Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 102
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pravdu povediac, už ma to netrápi tak veľmi ako pred pár rokmi keď som bol doslova lovec sekúnd. Pre každé moje hodinky som mal vyrobenú tabuľku v akej polohe majú akú odchýlku a vždy pred spaním som aktuálne nosené hodinky skontroloval porovnaním s rádiom riadenými hodinami a uložil ich na noc do takej polohy, aby sa to do rána čo najviac zrovnalo.

Kdeže tie časy sú. Dnes mi už viacmenej iba stačí poznať odchýlku od presného času a nastavujem ich už iba vtedy, ak odchýlka presiahne jednu minútu.

Odesláno

Moje hodinky dělají necelých 7 vteřin do plusu za týden. Seřizuji pravidelně každou neděli večer - tehdy je odchylka kolem 45 vteřin. To už je na seřízení. Takže - jednou týdně.

Odesláno

Na PO som najprv sledoval odchýlku, ktorá bola do plusu tak okolo +1,6, neskôr  +1,0 sekundy za deň, akonáhle som sa dostal na 5 sekúnd, tak som ich nastavoval. Posledných niekoľko mesiacov som s tým prestal - zistil som, že čím menej ich nastavujem, tým sú presnejšie - momentálne je odchýlka +0,7, ale v noci sa to zrovná na nulu - čo ma - a to sa musím priznať - veľmi teší.

Odesláno (upraveno)

cca 1x tydne, vetsinou kdyz se zastavi, vrtic nemam, prijde mi to jako nesmysl, kvuli dvoum hodinkam ;)

Ahoj všem, omlouvám se, že odbočím od tématu, ale ne zas tak moc... ;-)

Co si myslíte o vytahování korunky např. 1 x týdně? Jak moc to opotřebovává hodinky? Já musím svoje natahovat každou neděli - ne z důvodu časové odchylky, ale když se zastaví. Říkám si, že se hodinky jistě zbytečně šroubováním korunky opotřebovávají a proto uvažuji o zakoupení winderu. Kamarád, který se vyzná v hodinkách, říká, že hodinky jsou na to stavěné. Těžko říct...

Jaký názor na to máte Vy? 

Upraveno uživatelem Wrch
Odesláno

Ahoj všem, omlouvám se, že odbočím od tématu, ale ne zas tak moc... ;-)

Co si myslíte o vytahování korunky např. 1 x týdně? Jak moc to opotřebovává hodinky? Já musím svoje natahovat každou neděli - ne z důvodu časové odchylky, ale když se zastaví. Říkám si, že se hodinky jistě zbytečně šroubováním korunky opotřebovávají a proto uvažuji o zakoupení winderu. Kamarád, který se vyzná v hodinkách, říká, že hodinky jsou na to stavěné. Těžko říct...

Jaký názor na to máte Vy? 

Vytahování korunky bych se nebál. Když si vzpomenu, že před takovými 20ti - 30ti lety se běžné primky musely seřizovat (a tím i vytahovat korunka) každý den, tak v tom nevidím problém. A taky vydržely jít léta bez údržby. K mechanikám to prostě patří.

Odesláno

Vytahování korunky bych se nebál. Když si vzpomenu, že před takovými 20ti - 30ti lety se běžné primky musely seřizovat (a tím i vytahovat korunka) každý den, tak v tom nevidím problém. A taky vydržely jít léta bez údržby. K mechanikám to prostě patří.

To je sice pravda, ale staré Primky nebyly utěsněné (tedy kromě Sportů). A nebál bych se opotřebení mechanismu, ten je na to dělaný, ale těsnění korunky - tomu to určitě nejlíp nedělá.

Jinak - Fortisky seřizuji většinou jen tehdy, když má měsíc 30 dní.

Odesláno

To je sice pravda, ale staré Primky nebyly utěsněné (tedy kromě Sportů). A nebál bych se opotřebení mechanismu, ten je na to dělaný, ale těsnění korunky - tomu to určitě nejlíp nedělá.

Jinak - Fortisky seřizuji většinou jen tehdy, když má měsíc 30 dní.

Když jsem psal o Primkách, měl jsem na mysli právě ty Sporty. Ty jsem tehdy seřizoval každý den a nijak jim to nevadilo.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Svoje Omegy POčka jednou za měsíc, dělají za den tak +3 sekundy. Ze začátku jsem to řešil ale ten měsíc je to akorát.

Odesláno

Já tak jednou za 14 dní. Dělají mi 2,5s do plusu denně, takže jak je odchylka kolem půl minuty, už mi to vadí. Nad vytaženou korunkou a opotřebování jsem nepřemýšlel .... to jste mi nasadili brouka do hlavy. Ale zase to mám úplně nové těsnění, takže snad v pohodě.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...