Xiuing Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2012 Ahoj. Potřeboval bych poradit s výběrem hodinek. Doteď jsem měl Festiny, které mají dnes už 15 let. Nebaví mě ale měnit baterku a chtěl bych nějaké automaty. Cenový strop je cca 8-9 tisíc. Ale záleží to hodně na tom, jak se mi hodinky budou líbit a klidně si koupím hodinky i za 5tisíc. Chci je na dobu tak 5 let, pak si koupit nové. Nosím je každodenně většinou k obleku, nebo košili. Mám rád stroje. Od malých titěrných hodinových strojků až po lokomotivy, či lodní stroje. Takže mi nevadí, když je strojek v hodinkách vidět. Baví mě jachtaření a auta. Ale nejezdím na okruh, abych si potřeboval měřit kola. Chtěl bych něco usedlejšího, líbí se mi hodinky většího průměru a masivnější. Na stránkách jsem našel třeba toto : Hodinky 1 :http://www.chronoshop.cz/laco-marine/laco-marine-miyota-creme Hodinky 2 :http://www.chronoshop.cz/steinhart-pilotni/steinhart-nav-b-ii-b-muster Hodinky 3 : http://www.chronoshop.cz/laco-flieger-rucni-natah/laco-flieger-nurnberg nebo http://www.chronoshop.cz/laco-flieger-automaticky-natah/laco-flieger-aachen Tady se mi ale nelíbí, že dražší mají strojek s ručním nátahem a levnější za 5000kč mají i automatický. Ty se mi líbí asi nejvíc. Díky za rady, Xiu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xiuing Odesláno 22. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2012 Teda pak jsem narazil ještě na hodinky Botta-design 24 a DUO a musím říct, ty se mi v černé barvě také moc líbí... Ale nevím, jestli jsou mechanické, nebo elektrické... A navíc jsou dost malé... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2012 (upraveno) Teda pak jsem narazil ještě na hodinky Botta-design 24 a DUO a musím říct, ty se mi v černé barvě také moc líbí... Ale nevím, jestli jsou mechanické, nebo elektrické... A navíc jsou dost malé... quartz škoda těch tissot ty se dnes prodaly... pěkný steinhart mechaniky jsou tady na prodej, ale rezervovány, pak teutonia big date nevypadá zle k obleku bych volil něco jiného než pilotní Laco a vybíral bych z prodejní sekce Upraveno 22. srpna 2012 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strikerp Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2012 Za mě jedině: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/51979-steinhart-marine-chronometer-ii-arabic/Jsou sice malinko dražší, ale pokud budou zase někdy na prodej tady, tak bych neváhal. T. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xiuing Odesláno 23. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2012 Strikerp : Malinko dražší? Dyk jsou za 3300Euro. Já mluvil o limitu 5-9tisíc v korunách! Navíc mě nijak nepřitahují. Jsou pěkné, to o tom žádná, ale neoslovili mě. Lion : Co znamená quartz? A proč bys volil jiné než pilotní Laco? Měřím skoro 2 metry a zápěstí mám dost silné. Malé hodinky na mě vypadají směšně. Obleky a košile si nechávám šít s volnějšími rukávy, takže se mi tam vleze pořádný orloj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baldic Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2012 Strikerp : Malinko dražší? Dyk jsou za 3300Euro. Já mluvil o limitu 5-9tisíc v korunách! Navíc mě nijak nepřitahují. Jsou pěkné, to o tom žádná, ale neoslovili mě. Lion : Co znamená quartz? A proč bys volil jiné než pilotní Laco? Měřím skoro 2 metry a zápěstí mám dost silné. Malé hodinky na mě vypadají směšně. Obleky a košile si nechávám šít s volnějšími rukávy, takže se mi tam vleze pořádný orloj No ja ti nevim, ale kdyz jsem klikl na odkaz, tak mi to napsalo 10 500 Kc. Coz, uznavam, je vic, nez tvuj limit, ale je to velice vzdalene tem 3300 ?.http://www.chronoshop.cz/steinhart-marine/steinhart-marine-chronometer-ii-arabic Quartz znamena, ze to jsou hodinky na baterku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2012 Kup si tyhle Steinhart. Mají ruční nátah, ten tě bude bavit určitě více, než automat.Píšeš, že jsi kus chlapa, tyhle mají 47mm, takže ti budou akorát.A cenově to tvému limitu plus-minus-autobus odpovídá. Rozdíl je tam jen pár stovek. A třeba ti dají na Chronoshopu i mírnou slevičku http://www.chronoshop.cz/steinhart-pilotni/steinhart-nav-b-uhr-stainless-steel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xiuing Odesláno 23. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2012 Baldic : Hodinky na baterky nechci.... Jedny mám. Ty Steinharty jsem čekoval v sekci prodej za 7500Kč. Podobné má to Calvaneo. Pěkné, ale ty letecké mě berou víc... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2012 (upraveno) Lion : Co znamená quartz? A proč bys volil jiné než pilotní Laco? Měřím skoro 2 metry a zápěstí mám dost silné. Malé hodinky na mě vypadají směšně. Obleky a košile si nechávám šít s volnějšími rukávy, takže se mi tam vleze pořádný orloj ty štajny jsou tu zrovna naprodej, pošli zprávu a třeba budeš mít štěstí kdyby rezervace nevyšla... Steinhart jinak Laco... osobně mi nesedí ani jeden cifr a k obleku bych nebral ani ten pilotní řemen s cvočkama... ať máš rukávy jakékoliv, bude to strašně bít do očí nebo tyhle 47 mm, jsu pěkný Nav B uhr , a než sem to dopsaluž tu jsou Upraveno 23. srpna 2012 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xiuing Odesláno 23. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2012 Lion: A co ty cvočky? Vždyť je to velmi potobné co ty Laco. Nelíbí se mi ta malá vteřinovka. Ale podobné jsem psal taky, že semi líbí - úplně první příspěvek nahoře... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xiuing Odesláno 23. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2012 BTW, proč dražší letecké hodinky LACO a Steinhart jsou povětšinou jen na ruční nátah? Má to nějaký důvod? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rs. Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2012 (upraveno) Strojky - Miyota 821A je sice solidní, ale lowend. Mj. má pouze jednosměrný nátah. Taková Fabie Junior.Fabii 1,4 odpovídají low-endové strojky od Seiko (Seiko 5 a výše)2824-2 - je nutno si zjistit osazovaný "grade", standard je maximálně vybavené (bidi, hacking, hi-beat, quick set, manuál. nátah), ale pořád na úrovni low-endu.od Elaborated to jsou velmi dobré a přesné strojky, nemluvě o tom, že jsou i dobře servisovatelné a odolné.2892A2 - do oblekovek, netleskat a nešťípat dříví, strojek je tenký a kroutí se. Pouze Top grade ... můj tip - klasické oblekovky Hamilton Intramatic. Kolik stojí nevím, líbí se mi design i "značka" ostudu neudělá. edit - překlep Upraveno 23. srpna 2012 uživatelem Rs. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xiuing Odesláno 23. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2012 Strojky - Miyota 821A je sice solidní, ale lowend. Mj. má pouze jednosměrný nátah. Taková Fabie Junior.Fabii 1,4 odpovídají low-endové strojky od Seiko (Seiko 5 a výše)2824-2 - je nutno si zjistit osazovaný "grade", standard je maximálně vybavené (bidi, hacking, hi-beat, quick set, manuál. nátah), ale pořád na úrovni low-endu.od Elaborated to jsou velmi dobré a přesné strojky, nemluvě o tom, že jsou i dobře servisovatelné a odolné.2892A2 - do oblekovek, netleskat a nešťípat dříví, strojek je tenký a kroutí se. Pouze Top grade ... můj tip - klasické oblekovky Hamilton Intramatic. Kolik stojí nevím, líbí se mi design i "značka" ostudu neudělá. edit - překlep Takže bych udělal lépe, kdybych se na automat vykašlal a raději si připlatil za strojek : Miyota 8N33 ? Jak často se takové hodinky natahují? Jednou denně?Jednou týdně? Díky, Xiu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rs. Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2012 Radu co si máš koupit ve svém vkusu a cenovém limitu ode mně nedostaneš, neber to špatně. Nosím swiss vintáže, volnočasové 2824-2, casual 2829A2. Moderní produkci nenatahuji vůbec. Po vyndání z šuplíku s ní "zatřepu", seřídím a hotovo. Večer odložím, ráno nasadím a neřeším. Servis Hi-beat 1x 5 let, životnost ???? mnoho desítek let, moje nejstarší automaty jsou 1930, bez problému použitelné, přesnost a krása sice trochu utrpěla skladováním, ale ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2012 V prodejní sekci jsou nyní Archimede SportTaucher. Jsou to poměrně robustní automaty s univerzálním použití. Cena je sice za tvým limitem, ale zase jsou úplně nové a ještě s výraznou slevou. Když tu počkáš pár dnů, určitě se tu objeví něco, co Tě zaujme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xiuing Odesláno 23. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2012 Rs. : špatně to neberu. Já jsem zase blázen do aut a hudby a taky bych neradil a asi ani nedokázal poradit s výběrem třeba škodovky, renaultu, repráčků od firmy Genius, kytar Stagg, bicích a podobných... Já to beru v klidu. Já hlavně ani drahé hodinky nosit nemůžu. Při své práci bych je okamžitě zničil a za druhé to nepůsobí dobře před klienty.. lucid : Já se stejně bojím, že mě někdo nakonec zlomí k něčemu za mým limitem... Co dva dny brouzdám po netu, tak se můj limit pořád posunuje. Ale jak jsem psal nahoře, nemohu nosit drahé hodinky. Limit mám teď na nějakých 15ti tisících . Chci si ty hodinky hlavně nejdřív osahat. Takže žádný kvalt a pár dní tomu vybírání ještě dám.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2012 Ano, Chronometer Arabic jsou taky pěkné... ale Marine chronometer se mi líbí víc a mají průhled, ruční nátah, jenže jsou přes limit Nav B Uhr jsme ti doporučili po zjištění že máš dva metry a velkou ruku, protože mají 47 mm a jen korunka má další cm, jinak také s průhledem. ruční nátah a v limitu Laco jsou všechny 42 mm dle mně ti budou malé Steinart dodává víc řemenů, ale to je to nejmenší... např. Zrno ti ušije na míru jaký budeš chtít a budou z toho rázem jiné hodinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommasini Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2012 (upraveno) Kup si hlavně nějaký, aby se Ti líbily vzhledově. Člověku to nadšení stejně vydrží chvíli a už zase pokukuje po něčem jiném, takže být Tebou bych se snažil dodržet původní limit a když Tě hodinky chytnou, budeš už další kupovat i s vlatní zkušeností. Radím tedy koupit, co Ti padne nejlíp do oka. Pokud jsi toužil po automatu, vezmi automat, ale tady bych se trochu přimlouval za ruční nátah. Je to zase něco jiného (mám Laco s Unitasem) mají krásný zvuk a to natahování je takový pěkný rituál (Na jeden nátah vydrží asi dva dny, nevím přesně). Upraveno 23. srpna 2012 uživatelem tommasini Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xiuing Odesláno 23. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2012 Lion : Jo, to máš pravdu.. Zatím je můj favorit : http://www.chronoshop.cz/steinhart-pilotni/steinhart-nav-b-uhr-b-muster uvidím, jak budou sedět na mé ručce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2012 SZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se