horal Odesláno 10. února Nahlásit Odesláno 10. února Držel bych se rad výše a za sebe jí hned (cca 5 nádrží) nehchal rozkoukat a nehnal do 100% záběru v tvrdé hmotě.
spineshank Odesláno 10. února Nahlásit Odesláno 10. února (upraveno) před 4 hodinami, orol napsal: Hlavně ten píst: toto se ti podařilo jak? to je na sání ne ? si dal karbec pryč a něčím tam zatlačil? tohle jsem teda ještě za 25 let neviděl Upraveno 10. února uživatelem spineshank
orol Odesláno 10. února Nahlásit Odesláno 10. února Čeče, nevím, jak se mi to podařilo. Pila jela jako pila Půjčil jsem ji a ten dotyčný do ní v dobré víře nalil Aspen 2T, který používá ve svém křoviňáku, načež, pila přestala jet. Když jsem ji dostal zpátky, vylil jsem zbytek Aspenu, nalil osvědčenou směs benzínu a oleje. Pile se moc nechtělo, ale po seřízení karburátoru začala šlapat. Tak jsem zkusil do něčeho říznout, v pile zazvonilo a zarachtalo a šmitec. Jsem z toho celkem na větvi.
spineshank Odesláno 11. února Nahlásit Odesláno 11. února Je to fakt divný,hlavně to že tam není žádný zásek nikde na pístu. Aspen2 nebo XPpower2 je úplně v pohodě a kdyby už měl nastat problém co se týče paliva,tak tu bude na výfukové straně. Ten píst byl origo Hsq ?nebo už to bylo dělaný někdy třeba s levnější neorigo díly ?
orol Odesláno 11. února Nahlásit Odesláno 11. února Píst je origo a má za sebou cca 25 let služby - dobré služby
Kristian.nov Odesláno 24. března Nahlásit Odesláno 24. března Ahoj, potřebuju poradit. Chci pořídit moji první benzinovku. Na běhání kolem chalupy mam AKU Makitu, super věc. Teď ale potřebuju něco na palivové dřevo, ne víc než 20m za rok, špalky do 30cm. Mám malý rozpočet, do cca 6 000,- Uvažuju buď o Stihl MS 172 nebo Husquarna 120 Mark 2. Obě nic moc výkon, ale spolehlivé značky a nebo něco ne tak ověřeného ale s papírově lepším výkonem jako Riwall PRO RPCS 5040 Nebo nějaký jiný tip? Díky
horal Odesláno 24. března Nahlásit Odesláno 24. března (upraveno) S tímhle rozpočtem Hecht v akci, co největší výkon. Jinak u 20m strávíš mládí. Tady, okopírovaný Dolmar. https://cz.hecht.cz/benzinova-retezova-pila-hecht-958 Upraveno 24. března uživatelem horal
Kristian.nov Odesláno 24. března Nahlásit Odesláno 24. března Těch 20m jsem myslel průběžně během roku, ne najednou. Díky za tip
Lumberjack Odesláno 24. března Nahlásit Odesláno 24. března U Číňanů jako je HECHT budeš mít za 4-5 let problém sehnat díly. Lišta, membrány..... to co nevyrábí, ale nakupují je v pohodě, ale známému rupnul dekl na lištu a měl smolíka. Mezi tím udělali několik ,,nových" typů a nikoho nezajímá za tři roky pila za 3500 peněz. Předpokládají že to hodíš do šrotu a pořídíš jinou. U Stihl a Husquarny nemáš problém s díly a za 10-15 let, ale je potřeba finančně přitlačit.
orol Odesláno 24. března Nahlásit Odesláno 24. března před 8 minutami, Lumberjack napsal: ... U Stihl a Husquarny nemáš problém s díly a za 10-15 let, ale je potřeba finančně přitlačit. I za 25 let ...
Lumberjack Odesláno 24. března Nahlásit Odesláno 24. března Je to tak Na mojí 026 seženu všechno i po víc jak 20. letech. Ale třeba na 450 křoviňák už po 14 letech nešlo sehnat soukolí do hlavy. Zmetci německý
Kristian.nov Odesláno 24. března Nahlásit Odesláno 24. března Jasně, jde mi právě o obecný princip jestli s malým rozpočtem upřednostnit kvalitu s malým výkonem nebo jít do dobrého výkonu s vědomím, že to dlouho nevydrží…
horal Odesláno 24. března Nahlásit Odesláno 24. března Tak ještě lze pilu půjčit... https://www.dek.cz/pujcovna/detail/PSK0416/PP00342-pp342-pila-retezova-benzinova
horal Odesláno 24. března Nahlásit Odesláno 24. března Nebo někoho zaplatit. Záleží na pojetí hry, zda další stroj do baráku, jakou to má přinést radost nebo jen užitek...atd.
spineshank Odesláno 26. března Nahlásit Odesláno 26. března V 24. 3. 2025 v 16:35, Kristian.nov napsal: Ahoj, potřebuju poradit. Chci pořídit moji první benzinovku. Na běhání kolem chalupy mam AKU Makitu, super věc. Teď ale potřebuju něco na palivové dřevo, ne víc než 20m za rok, špalky do 30cm. Mám malý rozpočet, do cca 6 000,- Uvažuju buď o Stihl MS 172 nebo Husquarna 120 Mark 2. Obě nic moc výkon, ale spolehlivé značky a nebo něco ne tak ověřeného ale s papírově lepším výkonem jako Riwall PRO RPCS 5040 Nebo nějaký jiný tip? Díky potřebuješ něco s výkonem 2kW a víc aby to slušně řezalo,dalo se servisovat 10-15 let,Husqvarna 445/450,Stihl MS 251 jen tak co mě první napadne výkon/váha/cena/servis Vyber něco kde máš sevis co nejblíže a co je ti sympatické 1 1
JanKuc Odesláno 26. března Nahlásit Odesláno 26. března Zdar chlapici, mate nekdo dlouhodobou zkusenost s japonskyma echo? Uvazuju ze bych k babicce jonseredce vzal neco noveho slabsiho. Nebo nevymyslet blbosti a vzit stihl, hq atd? Kdyztak bych sebral brazilku z bazosa.
orol Odesláno 26. března Nahlásit Odesláno 26. března Echo maji obstojné refernece, viděl jsem je především v rukách řezbářů. Vlastní zkušenost ovšem nemám.
hopa26 Odesláno 8. dubna Nahlásit Odesláno 8. dubna Ti co měli přijít nepřišli. Tak dělám sám. Miluju to.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se