Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Držel bych se rad výše a za sebe jí hned (cca 5 nádrží) nehchal rozkoukat a nehnal do 100% záběru v tvrdé hmotě.

Odesláno (upraveno)
před 4 hodinami, orol napsal:

Hlavně ten píst:

image.jpeg.de2c345e4643edc716b39270d433d304.jpeg

:D

toto se ti podařilo jak?😵

to je na sání ne ? si dal karbec pryč a něčím tam zatlačil?

tohle jsem teda ještě za 25 let neviděl

Upraveno uživatelem spineshank
Odesláno

Čeče, nevím, jak se mi to podařilo. 
Pila jela jako pila :) Půjčil jsem ji a ten dotyčný do ní v dobré víře nalil Aspen 2T, který používá ve svém křoviňáku,
načež, pila přestala jet. Když jsem ji dostal zpátky, vylil jsem zbytek Aspenu, nalil osvědčenou směs benzínu a oleje.
Pile se moc nechtělo, ale po seřízení karburátoru začala šlapat. Tak jsem zkusil do něčeho říznout, v pile zazvonilo a zarachtalo a šmitec.

Jsem z toho celkem na větvi.

Odesláno

Je to fakt divný,hlavně to že tam není žádný zásek nikde na  pístu.

Aspen2  nebo XPpower2 je úplně v pohodě a kdyby už měl nastat problém co se týče paliva,tak tu bude na výfukové straně.

Ten píst byl origo Hsq ?nebo už to bylo dělaný někdy třeba s levnější neorigo díly ?

• po měsíci...
Odesláno

Ahoj, potřebuju poradit. Chci pořídit moji první benzinovku. Na běhání kolem chalupy mam AKU Makitu, super věc. Teď ale potřebuju něco na palivové dřevo, ne víc než 20m za rok, špalky do 30cm.

Mám malý rozpočet, do cca 6 000,-

Uvažuju buď o Stihl MS 172 nebo Husquarna 120 Mark 2. Obě nic moc výkon, ale spolehlivé značky a nebo něco ne tak ověřeného ale s papírově lepším výkonem jako Riwall PRO RPCS 5040

Nebo nějaký jiný tip? 

Díky

Odesláno

U Číňanů jako je HECHT budeš mít za 4-5 let problém sehnat díly. Lišta, membrány..... to co nevyrábí, ale nakupují je v pohodě, ale známému rupnul dekl na lištu a měl smolíka. Mezi tím udělali několik ,,nových" typů a nikoho nezajímá za tři roky pila za 3500 peněz. Předpokládají že to hodíš do šrotu a pořídíš jinou. U Stihl a Husquarny nemáš problém s díly a za 10-15 let, ale je potřeba finančně přitlačit.

Odesláno
před 8 minutami, Lumberjack napsal:

... U Stihl a Husquarny nemáš problém s díly a za 10-15 let, ale je potřeba finančně přitlačit.

I za 25 let ... ;)

:D 

Odesláno

Je to tak 😀

Na mojí 026 seženu všechno i po víc jak 20. letech. Ale třeba na 450 křoviňák už po 14 letech nešlo sehnat soukolí do hlavy. Zmetci německý 😂

Odesláno

Nebo někoho zaplatit. 

Záleží na pojetí hry, zda další stroj do baráku, jakou to má přinést radost nebo jen užitek...atd.

Odesláno
V 24. 3. 2025 v 16:35, Kristian.nov napsal:

Ahoj, potřebuju poradit. Chci pořídit moji první benzinovku. Na běhání kolem chalupy mam AKU Makitu, super věc. Teď ale potřebuju něco na palivové dřevo, ne víc než 20m za rok, špalky do 30cm.

Mám malý rozpočet, do cca 6 000,-

Uvažuju buď o Stihl MS 172 nebo Husquarna 120 Mark 2. Obě nic moc výkon, ale spolehlivé značky a nebo něco ne tak ověřeného ale s papírově lepším výkonem jako Riwall PRO RPCS 5040

Nebo nějaký jiný tip? 

Díky

potřebuješ něco s výkonem 2kW a víc aby to slušně řezalo,dalo se servisovat 10-15 let,Husqvarna 445/450,Stihl MS 251 jen tak co mě první napadne🍻 výkon/váha/cena/servis 

Vyber něco kde máš  sevis co nejblíže a co je ti sympatické 

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Zdar chlapici, mate nekdo dlouhodobou zkusenost s japonskyma echo? Uvazuju ze bych k babicce jonseredce vzal neco noveho slabsiho. Nebo nevymyslet blbosti a vzit stihl, hq atd? Kdyztak bych sebral brazilku z bazosa.

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...