám ho snad nějak lepit nebo co???
час
 Odesláno 28. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2007 Tohle je jenom tak offtopic, to jsem náhodou teď našel ve svém photobucketu, je to asi 3 roky starý (nebo víc), to jsem dělal, když jsem ještě o nějakých hodinkách neměl ani ponětí (podotýkám, že hodinky mě chtyly asi před týdnem )
Tomasek Odesláno 28. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2007 Já vím, že nikdo učenej z nebe nespad, taky o hodinkách skoro nic nevím (a to těch týdnů mám za sebou o hodně víc než ty), ale zkus se na to podívat třeba takhle: přestaň utrácet za ty ptákoviny a věnuj ještě nějakej tejden pročítání fóra. Zjistíš, že je lepší začít něčím jiným než je výměna baterií. A pak se do toho pusť s odhodláním a plnou peněženkou.
час
 Odesláno 28. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2007 Jo, díky za radu, zatím se ale moje sbírka sestává s darovných kusů. "Darovaným časům na strojek nekoukej", nebo jak to je... Taky si chci zajít do knihovny vypůjčit knížky o hodinkách... Ale rád bych nějaký rady do začátku - tady to forum jsem si pročítal, jenže jsou to samý "vlákna" jako "Nové Oris TT - co na ně říkáte" atp... Z toho moc moudrehj nesjem, když mi chybí základní znalosti... :/
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se