Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

A někdy i helma... zrovan mi o víkendu spadla větev na hlavu (naštěstí od jabloně).

Ad olej na řetěž - dával jsem motorový do felicie (nevyjetý, pochopitelně) ale po čase mi to přestalo mazat, jak byl hustý. Levná pila na elektriku Oregon. Tak jsem tam cpal normální kuchyňský olej, ale pozdě, mazání odešlo, nějak se to ucpalo či co. Takže jsem odlil olej do piksly a každou chvíli přetřel řetěž štětcem. Pak odešel motor - samozřejmě podle otce moje vina, jelikož to málo mazalo (podle mě už měla své za sebou, měli jsme ji asi 10let). Nově jsem koupil elektrickou Bosh a už mažu poctivě tím, co se má, tj. olej na pily (nějaký od Narexu). Samozřejmě profík - dřevorubec se tomu asi zasměje, ale na ty levný pily s mazáním de facto samospádem je asi určitá opatrnost třeba.

Tak to byl přesně můj případ. Zkusil jsem do pily lít stolní olej a zanedlouho jsem oddělal čerpadlo (nebo to bylo už věkem, pila v té době měla asi 13 let). Když jsem porovnal, co stojí čerpadlo a lišta (která už taky potřebovala vyměnit) a co nová pila, vyhrála to ta nová pila (Power Garden, 42 ccm, 40 cm - měli to v TESCU v brutální akci za polovinu, jak se jim občas přihodí). Tu starou používám na zvěrstva jako řezání kořenů v zemi (mažu štětcem) a až to nevydrží, skončí ve sběru. Teď mažu převážně motorovým olejem W5 z Lidlu (5l/250 Kč). Jako motorový olej bych to raději nepoužíval, možná tak do Š120.

Odesláno

čoveče když vytáhnu měrku, tak to furt teče ... asi že je už teplo nebo co

jak sem už psal,buď rád že ti to vše takto šlape a funguje

jinak tipuju 3,5Classic motor máš??

Návštěvník YPO
Odesláno

jak sem už psal,buď rád že ti to vše takto šlape a funguje

jinak tipuju 3,5Classic motor máš??

Briggs & Stratton 450 2,4kW

Odesláno

Briggs & Stratton 450 2,4kW

jj je to to stejný jako předchozí značení 3,5Classic

vcelku blbuvzdornej motor,držák,jedinej problém kterej může být za nějakej rok je memrána a primer,,

Návštěvník YPO
Odesláno

hotovo - žere to na můj fkus volej a benzín, ale je to asi normální nebo co - jo a kupodivu sem se nezranil

Návštěvník YPO
Odesláno

ešte padla jabloň a pak už mě bolely ruce, tak sem se na to vysral - pokračovaní příště

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Uvažuji nad koupí nové el. řetězovky - (stařičký Oleo Mac odchází) spíše šudlání okolo domu a v dílně (farmářku do lesa mám). Váhám mezi Makita 3530A a 3520A. Protože s tím budu chtít taky trochu sochařit (samozřejmě po dokoupení carvingové lišty) uvažuji právě nad koupí té 3530, která je výkonnější a přitom stejně těžká, lépe vyvážená a hezky se s ní manipuluje, ale mám trochu strach z těch převodů, který pokud jsem se doslechl u neznačkových pil odchází. Snad to tahle značka (vyvinuto společně s Dolmarem) má ošéfováno lépe. Máte s tím někdo zkušenost, nebo něco víte?

Do Stihlu nejdu, může být v elektrikách nejlepší, ale mám už  rozměrově nekompatibilní lištu a řetězy. Navíc je S. cenově úplně mimo.

Upraveno uživatelem klobadysek
Odesláno

Dneska sem na ni narazil v Hornbachu, za cca 2 a půl... No pěkná, ale je to X25, zajímavá je ta 25letá záruka. Co to u Tebe koštuje?? 

zjištuju jestli je to ofiko s tou 25let zárukou

Odesláno

Uvažuji nad koupí nové el. řetězovky - (stařičký Oleo Mac odchází) spíše šudlání okolo domu a v dílně (farmářku do lesa mám). Váhám mezi Makita 3530A a 3520A. Protože s tím budu chtít taky trochu sochařit (samozřejmě po dokoupení carvingové lišty) uvažuji právě nad koupí té 3530 která je výkonnějí a přitom stejně těžká, lépe vyvážená a hezky se s ní manipuluje, ale mám trochu strach z těch převodů, který pokud jsem se doslechl u neznačkových pil odchází. Snad to tahle značka (vyvinuto společně s Dolmarem) má ošéfováno lépe. Máte s tím někdo zkušenost, nebo něco víte?

Do Stihlu nejdu, může být v elektrikách nejlepší, ale mám už  rozměrově nekompatibilní lištu a řetězy. Navíc je S. cenově úplně mimo.

Makitu/Dolmar můžu jen doporučit,prodáváme a servisujem a zkušenosti naprosto kladné,když ti můžu doporučit UC3530A nej volba

Odesláno

zjištuju jestli je to ofiko s tou 25let zárukou

záruka 25 let vyplývá z registrace kódu tý sekery.... tzn asi každá... mě by zajímalo kde to reklamovat a za jakých podmínek = nebudu to mít ve vítríně jako limitku... 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...